Ny kamera

Ända sedan jag lyckades förstöra min gamla kamera  i höstas så har jag önskat mig en ny. Ö har en systemkamera som jag gärna lånar men nu när jag desutom har en blogg så vill jag ju ha en egen i väskan. Jag vill ju alltid kunna ha med mig kameran för att ta bilder på allt som intresserar mig och som jag vill dela med mig av. Jag hade tididgare en NIkon Coolpix 7900 som  var superbra. Nu har jag sett att Siba har EM-priser och säljer en NIkon Coolpix S210 för 1.498:-. Helt OK pris för en kamera att alltid ha med sig.  Det blir köp i helgen!

image5

Idédag med kollegor

Idag har jag och mina kollegor C och J på marknadsavdelningen haft planeringsmöte hemma hos kollega C. Vi fick mycket gjort (mer än man skulle kunna tro) och bjöds på en härlig och väldigt smaskig lunch i solen (bild kommer hoppas jag...). Trots att vi alla vara trötta efter en dag med mycket idéer så känns det samtidigt som vi har fyllt på våra energidepåer.

När jag kom hem tog jag en snabb promenad i skogen. Jag måste ju veta hur det går för Annika Bengtzon i Livstid. Jag har bestämt mig för att bara lyssna när jag motionerar. Det är bra. Det gör att jag motionerar mer för jag är nyfiken på hur boken fortsätter. he he

image4

Tips på god middag

Efter en titt i kylskåpet så bestämde vi att göra en vegetarisk middag. Den var både enkel att göra och smakade jättegott.

Fyllda paprikor i ugnen
Jag använde:
Röda paprikor
Några champignoner
En liten zucchini
En gul lök
Ett paket med Findus pastsås - Tomat & Rostad Vitlök
En färsk lök
Några gröna oliver
Solttorkade tomater

Skär champignoner, lök och zucchini  små bitar och fräs i Smör & Rapsolja. Häll på tomatsåsen. Krydda med peppar, örtsalt och e liten gnutta socker. Låt puttra en stund. Skär den färska löken, oliver och soltorkade tomater i mindre bitar och häll över såsen och puttra en stund till. Dela paprikorna och rensa dem. Lägg dem i en ugnsäker form och häll i sås i varje paprikahalva. Riv en bit från en smakrik ost. Häll över paprikorna. Ugn cirka 20-25 min.



Eftersom jag inte hade kameran tillgänglig så lånade jag en bild från Knorr.


Till tandläkaren

Usch, jag hade tid hos tandläkaren idag. Egentligen skulle han ha dragt ut en tand  idag så att han kunde fortsätta nästa gång med en krona.  Aj. Det gör ont både i munnen och plånboken. Inte roligt. Nu slapp han visserligen dra ut tanden men kronan slipper jag inte. Jag har fina tänder på utsidan (framsidan) men insidan är inge vidare! Sist jag var hos tandläkaren fick jag någon slags otäck reaktion på bedövningen så att jag fick värsta hjärtklappningen. Väldigt otäckt. När min söta kollega J fick höra att jag skulle till tandläkaren kom hon med en liten "stresskudde" som jag skulle klämma på. Tack! Den hjälpte verkligen.


På 9.an nu!

Visas flmen Whats love got to do with it. En helt OK film. Men inte för mig. Ikväll. Jag behöver lägga mig tidigt. Jag gör det nu!!!

Livet som insats??!!

Måste fråga. Slutar trafikreglerna och rödljusen gälla bara för att man cyklar. Skulle gärna vilja veta eftersom jag kände mig V Ä L D I G T ensam om en så självklar sak som att stanna för rött ljus?! Hur gör ni? Struntar ni i
trafikreglerna när ni cyklar? Väntar bara på "stora smällen" som säkert kommer en hemsk dag. En cyklist i veckan dör i trafiken. Så snälla medtrafikanter ta det lugnt. Jag tror du hinner!

(Har dock  gjort en positv notering om att allt fler använder cykelhjälm. Vid närmare eftertanke kanske det hör ihop????)

                                   


På cykel till jobbet

Fasen vad bra man mår när man tar cykeln till jobbet. Varje gång jag gör det så tänker jag alltid att det här borde jag göra oftare. Så. Gör nu slag i saken och ta då cykeln oftare till jobbet. I öronen har jag LIza Marklunds senaste - Livstid. Den är OK. Man har ju lärt känna Annika Bengtzon och det är ungefär samma genre som Camilla Läckbergs böcker. Lagom spännande och hemtamt. Nu ska jag börja jobba. Idag står är det jobb med skyltning i våra butiker och ett möte med försäljningsavdelningen.

Mors dag

Joda, det blev uppvaktning från lilla sonen A och stora sonen J.... Jag var först att vakna i huset och fick (visserligen) två sköna timmar i solen på altanen med min bok. När klockan var 11 och inte ett ljud hördes (kanske att någon ville överraska mor??) tänkte jag att jag får väl göra skäl för namnet mamma och fixa till en härlig brunch. Snabbt fixade jag till en  ägg & bacon-frukost med smaskig hallon & blåbär-smoothie till. När doften spreds i huset började tonårssönerna och Ö vakna till. När vi ätit upp så smög sönerna fram ett ljuvligt paket och ett supersött kort. Åh, jag visste det, de hade inte glömt bort mor. Vilken överraskning, paketet hade köpts helt utan min vetskap. Nu kan man tycka detta är fånigt men med två killar och en sambo med liknande intressen som sönerna så tenderar det att bli rätt så killigt här hemma ibland. Då uppskattas sådana här saker lite extra. Självklart togs disken om hand så jag kunde fortsätta njuta i solen. Puss!

