Nyår!

Längtar till imorgon då vi ska fira nyår med kära vänner. Tro det eller ej men sönerna är med! Det var lite annat som drog men jag har lovat dem att detta blir sista året vi firar tillsammans....! Oj, de börjar bli stora. Men det är fler tonåringar som kommer och vi brukar ha kul ihop.

Vi ska börja med att titta på GPs fyrverkerier. Nu bor vi så nära så vi får första parkett!



Vi har laddat med julklappslek (den här gången med varsin sak för 50:- och som man öppnar innan man sätter igång!), musikgissning och lite andra spel.

Vi ska göra kalkon. I Norge är det vanligt att man bjuder kalkon på nyårsafton och vi andra tyckte det var en kul idé. Vi har inhandlat alla tillbehör stuffing, rotsaker i ugn, brysselkål, sockerärter och god sås!



Våra vänner förbereder med förrätt och efterrätt. Ska bli spännande att se vad det blir!

Jag tänkte inviga den här som jag köpte på Lindex - Affordable Luxury för ett tag sedan med svarta blanka tajta byxor och high heels!



Jag kommer förmodligen att vara upptagen hela dagen imorgon med att ösa kalkonen var 30:e minut i cirka 4.5 timme!

Jag önskar er alla ett gott nytt år och hoppas ni får en riktigt trevlig kväll.





Sköna dagar

Jag njuter av att vara ledig. Sova lite längre men framförallt få tid att gå ut och gå medan det är ljust! Jag tar med mig stavarna och går i många backar. Det är grym träning!

För att det ska vara extra kul att gå så har jag startat ett abonnemang på Storytel. Det funkar fint, massor av böcker att välja på direkt i mobilen för 149:-/månaden.

Har precis "läst" ut Mari Jungstedt "Den dubbla tystnaden". Tror att jag läst alla hennes böcker och den här var varken bättre eller sämre... Vad som däremot var ett riktigt stort plus var att det var Katarina Ewerlöf som läste. När man lyssnar på böcker är det oerhört viktigt vem som läser. Det minsta lilla som låter konstigt gör att man får svårt att koncentrera sig på boken.

Jag ger Dubbla Tystnaden betyg: H H H 



Nu har jag precis börjat lyssna på Skumtimmen. Eftersom vi städar och fejar idag inför vårt nyårsparty imorgon så går det fort att "läsa"! 

Sött!

Den här superbloggaren visade upp sina julklappar. Bl a den här söta koftan från Fifth Avenue Shoe Repair. Hittade den hos grandpa.se. Inte för att jag ska... men söt var den!!


The Reader

Vi såg The Reader igår. Den är riktigt bra och jag kan verkligen rekommendera den. Kate Winslet är lysande som vanligt!


Ledigt = TV-serietid!

Nu när det vankas ledighet tycker jag om att kolla på Tv-serier. Sex and the City har ju gått varm, sommarens regniga dagar ägnades åt Nikolaj & Julie och nu senast härliga Matador.

Nu är det liksom läge och ingen serie hemma! Jag har hört om Mad Men. Är det någon som sett den? Om reklambyrån i 50-talets USA. Den beskrivs som smart, skamlös, rolig och charmig. Låter intressant!  Jag klickade hem säsong 1 och 2!

 


Julfirandet är över!

Oj vilken lång och skön julhelg jag har haft! I Norge var det bara lugnt och skönt. Onsdagen firades med hela norska släkten. Julafton firades med massor av norsk julmat, ribbe, medisterkakor, julkorv och till det sås, potatis och tuttebärsyltetöj...! Lite annat än det vi brukar äta! 

Igår firade vi julafton här hemma. Det var full fart hela dagen. Mandelmusslor, julklappar, julmiddag (svensk...), julklappsleken och sällskapsspel! Vi älskar julklappsleken, det är underbart och se vad paketen man "slagits om" innehåller för struntsaker!

Lilla tonårsonen delade ut julklappar och vi skrattade gott åt alla härliga rim!




