Ytterligare en butik i Göteborg

Lagerhaus har öppnat ytterligare en butik i Göteborg (för den som är intresserad) på Vallgatan. Minns ni när Lagerhaus öppnade? Då kunde man göra underbara fynd. Köpte massor av fin keramik från Portugal till oförskämt låga priser som jag fortfarande har kvar . Men det var längesen och långt innan jätten Åhléns tog över och gjorde det lite mer opersonligt och fyllde hyllorna med mindre  "utvalda"  och handplockade produkter i hyllorna.

Bilderna lånade från lagerhaus.se























Halvdag idag

Skönt idag hade vi halvdag och jobbade till 13. Min bild visar 13.10, jag vet men vi kom ändå inte iväg förrän 13.25.... Efter jobbet hade jag och några härliga kollegor lång- och frossarlunch på Joe Farellis. Nu är jag hemma för att göra mig i ordning för tjemiddag. Vilken underbar dag och kväll!


marfåkab (läs baklänges...)

Det krävs fantasi för att förstå varför Vägverket tyckte den

Ser ni något anstötande med den här registreringsskylten.

Det gjorde tydligen Vägverket som tog fram backspegeln och stoppade förfrågan.




Ser du vad det står?

I backspegeln kan texten uppfattas som om det står ORALSEX,

Bilder lånade från aftonbladet.se

Upphottat

Har ni sett att Cubus har ansträngt sig för att höja modegraden. Ny logotype, nya snygga påsar och inte minst en påkostad TV-kampanj med modellen Mini Andén. Jag vet inte. Men Cubus.... kan det någonsin bli trendigt???

Bilder lånade från resume.se

Två av annonserna med Mini Andén.

Det var då det

Det fanns en tid då vi svenskar åkte till Norge och köpte margarin, socker och andra saker. I Danmark var det mesta billigare. Idag får danskarna 130:- svenska kronor för en dansk hundralapp. Vad hände?


Bytt bytt

Eftersom mina Traderaauktioner närmare har inbringat 1.700:- kände jag att jag kunde unna mig den här snygga!
Baksidan med knappar, ursnygg färg, 3/4-lång ärm med slejf och knapp.

Beställt från sidandsally.com


Hinner du?

Den frågan ställer jag mig ofta. Borde skaffa den här! Kul! Eller hur?

Finns hos russinet.se


Stolt fadder!

  

Trist

Då det var städdag här i vårt område i lördags och vi inte var hemma så hade de vänligheten att spara tvättstugan åt oss. Jippi!

Årets glögg är här!

Blossa Blåbär 2008

• Röd med lila nyans
• Söt, aningen kärv smak av kryddnejlika, kanel, kardemumma och blåbärssylt

Ser spännande ut! Ändå tycker jag någonstans att det är "den gamla vanilga" man längtar efter sådär lagom till första advent.

 

En ny!

Nu ska jag lägga mig med den här!

Uppåt väggarna

Är sugen på några nya litografier. Har det trångt på väggarna nu men hoppas (förstås) på att det snart ska finnas fler väggar att fylla.

Kan tänka mig någon av dessa, Talk eller Drink som Moa Lindqvist Bartling har målat. Finns att beställa på  designonline.se 




Eller de här populära som LIsa Rinnevuo målar. Väldigt uttrycksfulla! Finns några att välja på hos Södra galleriet


Tillbaka

Vi har precis kommit hem från en fin helg i Stockholm. Vi har varit på dop. Jag har nämligen blivit fadder åt min kusins lilla underbara flicka. Har sällan träffat en mer nöjd bebis. Bara glad och tillfreds. Eftersom jag bara har killar så tog jag prästen på orden. När barnet är sisådär 14 år och föräldrarna då och då kan tyckas "knäppa" är det dags för mig som fadder att träda fram. Kom till mig i Göteborg så ska vi göra alla härliga tjejsaker! Shoppa, fika och mysa!

En lite bild kan jag nog presentera om en stund!

Bio snart?

Nu är jag allt bra sugen på att se Woody Allens Vicky Cristina Barcelona. Nästa vecka?

SF Bio: Vicky Cristina Barcelona

Snart på en TV nära dig!

Idag släpps Sex and the City-DVD:n. Trots att jag sett filmen två gånger (ja, den var lika bra andra gången) så måste jag helt enkelt ha filmen.

