Årets sista dag!

Efter en riktigt lååång och snabb promenad igår så var jag helt slut. Är nog ovan... :  ). Idag är det slappt och skönt. Lång frukost, läser en bok från Bokcirkeln, Jag dödar av Giorgio Faletti, lång och liten text men oerhört spännande. Framåt eftermiddagen tar vi skärgårdsbåten till våra fina f. d grannar. Ska bli en härlig kväll som jag ser fram emot.

Jag vill önska er alla ett gott nytt år. Ett år där man som vanligt har en massa föresatser (ni såg ju mitt förra inlägg).



Springa!

Det fanns en tid då jag älskade att springa. Jag sprang och sprang och tyckte verkligen om det. Sen tog det abrubt slut av olika orsaker. Sedan dess har jag inte kommit igång. Idag har jag haft en supermysig fika med en  f.d kollega som berättade att hon bara springer och springer. Nu på kvällen har jag varit på en fin dansföreställning på Pustervik och träffat bästa väninnorna C och L. L är enormt duktig, hon ska nämligen springa Göteborgsvarvet. Så även hon spinger och springer. På juldagen sprang hon t ex 1.6 mil i Delsjön.... Ja, jag vet, det är helt enormt. Man kan säga att jag har blivit inspirerad och överväger att låta promenaderna bli löprundor. Jag sa överväga. Hursomhelst så måste jag ha ett mål om jag ska springa. Jag tänkte att det målet skulle kunna vara Midnattsloppet. Det har ju sprungits varje år på söder i Stockholm med start 24.00 en augustinatt. Men fr om förra året så har det alltså även sprungits i Göteborg. Tycker en mil i Göteborgsnatten låter som en rolig sak att göra. Vad säger ni? Någon som vill hänga på? 



Nåja, jag sa ju att jag behövde en målbild.... 

OK amen - Nina Solomin

Nu har jag läst den! Väldigt intressant läsning. Hur är det möjligt att mitt på Manhattan leva detta livet. Man kan inte förstå hur de år efter år helt kan bortse från livet "utanför" Författaren har levt "med" chassiderna i Williamsburgh under en tid. Från början var det svårt att komma dem in på livet men allteftersom så lärde hon känna några av dem och fick större inblick i deras liv där männen har långa korkskruvade polisonger och hatt och kvinnorna rakar av sig håret och bär peruk!Kommer jag till New York igen (vilket jag hopppas jag gör snart...!) så måste jag helt enkelt ta mig en tur hit. För den intressanta läsningen ger jag boken betyg HHH+


Move it

Någon mer än jag som överväger att träna och röra på sig?



Dagarna går

Oj vad dagarna går fort. Jag räknade ut att jag hade totalt 12 dagar ledigt under julen. En hel evighet kändes det som. Imorgon när jag vaknar är det bara 8 kvar... Jag har dock haft fyra härliga dagar med julfirande, god mat och godis. Mycket spel, Ö överraskade oss med ett nytt TP-spel med digitiaa frågor (välkommen 2009). Lite julklappar har jag packat upp, bl a ett presenkort på Hagabadet som ska bli urskönt att använda!

Hann också med en mycket kort rea-tur på stan. Letade nämligen efter den här Acne-blusen och fann den för halva priset på en dunder-rea på Solo.


Julafton

Ja, då återstår det inte så mycket mer än att önska alla en riktigt god jul. Vi är på väg till brorsan för julfirande. Hur firar du julen?

Granen är visserligen klädd sedan en och halv vecka tillbaka. Den är dekorerad med pynt som barnen har gjort och annat som tillkommit genom året. Det är helt och hållet killarna som bestämmer hur granen ska kläs! Fin tycker jag!


Uppesittarkväll

Nu har vi uppesittarkväll! Visst är det lite mysigt när allt liksom har lagt sig och det känns som ett stort lugn i kroppen. Jag har jobbat idag och har precis haft mamma och pappa på besök. Några klappar till att slå in innan man kan lägga sig!
Vad gör ni på en uppesittarkväll egentligen? Äter? Tittar på TV. Någon som spelar Bingolotto...?


