Bokat och klart - ett äventyr att se fram emot!

Våra semesterplaner har verkligen varierat. Det började i Frankrike, ett tag var det Polen och nu har det blivit ett 2-dagarsäventyr på Islandshäst (lite mer ska vi nog hinna med...).
Här har vi bokat och lånat bilden; http://www.fojehof.nu/



Snälla mammor får pussa stora pojkar


Bäst i världen!

Jag är lycklig jag som har den allra bästa kollegan i världen! Titta vad fantastiskt! En bedårande bukett med rosor och ett ursött kort. Till mig. Bara till mig. J - Du är bäst!!! Tusen tack!


Gårdagskvällen

Kvällen fortsatte med firande med familj, bästa vänner och mamma & pappa.
Väninnorna uppvakade med en filmkväll med SATC-filmen (jag ville ju se den igen och igen och igen), en enorm blomma och en magnumflaska med mousserande. De kan sina grejer tjejerna och vet precis....





Vi åt från buffén



Tomaterna jag tidigare skrivit om syns inte men de blev fantastiskt goda!

Uppvaktning

Redan klockan 8 på morgonen hörde jag hur de började röra sig i huset. Otroligt med tanke på tonårsbarn som älskar att sova! Halv 10 stämde de upp i "ja må du leva" utanför sovrumsdörren. Tonårssönerna och Ö uppvaktade med världsagod frukost och CD med Miss Li som jag har varit nyfiken på.

Eftersom jag är otålig hade jag redan fått fina presenter rån Ö.....

Sedan städades det för kvällens gäster....


Nåja, alla städade inte.....



Återkommer med inlägg om den mysiga kvällen.

Laga, laga, laga - godaste tomaterna i ugn



På midsommarafton var vi bjudna till bästa grannen A (som nu ska flytta...snyft...). Till det grillade fick vi bl a otroligt smaskiga tomater i ugn. Eftersom jag inte brukar laga mat efter recept utan mer "på en höft" så fick jag ingredienserna och hade tänkt att laga något liknande. Men se, i Arlas senaste recepthäfte hittade jag receptet. Gör dessa i sommar, de var så goda!!

And the winner is....

.....me.....not...
Gårdagskvällens 5-kamp på Liseberg vanns av ingen mindre än...jag.... (men jag tror att dem har räknat fel). Å andra sidan var jag en jäkel på att mata morötter till hästarna. Inte heller så dum på att slå på kubbarna...

Premiär - Sex and the city

Ö har bjudit mig på middag och premiären av Sex and the City. Å, vad härligt! Två och en halv timme med massor av skratt, tårar och sköna dialoger. Ååååååå säger jag bara. Se den!


Ljus i vårt hus

Bumlingen vit 221   bumling lyktan 221x

Denna har jag sneglat på länge.... Den heter Bumling och är designad för 40 år sedan av Anders Pehrsson för Ateljé Lyktan. Visst är det något visst med hållbar design som fortfarande nyproduceras på exakt samma sätt. Det enda som har ändrats genom åren är färgerna. Vilken ska jag ha, aluminium eller vit? Lampan finns hos designonline.se där jag har lånat bilderna.

Häftigt!

SMS:ade precis med min kollega som befinner sig i Alaska på semester. För tillfället på en kryssning. Vilken otrolig resa. Vad annorlunda. Jag vill se bilder! Just i Alaska utspelar sig min favoritserie Men in Trees. Nu har den sommaruppehåll men börjar igen till hösten. Se den på onsdagar 20.00 i 3:an.

    
Bilden lånad från Blue Water Adventure

Sommarens krönikör...

För er som såg mitt (s.k) tips om Linda Rosings blogg kanske har sett att hon nu ska skriva krönikor i den mycket högt ansedda tidningen Veckans Nu. Jag citerar från bloggen - Kanske lite djupare än vad ni just nu läser i min blogg. Jag ser fram emot nästa nummer av Veckans Nu och den "djupa" läsningen.

http://www.hanky.se/LindaRosing/4908

Succénötterna

I fredags gjorde detta smaksiga nötrecept succé. Jag har fått det från bästa väninnan L och delar gärna med mig.

Blanda så mycket nötter du önskar, jag brukar använda:
cashew,  skalade mandlar, hasselnötter och solrosfrön men ta gärna andra sorter om du vill det.

Bred ut detta på en plåt och rosta i ugnen i 200 grader i cirka 10 mi. Se upp det går fort och det blir snabbt bränt.

Blanda ihop följande till en smet:
cirka 3 msk riktigt smör, cayennepeppar, rosmarin (rätt mkt), farinsocker (ca 1 msk) samt flingsalt.

När nötterna är varma blandar du dessa med smeten. Häll därefter ut detta på ett fat och låt svalna.