Några favoritscener har jag;
1. Carrie provar fantastiska bröllopsklänningar från designers du bara kan drömma om.
2. Miranda och Steve har flyttat ifrån varandra och tvekar om att börja träffas på nytt. De har bestämt sig för att om de vill fortsätta sitt förhållande ska de mötas på Brooklyn Bridge vid en viss tid gående från varsitt håll. Upplagt för många tårar...
3. Scenen där Carrie påhejad av de andra tjejerna packar för att flytta ihop med Mr Big. Det blir omröstning om vilka av  de gamla klänningarna som tidigare visats i programmet som hon ska ta med. Härligt!
4. Självklart bröllopet!
5. Slutet där Carrie ska hämta sina skor i lägenheten som hon och mr Big skulle flyttat in i...
Det finns säkert fler....



 

En önskan

Dagmar gör så otroligt fina koftor. Den här önskar jag mig. Den passar till mycket och jag kommer att kunna ha den lääänge. Det är ju bara priset då....2.194:-. Kvalitén är finaste merinoull. Önska går ju....

Bilderna är lånade från tintinstyle.se
 


Kunde inte sluta läsa

Om jag vill ha ett gott skratt så besöker jag den här bloggen. Lättläst och väldigt roligt!

I ett inlägg läser jag om den här tjejen, Lotta. Någon kanske känner igen henne som en vimmelreporter på skvallertidningar. Ganska snabbt förstod jag att hennes liv plötsligt förändrats och började läsa från när bloggen började. Barn, bröllop och livet leker. En dag i maj 2008 förändras allt. Vilken kamp. Jag var tvungen att läsa allt. Hon är nominerad till årets mama och vill verkligen vinna. Lägg en röst på henne.

Livet kan snabbt förändras. Från en dag till en annan. Tänk på det och var rädda om varandra. Fundera på vad som är viktigt för dig. Gör det du vill. Nu!


Till salu!!

Jag har lagt upp några autktioner på Tradera. Jag tröttnar och barnen växer.... (eller var det tvärtom : )

Grå munktröja från GAP i st. 12 år  Grå vintage V-ringad tröja fr. Lyle & Scott i st. M
Söt Hunky Dory blus i st. M


Inspiration

Jag älskar att bläddra i magasin. När jag hittar något som ser fint ut så river jag ut sidan och sparar i en bok. Ibland när man inte tycker att man har något att sätta på sig räcker det ofta att bläddra i boken för att hitta nya kombinationer. Ibland räcker det kanske bara att köpa till en liten accessoar för att få en helt ny känsla på sin outfit. Ibland kanske man kan kombinera sina kläder på ett helt nytt och annorlunda sätt. Vill du ha inspiration så måste du gå in på den här sidan där jag hämtat de här fina bilderna ifrån. Jag förstår inte ett ord men jag tror jag har någon som läser här som förstår... ?!








margauxl2.jpg

Rena fyndet!

Jag har letat efter de billigaste endagslinserna på nätet. Hos shopping4net.se hittade jag det jag sökte. Focus Dailies 90-pack. För att få linser i 6 månader så köpte jag 4 st. (2x2) 90-pack. När jag kom till kassan så var det ett erbjudande att man fick 300:- att handla för i web-butiken när man köpte linser för 6 mån. I webbutiken fanns massor att välja på och till min lycka hittade jag parfymen Daisy från Marc Jacobs som jag suktat efter. Ord. pris för den var 549:- men med  rabatten så kostade den altså 249:-. Vilket kap jag klickat hem så här på söndagskvällen. Nätets billigaste linser och parfym till ett otroligt lågt pris.

Kontaktlinser Dagslinser Focus Dailies 90p      

Mot Malmö?!

Jag har gått och lurat ett tag på vart man skulle åka på en skön liten weekendresa. Inte långt bort men ändå lite avkoppling hemifrån. Idag kom en mycket trevlig bilaga med GP - Skåne.


Här finns ju massor av trevliga saker att göra. Vad jag förstår så har Malmö blivit en riktigt bra shoppingstad? Är sugen på området kring Davids Hallar. Heter det så? Mysig middag vid LIlla torg. I tidningen fick jag också se att Malmö Opera sätter upp Jesus Christ Superstar fr. 31/10 med Ola Salo som Jesus. Oj, oj oj, det måste helt enkelt vara bra. Bo tänkte jag man kunde göra på supermysiga hotell Mäster Johan. Nu ska jag bara hitta en helg som passar!