Älsklingsblommor

Visst är lökväxter härliga? Hemma finns det nu både vita hyacinter och amaryllis. Den senare har jag piffat med mossa från skogen och pärlor på nål från Panduro nedstuckna i mossan. Lite lagom fint sådär. Längre fram i vår kommer pärlhyacinter och krokus. Blommor är viktiga tycker jag och är en förhållandevis billig lyx man kan unna sig! Vilka blommor har du hemma?


Någon som läst?



Den här borde man läsa! Gomorra av Roberto Savianno finns nu som pocket. Kostar 39:- på adlibris.com där jag lånat bilden. Någon som läst? Är den bra?

Rimma

Så här här det sett ut hemma idag. Köksbordet fullt av papper och snören. Nu är julklapparna inslagna och jag ska försöka mig på några rim.




Den gamla har hängt där bak

Men man kan ju byta smak

Valet var inte lätt

Men jag hoppas det blir rätt


Det var ett det... Hur är det? Rimmar ni på era paket? Ibland går det hur lätt som helst och ibland, som nu är det svårare..!

Mmmmmm

För er som ännu inte gjort godaste julgodiset Rocky Road - gör det säger jag bara. Jag ändrade lite i receptet. Tog 400 gr. riktigt mörk och lyxig choklad och 200 gr. ljus blockchoklad. Hoppade också över pistagenötterna. Hittade inte hellr små marshmallows utan klippte sönder stora vilket gick tmärkt. Nu gäller det bara att försöka hålla sig så att vi har kvar några till julafton!



När vi ändå var på gång med godiset så provade jag det här som var med i senaste ICA-tidningen. Receptet hittar du här. Även de var smaskiga och hade en lite ovanlig smak med mandel och kokos.



Kommer säkert att bli snyggare när jag tar up dem från plåten och lägger dem på fint fat. Det blev allt tjusigt när man ringlade chokladen över!


"Julkort"

Postar härmed årets julkort!
Vi vill önska er alla en riktigt god jul!



Skön start på dagen

Igår var Ö och jag och simmade på morgonen. Jäklar vad skönt det var! Några snabba längder, upp på skakiga ben, en härlig dusch och sen vidare till jobbet. Startade med frukost, mackor och kaffe. Kände att jag hade energi som räckte hela dagen. De har vi definitivt inte gjort för sista gången. Tror t om att det kan bli en rutin!



Julstämningen är snart på topp!

Vilken fin julkonsert vi var på igår! Tack bästa väninna L fär att ni sjöng så vackert och bjöd på så smaskig fika! Alla borde gå på julkonsert innan jul, det ger verkligen en skön känsla. Jag tror "Stilla natt" var allra bäst och stämningsfull men "Pepparkakeland" var ett underbart arrangemang som fick mig att le riktigt stort!!

Vill du skratta?

Boka då genast biljetter till Måns Herngrens nya film, Allt flyter. Det var längesedan jag skrattade så mycket. Det var en varm och härlig film om ett kompisgäng som blev av med sin innebandytid och efter mycket övertalning istället började med konstsim. Filmen passar alla, så ta med hela familjen! Det bästa tycker jag är att det inte är några kända skådespelare som man ibland sätter in för att hypa filmer. Nej, den här klarar sig väldigt bra ändå. Tack vare alla sköna skratt blir mitt betyg: HHHH


Vinn ett sött halsband

Här kan du lämna en kommentar och vinna ett gulligt babuschka-halsband från Baglady.


Dagens bästa tips

En sak som jag gillar att göra runt jul är att gå på julkonsert. Jag mår så bra av alla vackra julsånger och inte blir det sämre att det är bästa väninnan L som sjunger. Kören heter Delight och de har konsert på Gustaviskolan imorgon 19.00. Biljetterna kostar 80:- och du kan köpa dem på plats. Mer info här! 


Ta det som är bäst (och skit i resten)!

Nu i juletider så är det många som känner sig stressade. Mycket ska hinnas med, julklappar, julbak, julmat, julfint, julpyntat mm mm. Mitt i alltihop förväntas man vara lycklig och känna den där värmen när allt är så juligt fint och man umgås med sina nära och kära.