Här skulle man göra sig till för att få en fin illustration. Men, som sagt, det bränner fort i ugnen....

Godaste och enklaste såsen



Måste tipsa om godaste och enklaste såsen till grillat i sommar. Känner ni ill Jensens Biffhus i Danmark (som även finns i Göteborg numera). Jensen specialité är saftiga köttbitar med olika såser. Mång av dessa såser finns nu att köpa i livsmedelsaffären. Vi brukar köpa dessa på Hemköp. På flaskan står att den ska blandas med vispgrädde men vi brukar använda mellangrädde som funkar lika bra. Prova direkt!!! mmmm

Äntligen tisdag



Härligt med tisdag, en enkel dag i veckan som gjord för att piffa upp. Vi bestämde oss för att grilla fläskfilé. Till det blir det svensk färskpotatis. Jag kanske är  gammalmodig (eller har noll-koll på GI-dieter...) men den här första färskpotatisen tycker jag inte att man ska "bränna bort i ugnen".Den är godast kokt med dill! Efter maten blir det ett härligt fat med jordgubbar.





Vi äter så länge det finns något kavr på faten....

Ladda ner

Anita Shreve och "Allt han någonsin drömt om" var ingenting för mig att lyssna på under mina promenader, trist och långsamt. Igår ägnande jag mig iställlet åt att ladda ner de oftast intressant dokumentärerna från P3 i programmet P3 Dokumentär. Kolla på länken nedan, där finns arkiv så att du kan ladda ner samtliga dokumentärer som gjorts. Jag rekommenderar verkligen dessa välgjorda dokumentärer:

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/programsidor/artikel.asp?ProgramID=2519&Artikel=1412499 

SATC dags

Ja, snart är det dags att gå och se SATC-fimen. Någt som de allra flesta som jag känner ska se. Vi har redan beställt biljetter - förstås! Har hittar ett test som ger mig följande omdöme:

Sex and the City-fan.
Du är ett äkta Sex and the City-fan, och har förmodligen följt serien - och redan en biljett till bion.

Inte alla rätt men inte långt ifrån...
Hur går det för dig?

http://wwwc.svd.se/apps/quizen/qpage.aspx?sTid=95 

image


Nästa bok att läsa

Det här tenderar att bli en bokblogg vilket inte var meningen. Jag läser ju väldgt mycket böcker och det är roligt att dela med sig av härliga böcker men jag ska försöka hitta nya vändningar.... Nästa  bok som vi ska läsa i bokklubben heter Middlesex och är skriven av Jeffrey Eugenides. Den fick Pulitzerpriset (USAs finaste litteraturpris) 2003. Den har fått väldigt bra recensioner från flera håll och beskrivs som en roman som är både fängslande, underhållande och överraskande. Det låter ju lovande med 634 sidor framför en.

  





 Bild lånad från Adlibris

Bokklubbsvänner träffas

I fredags hade vi alltså ytterligare en träff i bokklubben. Som vanligt var det väldigt trevligt, många sköna diskussioner. och härliga skratt.  Boken vi hade läst höll vi nästan på att glömma bort.... Som jag skrivit tidigare så skulle vi läsa Silke av Alessandro Baricco. Boken fick ett väldigt högt betyg av samtliga. Att skriva en så kort bok men ändå så utmålande är svårt. Vi undrade alla varför boken inte blivit filmatiserad och det tyder ju på en välskriven och bra bok.
Betyg: Mycket starka HHHH
 






 
Bild lånad från Adlibris

Ljudböcker

Jag älskar verkligen böcker, att läsa och att äga. I och med alla promenader har ju mitt intresse för ljudböcker vaknat till liv och inköp av en pocket kan ju gå an men ljudböckerna är verkligen dyra. Så igår var jag iväg på biblioteket, första gången på massor av år, bibliotekskortet hade t om gått ut (gäller nu till 2035 - skönt!). Jag kan säga att utbudet var inte direkt enormt... men jag hittade en bok som jag har varit sugen på att läsa länge - Vindens skugga med Carlos Ruiz Zafón. Jonas Karlsson läser i 19.5 timme... Lånade dessutom en bok med Anita Shreve - Allt han någonsin drömt om. Hennes böcker brukar vara lite mysiga att läsa. Denna läser Sven-Bertil Taube i 10 timmar. Nu håller jag på att ladda ner skiviorna på datorn vilket tar sin lilla stund.  Härligt med många sköna promenadtimmar som ligger framför mig nu!

  


Redan dags

Idag är stora sonen J på avslutningsbal med alla 9:or på skolan. Vart tar tiden vägen? Tänk att de har blivit så stora. Imorgon är det skolavslutning för båda sönerna och ett långt härligt sommarlov väntar.