Jag är så nöjd med mina fina julklappar. De mina vet att jag gillar att läsa!! Längtar att läsa Hypnotisören! Har någon läst den?

Har ni inte sett filmen "Big Fish" så hyr den direkt! En av de bästa filmer jag sett!!

En tub med skönaste handkrämen från Crabtree & Evelyn passar bra i vintertorkan!




Stjärngossen har fått sin lucia! Ser att stjärngossen (som är riktigt gammal) ser något mörk ut i hyn. Här har vi ett mångkulturellt luciatåg minsann!




Snyggaste kläderna (som jag fick hjälpa tomten lite med...). Efterlängtad tröja från Acne och svarta byxor med fint fall och smala runt vaden. Blir snygga till bootsen! 




God jul!!

Några julkort har jag inte hunnit med att skriva mellan allt pyssel. Det blev liksom bortprioriterat. Det betyder verkligen inte att alla mina vänner inte är prioriterade. Tvärtom! Har haft en underbar höst då jag träffat många av er! Er andra hoppas jag få träffa till våren!

Fick fatt på en härlig sommarbild på mig och killarna som iallafall får mig att drömma mig bort en stund till en av våra härliga båtturer i somras!!

Hoppas ni alla får en riktigt skön julhelg!



Mumsiga chokladpraliner

Lakrtitspralinerna blev OK (hade nog inte rätt lakritspulver) men herreminjesus vad gott "mitt egna" hopkok blev!



Så här gjorde jag:

Krossa en dubbeldajm i rätt så små bitar
Krossa 100 gr mörk choklad med tranbär (finns på Hemköp) samt 50 gr mörk choklad
Lägg i en bunke
Koka upp 1 dl vispgrädde, 1/2 dl mjölk och 1 msk sirap

Häll blandningen över chokladen och rör runt
Blanda till sist i 50 gr rumsvarmt smör, lite i taget!

Ställ blandningen i kylskåp över natten

Ta fram chokladen 1 timme innan du börjar rulla kulor. Rulla kulorna i siktad kakao.

Mmmm, smälter i munnen, men det räcker med en!

Pralinerna måste förvaras i kylskåp!


Vi vek fina askar och satte bokmärken och glitter på locket.
Pralinerna lade vi först i brunt silkepapper!







Ja, se det snöar!

Äntligen får Göteborg snö!

Älskar det!


Juligt!

Idag har vi slagit in julklappar. Oh my, det tog tid! Tryffeln verkar bli bra förutom ett litet misstag. Innan kulorna skulle doppas i smält choklad så skulle de stå i kylen en stund vilket jag missade. Men det blir nog inte så tokigt ändå. Återkommer med recept!

Två dagar på jobbet kvar sedan åker vi till Norge några dagar för att starta upp julfirandet. Vi är hemma redan på juldagen för att fortsätta här hemma!

Idag har jag varit lite småjulig i röd folkloreblus från Odd Molly.




Två bra saker idag!

En GIGANTISK julgran är hemburen och klädd!




Rocky Road är färdig och VÄLDIGT god!




Bra julklappstips!

Ska du ut i julrusningen i helgen och köpa julklappar men inte riktigt vet vad du vill ha.

Då måste jag tipsa om alla museers butiker. I onsdags var jag en runda på stan och slank in på Stadmuseets butik. Där hittade jag bl a det här fina porslinet som är kopior av Ostindiska som hittades ombord på Ostindiefararen som sjönk utanför Göteborg 1745.

De där skålarna skulle iallafall jag vilja ha. Den lilla till allt möjligt och den stora med Mårbackapelargoner på sommaren och vita hyacinter runt jul!






Pepparkaksbak

Ö är på julfest med jobbet och lilla tonårssonen på Liseberg så stora tonårssonen och jag bakar pepparkakor samtidigt som vi lyssnat på julmusik! Tog receptet på mormor Ruts pepparkakor från Claras jultidning. Hur mycket jag än tycker om Underbaraclara så blev jag faktiskt lite besviken på smaken. Borde varit mycket mer kryddat.