Jag kan sälla mig till skaran som tidigare hade alla måsten på agendan innan jul. Nu har jag skalat bort allt som jag inte gillar och som egentligen är onödigt. Kvar blir det som jag tycker om och som är viktigt för mig, för oss. T ex är jag inte så noga med städning och annat, det är ju den mörka årstiden... Jag lagar bara den julmaten som vi gillar, allt annat går bort. Jag planerar julklappsinköpen noga och köper hellre mer genomtänkt och personligt än ett berg av klappar som oftast inte kommer till användning och som köpts under stress. Jag julpyntar bara med det som barnen har gjort och blommor som jag tycker om.  Vi brukar ta oss tid att pyssla eftersom det är så otroligt härligt och tillfredsställande när man skapat något själv. Granen tar vi in tidigt eftersom vi alla tycker den är så mysig. 

En sak som jag brukar ta mig tid till är att skriva julkort. Det är roligt att sitta och fixa och göra sina egna kort men i år blev det något annat som tog den tiden. Därför får det bli en julhälsning här i bloggen.

När väl julledigheten börjar så kopplar jag bara av och lägger bort alla måsten. Det blir en lång och skön helg då man får fylla på energidepåerna så att de räcker ända till sommaren.

Hur känner ni inför julen? Har ni fortfarande en massa måsten eller har ni gjort som jag, bara tar det som är bäst och som man tycker om?


Tufft möter sött



Jag tänker till mina blusar och jeans. Ett par Frye-boots. Tror de är rätt dyra nya men här kanske jag har hittat något?


Kopierat!

Design Stockholm finns den här snygga ljusstaken för 675:-.



Granit (en av mina favoritaffärer) finns den här som är väldigt lik. På bilden i trä men i butiken finns även vit. Nu säljs den för 199:-.


Kan du din TV-serie?

13 rätt av 15 möjliga blev resultatet trots att jag sett i stort sett varje avsnitt. Vad en skådespelare heter kan man missa men när serien började borde jag kunnat. Nåväl! Hur många rätt får du?


Färdigpysslat!

I tidningen Kreativa Kvinnor (ja, jag vet, namnet....) kan man ofta hitta bra och enkelt pyssel. Nu hade vi hittat det här fina tomtarna och snögubbarna. Det var både enkla och rolig att göra. Allt material finns att köpa på Panduro.

Du behöver följande;
Tomtar
Flirtkulor, 2+4 cm
Grå filt (1 ark)
Röd- och grårandig stickad tub, 2.5 cm bredd
Röd, hud och svart färg
Kvist från skogen
Vit färg
Rött siden band

Gör så här;
Måla stora kulan röd och den lilla hudfärgad och klistra ihop dem. Vik in kanten på "mössan" och fäst med lim. Klipp av i lagom längd och sno åt med sytråd längst ut. Kllipp till halsduken och vira den dubbelt så ändarna fästs i kors med lim på magen, gör fransar längst ner. Måla dit små ögon, gärna lite snett, ett upp och ett ner. Måla grenen vit. Sy en tråd i mössan och fäst tomtarna på grenen. Knyt ett sidenband i ändarna.

Snögubbar
Flirtkulor 3+4 cm
Små svarta hattar
"Näsor" (Panduro)
Orange färg
Röda rosetter
Svart och röd filt
Klister och glitter
Kvist från skogen
Vit färg
Rött sidenband

Gör så här;
Pensla kulorna med klister och häll på glitter. Fäst ihop kulorna. Måla näsorna orange och fäst dem som näsa på lilla kulan. Limma dit rosetten resp. hatten och knyt om halsduken. Måla dit ögon, mun och knappar. Fäst en sytråd i toppen runt hatten resp. rosetten. Häng en gubbe och en gumma på en vitmålad pinne och knyt fast sidenband i ändarna.

Idé från Kreativa kvinnor....




Allt på plats. Pysslet kan börja!




Även pyssel för Kreativa killar ;  )




Joda, vi hjälps åt, trots skottskada...