 

Lasermannen - Tamas Gellert

Vilken fantastiskt bra bok. Jag är så glad att jag äntligen "tog tag" i den här boken. Det är en oerhört viktig och alla borde läsa den. Varvat med alla vidriga mord, mordförsök och bankrån får man med sig John Ausonius tragiska livshistoria och egna tankar. Dessutom ger det en bra inblick i det främlingshat som på många håll rådde i Sverige och som t om politiker lyckades implementera. Jag kunde inte lägga den ifrån mig, läs den! Mitt betyg blir HHHH+

15 år

Idag ska vi fira yngsta tonårssonen som fyllde 15 i söndags. Vi får besök av kusiner, mormor och morfar. Det blir en enkel buffé med lite smått och gott. Till efterrätt är det beställt kladdkaka som den andra tonårssonen bakar. Vi pysslar i köket och har det mysigt!


Minns tillbaka

Jag aldrig direkt varit något Di Leva-fan men flera av de låtar som finns med på dubbel CD:n som jag köpte efter konserten är riktigt bra (några är lite svårare...). Tror jag ska göra mig en ny skiva med de 10 låtar som jag gillar bäst. Har inte bestämt vilken jag tycker mest om men den här är definitivt en kanditat. Miraklet.



Säg den lycka som vara för evigt

Här ligger nu mina vackra rosor. Det var roligt så länge det varade...


Idag kom den


Den här stod jag och höll i läääänge på bokmässan. Jag köpte den aldrig. Tycker egentigen att inbundna böcker är lite för dyra. Desutom passar pocket bättre för kvällsläsare som jag. Men nu kunde jag inte låta bli längre utan klickade hem den. Vad sägs om denna text på framsidan: Roman om det tidiga 1900-talets mest skandallösa kärlekshistoria och om en kvinna som tvingas välja mellan rollerna som mor, hustru, älskarinna och intellektuell. Det tycker jag låter väldigt intressant. Lovar att ge recension. Boken heter Kärleken till Frank och är skriven av Nancy Horan.

Stora val

Har än en gång fått följa med på gymnasiemässa. Det är verkligen inte ett enkelt val dagens 9:or har framför sig. Möjligheterna är oändligt många. När man kommer in på mässan så väller de över en men när man väl trattar ner och funderar på vad man vill så märker man att valen inte är så många. Även i år avslutade vi mässbesöket med hissen upp till Heaven 23 för de smått groteska räkmackorna. Nu är jag mer än mätt och tonårssonen är nöjd.


Nya utmaningar - Ny butik

design: ulrica messing För ett år sedan lämnade Ulrica Messi

Göteborgare! Imorgon är det altså dags för expolikern Ulrica Messing att slå upp portarna till inredningsbutiken Port House. Stilen är New Hampshirel med jeansbeklädda soffor, kuddar i blått-rött-vitt, mörkt trä och vita väggar. Prisnivån är högre än Ikea och Hemtex men billigare än originalen (läs Gant och Lexington) som detta tycks hämta sin inspiration ifrån. Men det är klart att man är nyfiken. Butiken hittar ni i Systembolagets gamla lokal i början på Kungsgatan. Bild lånad från aftonbladet.se
UPPDATERAT:
Gick förbi där och såg att det öppnar imorgon fredag.

Montecore. En unik tiger - Jonas Hassen Khemiri



Detta var alltså boken vi läste sist i vår bokcirkel. Jag blev aldrig riktigt "gripen" men roades mycket på vägen och gjorde många "vik" i boken där jag la märke till härliga beskrivningar. För "fadersporträtt" så kan jag inte låta bli att jämföra med Mig äger ingen av Åsa Linderborg, en fantastisk bok som berörde otroligt mycket. Montecore fick inget vidare högt betyg i bokcirkeln men jag ger den betyg HHH.

Enkelt äppelgodis


I Käthes blogg såg jag ett väldigt enkelt äppelgodis.

Skala och skiva 3 mellanstora äpplen. Smält 25 gr smör i en stekpanna. Strö över cirka 1/2 del strösocker. Låt sockret bli ljusbrunt. Blanda därefter i äppelbitarna. Strö över ordentligt med kanel. Rö runt i några minuter tills äppelbitarna blivit mjuka. Blanda till sist i lite flagad mandel (finns färdig i påse). Häll upp på et fat och låt det bli ljummet. ervera med vaniljglass eller vaniljsås. Gott och väldigt enkelt!