Härlig dag

I söndags hade ju meteorologerna sagt at det vackra vädret snart skulle dra förbi. Vilken tur att vi fick en så härlig dag på sjön med goda vänner. Nya klänningen som jag sytt om var på. Om man tittar noga kan man sen att den passar bra i den marina miljön!!

           

Kan inte hålla mig....

Vad är det med LInda Rosings blogg som gör att man måste kolla hela tiden och se vad hon har för sig???

http://www.hanky.se/LindaRosing

Bokcirkeln närmar sig

Cirka en gång i månaden är vi ett gäng tjejer som träffas och pratar böcker (bl a...). Alla läser samma bok och vid nästa träff diskuterar vi och betygsätter boken. På fredag ska vi träffas igen och mitt uppdrag är att ta fram en sommarbok som är underhållande. Förslag? Någon? Tills på fredag ska vi läsa en söt liten bok, Silke av Alessandro Baricco. Jag fick boken ganska sent och har precis börjat. Recension kommer efter fredagens möte.
Bild lånad från Adlibris

Klädseln avgjorde

Det måste ha varit nöjet av att se Lagerbäck i kostym istället för den blå-gula träningsoverallen som gjorde vinsten!
Bäst var Lagerbäcks kommentar när han fick frågan om varför de bar kostym.
- ...synnerligen ointressant fråga.
<b>Till vänster:</b> Lars Lagerbäck i den gamla stilen.<br><
Bild från Aftonbladet

Drömmål - skitmål

Direktreferetat från radio (vrålande...):
- Om Zlatans mål var ett drömmål var Petters ett skitmål. Men det gör ingenting
- Nej, alla mål räknas vetdu
Glädje Petter Hansson gratuleras efter sitt 2?0-mål mot Grek
Bild från Aftonbladet/Bildbyrån

Skugga - Karin Alvtegen


Nu har jag läst färdigt Skugga av Karin Alvtegen. Nja säger jag. Jag brukar tycka mycket om  Karin Alvtegen och hennes sätt att skriva. Böckerna är altid spännande och raffinerade med oväntade slut. Skugga kändes oengagerad och när man läst ut den var det massorav obesvarade frågor kvar. Nej, denna var inte i samma klass som de andra. Betyg: HH






Tjusigt!

Nu har vi lagt nytt golv på vår altan. Det var verkligen beövligt.

Grått, trist och alltid fliser i fötterna.


Ö jobbar i värmen.


Kolla vad snyggt!!

Krig i godismonarkin

 

Häromdagen köpte vi en påse godis på ICA. Jag är ingen jättevan (hm) köpare av smågodis men jag hajade ändå till lite varumärkestokig som man är.... Vad stod det på godispåsen, Godisprinsen? Hette det inte Karamellkungen innan? Många svar fick jag på godispåsen?! Där stod berättelsen om hur konungen sålt godis i alla sina dar och hur prinsen hade varit imponerd av detta. Efter ett tag tyckte prinsen att konungen blivit alltför girig och tagit bort en del dyra (lyxgodiset ni vet) bitar ur sortimenet för at tjäna mer pengar. prinsen bestämde sig då för att utmana sin far och starta ett eget företag - Godisprinsen. Historien är längre än så men jag blev ändå förbryllad. Hur långt får man gå i sin marknadsföring? Jag var ju tvungen att söka vidare på detta och se om konungen abdikerat. Så verkar dock nte fallet vara utan det liknar mer ett "godiskrig". Undrar vem som vinner?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1112395.svd


Fyndat

                                                    
Har köpt mig två fin-fina klänningar. Den ena är hembudad från Tradera, svart med lite rockabilly-känsla. Den andra är fyndad på vår loppis här i närheten där jag bor, Reningsborg. Båda måste dock ändras lite, den svarta behöver bli rymligare i ärmhålen (hm). Den andra som är blå- och vitrandig med sailorkänsla är hellång idag men ska kortas till knäet. Det blir projekt i helgen.

Bilden är lånad från Aftonbladet - Jag kan sy mina egna kläder

På vår baksida

image16 image17
Sitter Cleo och har det skönt, ända in i....

Söta kollegor

image15

Igår kväll bjöd min underbara kollega J på en supermysig stund i kvällsolen efter jobbet. De bor i ett hus som de har renoverat från minsta lilla vrå. J (och hennes snart äkta man N) har en mycket god smak och det är så kul att få se huset växa fram med roliga och fina lösningar. Tänk att ha så fina kollegor som man har så trevligt med tillsammans. Det tror jag verkligen är ovanligt. J bjöd på härligt fruktfat, smaskig tapenade och gott kaffe med choklad som smälte i munnen. Vi fick oss en skön pratstund med lite härligt skvaller... Tack J

Det här vill jag göra

image11image12image13image14
Bilder lånade från stadsmuseum.goteborg.se

Välkommen till Lilla Änggården i sommar - en oas mitt i Göteborg!

