Mumsiga chokladpraliner

Lakrtitspralinerna blev OK (hade nog inte rätt lakritspulver) men herreminjesus vad gott "mitt egna" hopkok blev!



Så här gjorde jag:

Krossa en dubbeldajm i rätt så små bitar
Krossa 100 gr mörk choklad med tranbär (finns på Hemköp) samt 50 gr mörk choklad
Lägg i en bunke
Koka upp 1 dl vispgrädde, 1/2 dl mjölk och 1 msk sirap

Häll blandningen över chokladen och rör runt
Blanda till sist i 50 gr rumsvarmt smör, lite i taget!

Ställ blandningen i kylskåp över natten

Ta fram chokladen 1 timme innan du börjar rulla kulor. Rulla kulorna i siktad kakao.

Mmmm, smälter i munnen, men det räcker med en!

Pralinerna måste förvaras i kylskåp!


Vi vek fina askar och satte bokmärken och glitter på locket.
Pralinerna lade vi först i brunt silkepapper!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0