Idag

Har lovat mig själv att ta det lugnt och det går bra tycker jag. Men idag har jag varit på tre lägenhetsvisningar efter jobbet. Det är nödvändigt med tanke på vår boendesituation som börjar bli alltmer ohållbar. Det känns som om vi är något på spåret....Dock börjar man bli mer och mer krass. Blir det så blir det! Nu är det sängen som gäller!


På väggen

1997 var jag på vernissage tillsammans med min mamma, Konstnären hette Charlotta Sandberg och vara bara 22 år. Min mamma som är förskollärare hade haft henne som liten 6-åring i lekis. Därför var det extra kul att få vara med på hennes första vernissage. Vi kom 10 minuter efter att de hade börjat. Då var det röda prickar på de flesta av tavlorna. Hon målade på ett nytt och roligt sätt och jag fick snabt bestämma mig för en tavla om jag skulle få med mig någon hem. Många har sett cirkushästen som hänger ovanför soffan hemma. Nu är Charlotta 33 år och har hunnit med en hel del. Hon har bl a gjort barntyger för Sandbergs.

Undrar just om jag ska ha mig ytterligare en tavla eller blir det för mycket av detta lite annorlunda och barnsliga sätt att måla? Överst två tavlor och sist ett tyg som altså finns hos Sandbergs, Charlotta har en egen hemsida.






Lukta gott!

Jag vet inte om jag kan kalla mig "parfym-människa" men jag gillar att dutta på mig lite varje dag men jag är V Ä L D I G T enahanda. Jag köper en doft och använder samma varje dag. När flaskan är slut köper jag en ny, av samma sort. Jag vet att det kanske är lite tråkigt men det är jag. Jag tror jag är inne på mitt femte "äpple" och det blir mitt sista. Det är två nya kandidater som står på tur. Båda lätta och lite blommiga som verkar vara min grej. Som ni förstår är det ett viktigt val då vi ska hänga ihop under en lång tid. Vilken är din favoritparfym?

Vad ska jag välja? Femme från Hugo Boss eller Daisy från Marc Jacobs.

    

Gamla favoriter i turrordning, Lancome-Miracle, Clinique-Happy och så det gröna  "Äpplet" från Donna Karan.




Ny butik i Göteborg

Förra senhösten var jag tillsammans med några kollegor i Umeå. Vi hade lite väntetid innan flyget skulle gå och strosade därför inne i stan. Vi hamnade i en underbar butik med massor av inredningsprylar. Vi kunde inte se oss mätta på allt det fina, i varje hörna upptäckte vi något nytt. Butiken hette Pentik och startades i Finland redan på 70-talet. I Sverige fanns butiker i Luleå, Umeå, Uppsala och Stockholm. Nu fick jag se att de öppnat i Göteborg, på Linnégatan 47. Måste genast ta mig dit!


 


Lördagstips i Göteborg!

Garagesale 10-16 vid parkeringen på Magasinsgatan


Nytt att läsa!

Montecore  är utläst (recension kommer på söndag) och jag har nu börjat med en bok som verkar hur bra som helst - Lasermannen. Jag har haft den stående länge i bokhyllan men då Lasermannen nämns i Montecore fick jag sån lust att läsa den. Har hört att den ska vara grym och den har verkligen tagit tag i mig direkt från första sidan och det ser  lovande ut. Det är egentligen bara ett fel.... texten är så liten, så liten, kan inte vara många punkter här inte... Ytterligare en anledning till att jag borde läst den tidigare (då synen var bättre.. :  ) 
Bilden lånad från adlibris.com.


Unna sig 2!

Den här har jag tidigare skrivit om och önskat mig. I en söt liten affär med naturprodukter på Haga Nygata 5 slank jag in för jag ville unna mig....Igår kväll provade jag och jag måste säga att en skönare handkräm har jag nog aldrig provat. Sjönk snabbt in i huden, gjorde händerna babymjuka och en underbar rosendoft höll i sig ända till morgonen. Så (till kollega M), mitt betyg blir: HHHHH


Unna sig 1!

Jag har sagt det förut. Det är viktigt att unna sig. På väg hem igår unnande jag mig en härlig bukett med de vackraste rosor. 20 stycken står de här och "brinner" för mig. Härligt onödigt men ack så nödvändigt.