image2

Planterat

Igår kom våra förtjusande grannar M & L bl a med en planta Physsalis. Jag hade ingen aning om att man kunde odla dessa på hemmaplan. Dessutom fick jag ett par fin-fina trädgårdshandskar. Detta satte igång min inspiration så jag tog bilen och åkte ut till Särö och Nilsson Plantskola. Jag köpte en härlig tomatplanta, gräslök, dill, persilja och sallad i krukor samt en påse med basilikafrö. När jag kom hem letade jag fram alla gamla krukor och planterade allt. Kolla vad fint! Nu längtar jag bara tills det växer lite och jag kan bör ja skörda!

image3

Gårdagskvällen

OK. Vi säger inget om Eurovisionschalgerfestivalen igår kväll. Ingenting. Ö var förstås glad då Norge hamnade på en 5:e plats. I övrigt hade vi en superlyckad och trevlig kväll. Grillade, röstade och drack bubbel (ni ser, vi försökte komma i den rätta schlagerstämningen). När vi tittade på våra röster så hade de med högst poäng fått minst poäng i den riktiga tävlingen. Det är bara att inse. Smaken är som baken. Jag har ännu inte bestämt mig vad jag tycker om vinnarlåten men de var et snyggt nummer av Dima Bilan


Ikväll gäller det

Ikväll samlar vi våra grannar på en härlig grill-middag. Vi har verkligen fantastiska grannar som vi umgås med på en lättsam och skön nivå. Ikväll blir det ju också schlager. Ja, jag är en riktig schlagertjej, på den svenska finalen har vi sedan sju år tillbaka haft tjej-fester och jädrar vilken fart det brukar bli. Då spelar vi bara schlager och alla är verkligen på gång och uppåt. Men, idag är det ju Charlotte som ska försvara oss i finalen. Jag har verkligen ingen aning hur det går, man vill ju att de ska gå jättebra men man minns ju förra året.... Hursomhelst så tror jag inte vi kan hitta någon som passar bättre in än Charlotte i hela schlagercirkusen. Proffsigt!!


Lilla sonen hemma igen

Lilla sonen A har varit på fiskresa med sin pappa i Norge. Tidigt, tidigt i morse kom han hem. Äntligen. Trots att de börjar bli stora nu så längtar man A L L T I D. Med sig hade en ofantlig massa fisk. Härligt! Hela frysen full av färsk fisk. De hade haft en toppenresa med mycke fiskelycka, skönt väder och massor av frisk luft.


Idag är dagen då....

...jag storhandlade på Willys Cash. Då jag på sista tiden har mäkt att våra matkostnader dragit iväg (ja, vi äskar goa saker och unnar oss mycket gott) så tänkte jag öra slag i saken och "storhandla på Willys", något jag aldrig tidigare gjort. Det känns nästan som ett begrepp. Storhandla på Willys. Hursomhelst, jag hade hört att Willys i Kållered hade snofsat till sin butik och hade tagit in lite mer kvalitativa produkter och dessutom en ekologisk grönsaksavdelning så förväntan var halvhög.

Döm om min förvåning när jag möttes av en superfräsch grönsaksavdelning. Fräschheten fortsatte igenom hela butiken, hyllorna var välfyllda och allt var bra. Det enda jag saknade var självklart en charkdisk men också lite snaskiga varor. Men en solklar butik att storhandla i. Nu var varukorgen ganska full men det kändes som om jag fick mycket för mina 2.000 spänn.

Jag ger butiken fyra HHHH och kommer säkert att handla där igen.


GB Glace Viennetta 650 ml, 2 valfria 20:-, Vanilj, choklad, Jämförpris 15:38 kr/l, 10:00 kr/st. Max 3 köp per hushåll.


Jag gjorde det

Oj vad jag har spanat länge.... Jag har suktat under rätt så lång tid i olika butiker, både på nätet och i en liten favoritaffär i Göteborg efter en fantastisk liten söt klänning. Klänningen kommer från Odd Molly, visserligen börjar man tröttna på broderier och allt snuttigt men denna var något extra tyckte jag. Det är en underbar sommarklänning att använda lite då och då på alla härliga sommarfester jag ska gå på (ha ha) men när jag blev bjuden på bröllop till min underbara kollega så har jag idag slagit till. Vad säger ni, blir inte denna fin till sommaren? Med antngen vita tygskor och jeansjacka eller med ett par snygga sandaletter (låter ju verkligen snyggt :  ) i naturfärgat skinn.
Hela dressen kommer i senare inlägg men klänningen kommer här:


image1
Bilden har jag lånat från oddmolly.com

Första (andra) inlägget

Eftersom jag är en ordentlig boknörd så måste jag berätta vad jag läser. Efter att ha njutit (eller förfärats rättare sagt) av Tusen strålande solar så har jag fortsatt på samma spår och läser en bok som länge stått och dammat i min bokhylla - Rosario är död. Det är samma författare som har skrivit Aprilhäxan, Majgull Axelsson, som även har skrivit denna boken. Det är en förfärlig bok som är viktig att läsa. Det handlar om gatubarn och fattiga barn i Fillipinerna och vad de får utstå förövergrepp. Den är skriven som en dokumentär-roman som gör den extra känslosam att läsa. Förfärligt men viktigt som sagt. Återkommer med en recension.


Bilden har jag lånat från Adlibris

Nu är man med egen blogg

Äntligen! Äntligen Äntligen! Ja, faktiskt! Som jag har tänkt och tänkt men aldrig kommit mig för. Nu har jag en alldeles egen blogg där jag får skriva precis det jag önskar.

Om vad? Ja, det vet jag nog inte själv men det är så mycket som bubblar inom mig så det blir nog en skön blandning.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0