I väntan på att hängas upp




Herr och fru snögubbe




Tre tomtar på rad




Full produktion


Kajsa Ingemarsson - Lyckans hjul

Jag har läst alla Kajsa Ingemarssons böcker men jag måste säga att de blir sämre och sämre. Jag tycker hon brukar hitta en "nerv" som gör att man ändå gillar de lättlästa böckerna och tycker om huvudpersonerna men den här var riktigt tråkighittade aldrig den där känslan.Nu ger jag mig raskt på boken som jag fått tips om lånat av min kollega M istället. Lyckans hjul får betyg: HH 


Julfilmen

Vi har precis kommit hem från stan. Först lite fler julklappsinköp och därefter skönsjungande julgran och jufilmen på Götaplatsen. I år var filmen verkligen jättebra. Har ni inte sett filmen förut så passa på och gör det. Det är så juligt och härligt nu inne i stan, speciellt när det blir mörkt och man ser alla ljusen överallt.

Imorgon har vi pysseldag och jag lovar att fota och berätta vad vi gör! Kanske kan bli något tips för dig om du får tid över?!


Keeper!

Jag behöll den! Supersnyugg till mörka jeans. "Klätt" men ändå skönt, precis som jag gillar!

Tips på rolig julklapp!

Till en "liten" person har jag precis beställt en superbra julklapp! På onoff.se kan du beställa ett pussel av ett foto. Man kan välja på flera olika format och antal bitar. Tänk vad kul när bilden växer fram av en person man gillar! För de vuxna kan man beställa pussel på över 300 bitar. Att lägga pussel är en egentligen en perfekt mellandagsaktivitet. vkopplande och lagom med tankearbete!



Årets julklapp?

Tycker aklltid att det är en mängd olika saker som tävlar om att bli årets julklapp. På market.se läser jag att årets julklapp är en pyjamas. Jamen varför inte? Vad önskar du dig i juljklapp förresten? Kanske du kan tipsa mig om något bra!



Pyjamas, årets julklapp enligt market.se

En önskan till



Hur snyggt är inte det här halsbandet i sliver från Adina Jewelry. Det finns i flera olika storlekar men jag tror jag gillar  small (2.5 cm cirkel) bäst. Det är mest användbar! Den stora som är 3.8 är inte dum den heller men mer begränsad. Halsbanden finns på www.accessora.se

Instängda!

Mina stackars fötter känner sig instängda i alla vinterstövlar. På sommaren är man så noga när fötterna syns, man filar och fixar. Nu känner de sig mest tråkiga och fnoskiga. Längtar efter ett härligt fotbad! Varför blir det aldrig av?



Förresten, tror att jag ska önska mig ett presentkort på en fotvårdsbehandling i julklapp. Det var en bra idé!

Volanger

Vet inte vad det beror på riktigt men jag har alltid vart svag för volanger. Har skrivit om den här blusen förut. Nu var den nedsatt något. Snygg tycker jag, om den inte passar så åker den tillbaka men prova var jag bara tvungen att göra.

Bild lånad från http://www.tintinstyle.se/


Adventspyntat

Vilken skön dag det har varit idag. Sov länge, inte en sak på agendan. Vi har ju fixat i stort sett varje helg fram tills nu. Men i fredags blev det fotat här och det blev äntligen fritt fram för lite julpynt. Jag är rätt så sparsmakad när det gäller julen men gillar saker som vi själva gjort. Dagen idag har ägnats åt att pyssla med lite julfix. Kolla här!

Dörren fick ett fint hjärta. Köpte ett färdigt halmhjärta och med mossa från skogen och pärlor på tunn ståltråd var det lätt fixat!




Lite nytt som flyttat in hos mig under julen är några kvistar med ilex. De är så otroligt fina och juliga tycker jag!




Fullkomligt älskar vita hyacinter! Har dem på flera ställen. Gillar vaserna för lökar som får stå här och där. Här har jag planterat i en vacker skål på fot. Mossan från skogen räckte även till detta.




På köksbordet står min älsklingsljusstake som tonårssonen har gjort. Fyller den med hasselnötter och röda ljus. En skål fylld med härliga juläpplen!




Är precis färdig med trollhassel med julpynt (nästan bara hjärtan) som jag köpt på lite olika ställen, hjärtan i metall samt röda i trä med liten pärla från Heartstore i Haga (Plutoprodukter), vita pappfigurer, julpuss, hjärtan och stjärnor från Granit, hjärtan i metall som blad från blomsteraffären inne på Lagerhaus.. Hela härligheten får stå på köksbordet.