Men doftat gott har det gjort och roligt har vi haft (det är väl det som är huvudsaken?)






Juligt!

Kom precis tillbaka till jobbet efter en julig lunch hos Clarion Hotel Odin. Julmat och skönsjungade sång av Göteborgs lucia.

Känner att julstämningen kryper närmre och närmre!



Goda téer!

Jag har ju slutat dricka kaffe! Det är fortfarande bara positivt. Framförallt att slippa "dippen" på eftermiddagen då man tidigare "piggade upp sig" med en kopp kaffe.

Fördelen är också att det finns mängder av härliga téer att välja på. Téernas té är väl Kusmi?!

Det här lät ju hur gott som helst!

Kinabandning, Congou och Yunnan kryddat med naturliga aromer av apelsin, mandel, ros, vanilj och julens kryddor.



Har du provat Kusmi Tea. Är det "bättre" än andra?


Pysseltokig mamma?

Igår berättade jag för lilla tonårssonen om helgens "lista". För mig är det ingen jobbig lista, tvärtom bara trevliga saker såsom köpa julgran, julpynta, slå in julklappar, göra chokladkonfekt med lakritssmak, Rocky Road samt lite annat pyssel.

Han frågade mig om jag ville se hans lista?

Han skrev snabbt och visade:

• Göra som mamma säger
• Inget speciellt

Hårt att vara son till en "pysselmamma"!!! 


Rapport från Ullared!



Ankomstid: 17.30
Kö vid ankomst: 0
Stämning: Juligt och mysigt
Trängsel: Nej, inte speciellt
Utbud: Enormt. Här finns allt du vill ha och väldigt mycket mer.
Antecknat: En imponerande ordning på detta enorma varuhus. 
Missat: Massor av avdelningar. Hann inte! !
Bästa köp: Eltandborste. en grym Philips för 189:-
Sämsta köp: Vet ej ännu! Eller kanske korven på utsidan!
Antal kassar: 4
Ett urval av innehållet: Leksaker, tvättmedel, tandkräm, tvål, Wettex och skinnhandskar
Kändisar från "Ullared": 0 (inte ens Morgan på lagret och Maggan & Gittan.

Har också gjort en liten moderapport :  ) Mycket stickat och jersey i bekväma material. En hel del tryck och MÄNGDER av "kopior" eller snarare "inspirerad av". Flera snygga skinn/bikerjackor från Hollies som jag faktiskt hade kunnat tänka mig att köpa om jag inte redan hade en!

Odd Molly har helt klart inspirerat! Folklore, rutigt och broderat.




Hunky Dory har inspirerat till den här men kvalitén är "miles away"! 




Rabens Saloner-kopior fanns i mängder. Men dessa har ju redan kopierats en gång tidigare av Gina Tricot. Väldigt tjock och otymplig kvalité.



Alltså, inga klädinköp gjorda men väl ett par skinnhandskar i mjuk och skön kvalité för 99:-.



Recension - Till dess din vrede upphör

Jag brukar gilla Åsa Larsons böcker, de brukar vara spännande och man vill hela tiden läsa vidare. Den förra, Svart stig minns jag att jag tyckte mycket om. Den här var inte riktiigt lika bra men helt OK. Det var många delar av boken som var riktigt spännande, speciellt början! Hon är duktig på att skriva, det blir ett bra flyt när man läser. 

Jag ger boken betyg: H H H +


Konsert!

Tog fel dag på tandläkaren idag...! Det var ju först nästa måndag jag skulle dit.... Det har varit några besök får jag säga till mitt försvar. Jag stack och tränade istället! Skönt med ett styrketräningspass. Orkar mer nu än när jag  började för cirka två månader sen. Känns bra!

Har varit på julkonsert och sjungit in julen.

