Gott till glöggen?!

Idag på jobbet pratade vi om vad som är gott till glöggen. När jag nu ändå är inne på mat-(godis-...)tema så hittade jag några fler enkla recept hos Leila. Tror jag ska ställa till med en liten "glöggträff"...!

Ost bollar med pistachnötter



Ingredienser

125 g philadelphiaost
örtsalt
2 dl hackade pistagenötter
2 dl hackad gräslök


Gör så här

1. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda med pistagenötterna. Smaka av med örtsalt.

2. Forma bollar och rulla dem i fint hackad gräslök.


Ansjovisrullar



Ingredienser

1 rulle färdigkavlad smördeg
10 ansjovisfiléer
2 ägg (att koka)
1 dl riven ost
1 ägg (att pensla med)
25 oliver


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.

2. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.

3. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.



Dadlar med bacon och mandel





Ingredienser

Till 4-6 personer:
16 st dadlar
16 st skållade rostade mandlar
8 st skivor bacon


Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 garder. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem.

2. Rosta mandlarna i en torr inte alltför het panna. Stoppa in en mandel i varje dadel. Vira en halv baconskiva runt varje dadel.

3. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel.


 


Kommentarer
Postat av: Lena

wow, tack för tipsen!! Räkna med att något av detta kommer finnas hos oss nästa fredag!! Kul!

2008-12-05 @ 20:33:56
Postat av: hallinbloggar

Lena;

Visst såg det lite smaskigt ut. Jag har testat dadlarna med bacon och de är riktigt smaskiga!

2008-12-07 @ 13:56:12
URL: http://hallinbloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0