Dolt bland Änggårdsbergens grönska ligger gården som donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och som har anor från 1700-talet. Lilla Änggården var till en början apotekare Gréns sommarhem, men på 1940-talet bestämde sig hans barnbarn Carl och Sven Grén Broberg sig för att flytta ut hit och bo här permanent. Hemmet är välbevarat med möbler och föremål från tre sekel. Besökaren stiger in i en svunnen tid och möter ett autentiskt hem med inventarier från tre sekel.Mangårdsbyggnaden har anor från 1700-talet. Den nutida besökaren kan stiga in i ett helt intakt och autentiskt hem med tyngdpunkten kring sekelskiftet.


Dramatiserade visningar

tisdag-söndag 13.00 och 14.00

Stadsmuseet visar mangårdsbyggnaden på Lilla Änggården under juni, juli och augusti. Under visningarna möter besökarna karaktärer som den sista hushållerskan på gården, fröken Norma Lorentzon och apotekare Gréns halvsyster fru Charlotte Kjellberg. Ingen föranmälning krävs, biljetterna köps i Lilla Änggårdens kaffestuga.


Landvetter från insidan

image6Idag har vi varit på ett roligt besök på Landvetter Flygplats.
Det var några kollegor som hade ordnat en överraskningsaktivitet och vi hade blivit beordrade att ta med passet. När vi hade satt oss i bilarna och börjat köra förstod vi att vi skulle mot Landvetter Flygplats. Det är en härlig känsla på flygplatser, det ligger så mycket i luften, förväntan, glädje, pirriga nerver och möten. När vi kom fram så blev vi mötta av en f.d kollega som visade oss runt. Det var både buss ut på plattan, besök på "lilla" flygledartornet som dirigerar trafiken på plattan och det mest intressanta - bagagehanteringen. Vi blev insläppta i ett gigantiskt rum nere i källaren, det var nästan lite scary när dörren gick igen. Inte en levande själ, bara bagageband som gick kors och tvärs. Det är lustigt, man lämnar in sin väska i incheckningen, i samma sekund registreras din väska och datorer vet exakt vilken väg den ska ta, genom alla band och genom olika kontroller. Nu är jag ännu mer överraskad att rätt väska kommer med rätt plan. En underbar dag. Tack M och E!

Bokbytarkväll

image8
Blev inbjuden av min kollega M till enbokbytarkväll. En väninna till henne hade bjudit in sina vänner att ta med en vän och en packe pocketböcker som man ville byta bort. Väninnan bjöd på god fika och trevliga vänner. Efter ett tag plockade alla fram sina pocketböcker som man ville byta bort. Jag fick med mig fin-fina böcker hem. Vilken ovanligt trevlig idé. Det här måste jag fortsätta och ta med i "mitt gäng". Kanske något för nästa bokcirketräff. Tack M för att jag fick följa med!

Rosario är död - Majgull Axelsson

Åh, nu har jag läst färdigt Rosario är död. Förutom den förskräckliga historien om Rosario som lämnas åt gatornas fruktansvärda öde fick man också följa Alex i Pagsanjan. Hans mamma sålde honom till västerländska män.  Pagsanjan blev på 80-talet  en "turistattraktion" för pedofiler som ville köpa småpojkar. I ett kapitel får vi också stifta närmare bekantskap med några förfärliga svenska män som håller hela den här hemska karusellen igång. Det är svårt att sätta betyg. Boken är viktig att läsa men man förfasas och kan nappt läsa klart. Betyget blir fyra HHHH.


Å solen den skiner

Oj vilken fantastisk helg vi har haft. Jag har t om badat i havet. På något sätt så känns det ändå som om man vill att sommaren ska vänta lite lite. Man vill inte ta ut allt redan nu. Man vill inte att det ska bli som förra sommaren då vi hade några fina dagar i början av juni och sen var det slut lagom till semestern. I trädgården blommar blommor som brukar blomma vid midsommar. Pionerna har redan slagit ut, blåklint och riddarsporren har redan blommat ut. Man vill ju verkligen njuta dessa fantastiska dagar, men, ändå någonstans känns det fel. Jag kanske ska försöka ändra mig och passa på och njuta (om det nu blir som förra sommaren säger tråkmånsen).
Nu blir det en snabb kvällspromenad så kroppen får sitt.
                                      

Paket på posten

Jag har hämtat ett paket på posten från La Redoute. Det händer att jag beställer när jag hittar en bra rabattkod. Nu hade jag lagt in en beställning på lite av varje. Ofta är mina förväntningar rätt så låga. Jag tycker ofta man får skicka tillbaka de mesta. Det var i stort sett samma sak den här gången. Förutom en klänning/tunika som jag har använt sen jag öppnade paketet. Superskön och fin!


RSS 2.0