Bjuder på en sned dagens. Gillar nya tunikan från Saint Tropez, jeans från Cheap Monday och stövlar med snörning från Vagabond. Helt nya som jag fyndade på Tradera för en tredjedel av priset!



Pyssligt!

Den här helgen har varit skön och avkopplande. I lördags hade vi besök från Norge, Ös bror och fru var på "genomresa" och vi åt middag ihop. Lite gammaldags, fransyska (har ni provat stekpåse förresten, det är bara bäst!), hasselbackspotatis, bönor och smålökar i woken.

Idag har det varit rask långpromenad Ängårdsbergen. Sen plockade jag fram alla min restgarner och mönster. Är så sugen på att sticka vantar och jag var tvungen att testa med lite olika garnsorter. Det blev vante med virkad blomma och pulsvärmare med virkade kanter. I veckan ska jag till Strikk och köpa "ordentligt" garn så det blir något "riktigt"! Tror det kan bli bra!



Överhuvudtaget så är jag så pysselsugen. Har kollat i några böcker jag har för att hitta lite kul att göra.

I den här boken jag köpte för ett tag sedan hittade jag inte bara ett recept på lakritskonfekt (mums....) utan också fina lådor att lägga dem i. Bra presenter! Hittade också fina julkulor att göra. Inte för att vår gran behöver mer pynt men ändå!





Dansukkers sida kan man få lite pysseltips. Visst är kristyränglarna fina?



Ja, nästa helg ska vi har pysselverkstad här hemma. Blandat med granen som ska kläs och lite julmusik i bakgrunden! Kanske något från Ernst-boken kan inspirera!


Surprise!

Paketet från Sid and Sally kom med raketfart. Dessutom innehåll det överraskningar! En pocketbok, Diana-biografin av Tina Brown (intressant!) samt en liten påse bilar.

Det var verkligen en överraskning. Trevligt!

Tunikan var riktigt fin på! Den behåller jag!





Party!

Ikväll hade jag tänkt att partaja! Ska träffa mina underbara väninnor L och C! Vi ska dricka drinkar och ha en riktig helkväll! Det var längesen så jag längtar enormt! Lite jobb kvar, några jobbiga samtal, lite at skriva sen drar jag!

I idol hejar jag på Calle! Erik är söt men tror tyvärr inte att han blir någon popstjärna! Calle kan jag nog se i någon rökig lokal med sin lite rockiga röst och stela danssteg och kisande blick. Det är något hos Calle som jag gillat under hela Idol. Annars var Tove min favvo. Vilken begåvning!

Hoppsan!

Vad hände? Klickade just hem den här...!


Bästa morgonen!

Man får ta sina stunder!

Hantverkare som kom kl. 7 imorse och Ö i Stockholm så passade jag och tonårssönerna på att ta en frukost "på stan". Jag har länge spanat in Biscuits frukost och nu blev det tillfälle!

För 65:- fick vi hembakat frukt- och nötbröd, varma scones, smoothie, philadelphia- och cheddarost, hemmagjord marmelad i olika smaker, yoghurt med egen müsli och bär samt te. Dessutom bjöds det på mysig stämning med små ting i alla vrår och massor av levande ljus och hyacinter.

Efter en sådan morgon är det inga problem att gå till jobbet ; )

Här har jag lånat bilder





Fullt upp!

December är en månad som alltid tycks vara fylld av saker. Så är det även för mig! Jag har fullt i agendan i stort sett varje kväll de här två veckorna innan julveckan. Det är fyllt av trevliga saker och trots att det tar på krafterna så har jag bestämt mig för att inte känna stress med julklappsinköp och annat fix som ska vara klart. Julklapparna ska köpas med omsorg. Inga julklappar bara för köpandets skull.

Jag har valt ut några saker som jag vill lägga tiden på. Baka mandelmusslor och pepparkakor, julpyssel med killarna (tro det eller ej men vi pysslar alltid med något som får bli julklappar varje år), klä julgranen med allt som sönerna har tillverkat genom åren (vår gran innehåller allt och lite till), slå in fina paket och skriva rim.