Konsten att koppla av!

De spelar ingen roll hur gammal och klok man blir. Vissa verkar aldrig lära sig.... Jag upprepar mitt mantra; En sak i taget. Gör allting långsamt.

Å här kommer min önskan om uppgradering...


 Visst är det drömmen om den perfekta grytan. Snart i ett kök nära mig...?!  Bilden från lecreuset.com

Tid för grytor


Är det fler än jag som blir sugen på att laga grytor när hösten knackar på och det stormar utanför fönstret.

Vi gjorde en enkel idag med Fransyska som vi skar i bitar, morötter och gul lök som först frästes i panna och därefter puttrade drygt en timme med vatten, kalvfond, peppar, lagerblad, soja och en skvätt rödvin. I slutet la vi ner hela champinjoner och schalottenlökar som först fick fräsa en stund. Hederlig kokt potatis och lite kokta bönor.

Ser ni hur det ryker från grytorna! Mmm, gott och höstigt!
P.S Ser också vilken sorglig samling grytor jag har att laga grytor i... Det är definitivt  läge för en uppgradering.

Piffigt pyssel!

Gillar du som jag att pyssla kan du nu köpa den här boken med 35 vansinnigt piffga pyssel! Boken heter Pyssel de luxe och är skriven av Josefin Ekman. Det utlovas pyssel "på högre nivå" alltså inget man gjorde i lekis med piprensare:  )Bilden hittade jag på en sida som heter pyssloteket.se (oj oj oj, vilken sida för den som gillar pyssel...)


Vill du höra mer?


Hittade fler klipp på youtube. Inte så dumt. Jag är svag för tjejer som sjunger bra!



Nu vet jag!

Från "säker källa" har jag nu fått reda på att Lindex reklamlåt heter Some people have real problems och artisten heter Sia. Finns ingen CD att köpa i Sverige (ännu) men på CDON kan man beställa den på import för 199:-. Undrar just hur resten av plattan är?

http://cdon.se/musik/sia/some_people_have_real_problems_%5bimport%5d-3850102 

Inte nog med min säkra källa. Idag fick jag ett tips från min kollega (som är född på 80-talet....) att det är hur enkelt som helst att ta reda på en låttitel du bara "TracIDar" låten. Que??? Säger du till någon som är född på 60-talet...hursomhelst på min moderna mobiltelefon har jag självklart den funktionen under Undrhållning:  ). Du väjer TracID, spelar upp låten och håller mobiltelefonen intill. Efter en stund får du meddelande om vilken låt det är. Och vet ni. Det funkade!!!

Så här ser Sia ut och hon kommer från Australien.


Roligare på jobbet

I en blogg jag brukar läsa såg jag en genialisk pryl och surfade vidare. Hur har vi klarat oss utan dessa genialiska prylar med USB-kontakt. för enkel koppling till datorn. Passa på och uppdatera kontoret med dessa absolut nödvändiga prylar. Allt  från coolstuff.se
1.      2.
3.    4.

1. USB-fläkt 99:-
2.USB-masseraren 99:-
3. USB-koppvärmare 99:-
3. USB-lampa 99:-

Lika idoler?

Något i Johan Palm får mig att tänka på Noice och Hasse Carlsson. Lite samma uppsyn och samma stil. På youtube fanns det några sköna videos som gav mig en nostalgitripp till början av 80-talet . Det var verkligen tonårsrock på hög nivå... !! Skillnaden idag är att utbudet är enormt och kraven är så oändligt mycket högre för att "nå ut".
Johans bild lånad rån TV4.se
   Johan Palm. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Vi går här hemma och nynnar


Nu måste jag få reda på vem som sjunger i Lindex-reklamen?? Visst är låten härlig?! Finns den på skiva? Finns det fler låtar från samma artist? För att se filmen, klicka på länken.

http://www.lindex.com/se/StartPage/StartPage.aspx#/video/

Åse - Denise Rudberg

Den här har jag gått och lyssnat på nu under mina promenader. Det är ungefär som att se en såpa på TV där deltagarna har mycket pengar och gör en massa dyra saker. Trots att den egentligen var dålig så var den ändå underhållande och passade perfekt att lyssna på med ett lagom intresse. Mitt betyg blir: HH+.
Bilden lånad från adlibris.se

RSS 2.0