Nästa vecka tar vi in granen. Det blir så juligt och mysigt varje morgon när man tänder den. Tycker ofta att man tröttnar på den så fort julen är över så det är lika bra att jula till det nu!

Julstaden

Känns bra att bo i Göteborg så här års! Älskar julmarknader och alla aktiviteter som är på gång. Klicka på länken för en fantastisk sammanställning med allt kul som händer.

http://www.goteborg.com/templates/FullPage.aspx?id=28687

Själv ska jag ge mig iväg till;

Kolla in den sjungande julgranen - tiderna finns här!




Julfilmen på Konserthuset vid Poseidon (har blivit en tradition för mig - Tider när filmen visas!




Mmmm julmaten är viktig. I ett 800 kvm stort tält vid Kungstorget är det mat/julmarknad med i huvudsak närproducerat. Öppettider




Nu till helgen ska jag gå på årlig Julmarknad på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk. Vill man hitta annorlunda julklappar är det rätta stället att besöka. Öppet lördag-söndag 11-17. Läs mer!


Önskelista eller julklappstips

Nu börjar det dra ihop sig och jag har gått och funderat på vad jag önskar mig i julklapp (förutom en mindre ond värld och att vi får vara friska).

• Har ni sett Apollos reklamfilm? Jäkligt skön musik. Har sett att det är Club 8 som sjunger och skivan heter Jesus, Walk with me.




• Beroende på olika orsaker så har vi inte kommit iväg på någon Spa-dag. Önskar mig därför ett presentkort på Hagabadet så det räcker till en heldag!!!





• Har inte bestämt mig vilken sort men alla som känner mig vet att jag borde byta ut min p l å n b o k. Skinn ska det vara, myntfack med dragkedja som går runt på tre kanter. Många fack för kort.... Lite Mulberry-lik... Jotack, gärna en äkta!



• En bok måste ju finnas med på min önskelista! För ett tag sedan läste jag en enormt bra bok av Helena Henschen, I skuggan av ett brott. En sann berättelse om de tragiska sydowska morden som ni bara måste läsa om ni inte har gjort det (finns på pocket på adlibris.com för 39:-). Jag önskar mig Helena Henschens nya bok - Hon älskade.



Kommer säkert på fler så min önskelista får fortsätta i ett nytt inlägg!


För vem?

Ser att Amy Diamond har släppt en julskiva. För vem undrar jag? Trodde Amys målgrupp var småtjejer?! Vilka småtjejer köper  julskivor? Själv har jag två julskivor, Absolute Music (julklapp från jobbet) och Carola. Jag är inget Carola-fan men sjunga julsånger, det kan hon!

Godaste julgodiset

Hos min kära vän ace hittade jag det allra godaste julgodiset lagat av självaste Leila förstås! Alla som inte tänker göra det här julgodiset räcker upp en hand!



Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

 


Gott till glöggen?!

Idag på jobbet pratade vi om vad som är gott till glöggen. När jag nu ändå är inne på mat-(godis-...)tema så hittade jag några fler enkla recept hos Leila. Tror jag ska ställa till med en liten "glöggträff"...!

Ost bollar med pistachnötter



Ingredienser

125 g philadelphiaost
örtsalt
2 dl hackade pistagenötter
2 dl hackad gräslök


Gör så här

1. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda med pistagenötterna. Smaka av med örtsalt.

2. Forma bollar och rulla dem i fint hackad gräslök.


Ansjovisrullar



Ingredienser

1 rulle färdigkavlad smördeg
10 ansjovisfiléer
2 ägg (att koka)
1 dl riven ost
1 ägg (att pensla med)
25 oliver


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.

2. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.

3. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.



Dadlar med bacon och mandel





Ingredienser

Till 4-6 personer:
16 st dadlar
16 st skållade rostade mandlar
8 st skivor bacon


Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 garder. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem.

2. Rosta mandlarna i en torr inte alltför het panna. Stoppa in en mandel i varje dadel. Vira en halv baconskiva runt varje dadel.

3. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel.


 


RSS 2.0