Lite till blir det säkert men tills dess tar jag det lugnt mellan varven och kopplar av med mängder av levande ljus (har varit på Ikea idag och fyllt på). Fina julhängen i papp finns på Granit. Jag knöt med bastsnören runt glasljusstaken och fyllde den med marmorsten så at ljuset står stadigt.




En annan sak att koppla av med är Karin Brunk Holmqvists underbara böcker. Blev extra glad att vi i vår bokcirkel ska läsa en av dem. Jag har läst några andra och de är verkligen lättlästa och härliga böcker. Kan vara ett bra julklappstips eller något till dig själv att koppla av med i julhelgen!


Fint till skrivhörnan!

Köksgluggen har fått lite nytt! Det är ju här vi sitter och betalar räkningar. Trist...! Så man får göra allt för att liva upp!

Den här lilla söta gemfågeln har nu fått fin plats på sekretären.



Och den här sköna snökaninen får stå som brevpress ovanpå räkningarna!



Handlade allt från ljuvliga nätbutiken anyhow.se. Extra roligt var det när jag mailade och frågade var man kunde hämta sakerna (eftersom det stod som ett alternativ i betalrutan) fick jag till svar att det var här i Göteborg på Skolgatan i Haga. Lätt för mig som cyklar förbi! En supertrevlig tjej som öppnade och hade slagit in allt fin-fint och dessutom prutade med sig själv ; )

Kolla in alla sköna saker! Jag kommer säkert att handla igen!


Välkommen hem Ernst

Kunde inte låta bli att klicka hem Jul med Ernst. Bläddrade i den på Bokmässan och den var riktigt inbjudande och härlig för en pysselfantast som mig! Mat, blommor och fix. Det låter ju precis som jag!




Ännu en helg!

Vad händer med tiden? Den bara rusar iväg! Fredagen bjöd på härlig julfest på jobbet. Igår firade vi mamma som fyllde 75 år. Fina mamma! Jag var där tidigt och fixade mat och annat.

Söndagen har varit ganska lugn, en sväng genom Haga julmarknad, några julklappsinköp samt ny matta och fot till julgranen. Vi fikade på mysiga Buscuit på Öve Husargatan. Deras morotstårta är gudomlig. Vi skulle dela men jag åt upp hela biten...!

Jag bjuder på en dagens idag med tröja från HM, bootsen från Nilsson och silverhalsband med krona. Måste också visa vår nya matta och julgransfot också. Det blir mysigt när granen kommer in. Tror vi köper den helgen före jul!






Hektiskt!

December är en hektisk månad. Den har precis börjat men var och varannan kväll är uppbokad med trevliga saker.

Igår såg vi lilla tonårssonen dansa folkdans. I hyrd folkdräkt blev det både schottis och oxdansen. Det var en fin kväll med massor av härliga uppträdanden från skolans orkester och kör. Stolt moder som kollade på stilig son. 






Idag har jag och Ö varit nere på Hagabion och sett härliga "Augustilunch i Rom". Njutning på hög nivå. Jag vill lära mig prata italienska!!!




Nu njuter av den bästa kvällsmackan. Falu Rågrut med Philadelphia, färsk tomat och basilika. En underbar kombination. Prova själv!



Imorgon blir det julfest på jobbet. Brukar vara riktigt trevligt

Sluta nu da!

Här är en som tycker att jag ska släppa datorn. Bara tar plats och tränger sig mellan! Å andra sidan är det småmysigt med ett varmt knyte som spinner!

 


Nu är det klippt!

Det var precis allt jag önskade med en frisör. Full av idéer och visade på lite olika förslag. Det blev kort, kortare än vad jag hade tänkt mig men jag är helnöjd. Det där långa som hängde var nog inget för mig. Gillar att hon sparade luggen. Nu ser ni ju inte baksidan men den är riktigt snyggt uppklippt.


RSS 2.0