De dänskt!

Kommer ni ihåg den här underbara danska serien?



Då är Tradera bra..... 

Det blir en härlig box till regniga sommardagar...!? Dessutom till ett lågt pris! Det gillar vi!

Läser gör jag...!

Har både lyssnat och läst ut ytterligare några böcker. Älskar sommaren då man kan ligga "ifred" och läsa bok efter bok.

       

En liten hattaffär på hörnet fick jag tips av bokklubbsvåninna H. Det var verkligen en liten gullig bok. Läs och mys! Jag ger den betyg: H H H +

Igelkottens elegans
är vår nästa bokklubbsbok. När boken kom satt en omslag runt där det stod "En av världens mest sålda böcker just nu". Eftersom vi inte träffats ännu i vår bokklubb så väntar jag med betygssättning.

Potensgivarna var så underbart härlig att läsa. Nu vill jag läsa nästa bok av samma författare! Vill du ha en lättläst och rolig bok med mycket värme så läs den här. Jag ger den betyg: H H H+

Dotter önskas
har jag lyssnat på. Den var sådär måste jag säga. Jag har läst andra böcker av Katerina Janouch och tyckt om dem men den här var rätt tjatig och trist, nådde aldrig fram!. Jag ger den betyg: H H

Inte dumt alls!

Att fylla år äger!

Kolla bara här vad som dyker upp! Så snyggt, så snyggt!



Inte nog med det! Presentkort på lyxig fotvårdsbehandling och fin fotobok om Göteborg. Dessutom middag på Lilla Tavernan. Livet är allt bra fint!

Inte tid!

Nej, det finns verkligen inte tid att blogga. Har njutit av solen hela helgen! Hörs igen da!


Njuter av solen!

Vem har tid att blogga när det är så fint väder!

Igår tog vi cykeln till Röda sten och tog en glass vid bryggan. Klockan 10 vände vi hem, då var det fortfarande lika ljust! Idag tog vi en liten tur med tonårssönernas nya lilla eka. Vi hade med oss grill, korv och lite annat smått och gott. Vi tippar på att vattnet var cirka 17 grader men badade gjorde vi! Vi tog några bilder! Måste ju ha bildbevis på doppet!











Vilken härlig tid vi har framför oss nu!

En vecka till på jobbet! Sen blir det avkopplande semester!


Ett äpple om dagen...

Kolla här vad jag hittade i min "sommarlåda"!

Jag älskade den här klänningen förra sommaren. Tar på den imorgon och hoppas jag trivs lika bra i år!


En ö - en köksö

Vi har bott ett tag i vår lägenhet och nu börjar man veta vad man vill. Idag har vi beställt en köksö i samma stil som övriga köket. Det kommer bli hur bra som helst. Extra utrymme i stora lådor, extra arbetsutrymme och en mysig frukostplats!

Vecka 28 har vi vår ö på plats. Då är vi lediga och har tid att montera.
 
Sakta men säkert får vi vår drömlägenhet!

På kvällskvisten

Jag fick sån lust att börja måla! Köpte på mig lite färg och dukar för ett tag sedan. Blev ju väldigt sugen efter vår mysga målarhelg hos bästa väninna C tidigt i våras.

Men idag så åkte alltså färgerna fram! Allt i en enda röra!



Resultatet! Måste öva mer! Det är riktigt kul och se vad det blir av det när man väl börjar.







Skynda skynda

Köp genast det senast numret av amelia. Inte för tidningens skull utan filmens! Såg den oscarsbelönade filmen Juno igår och bara njöt. Skynda, skynda nu innan den är slut!




Tips till er!

Har förstått att mina tips är poplulära så här vill jag dela med mig av några♥

Jag tog ju mig en runda genom stan i veckan. Till min glädje hade Bodyshop (min favoritaffär för kroppslotion och duschkrämer) rea. Var tvungen att titta in och se om jag hittade något. Till min glädje så sålde de ut min favorit-bodylotion med E-vitamin för bara 59:- (ord. pris 129:-), köpte på mig en hel del flaskor eftersom de ska sluta tillverkas. Hittade dessutom ett härligt bodybutter och duschgelé med doft av granatäpple. Hela påsen gick på 315:-, mindre än halva priset. Så har ni vägarna förbi Bodyshop, passa på att få er lite vardagslyx med sköna krämer.




Ett annat underbart tips är den här helt oemotståndliga chokladen. Jag är svag för mörk choklad med olika smaker, Lindts är bättre än Marabous! Apelsin är jättegod, mint likaså men den här med smak av blåbär och mandel var helt gudomlig. Skynda och köp! Bra att mörk choklad inte är så söt så man kan njuta ordentligt!



Midsommar i skärgården

Trots regnskyar hade vi en mysig midsommar. Tyvärr blev Ö sjuk, hostade och hade ont i halsen så utomusaktiviteter var inte att tänka på för hans del, så han fick stanna hemma i sängen och kurera sig! C och jag tog färjan från Saltholmen. Det är något speciellt det här att på en enda bussbiljett kunna ta sig hela vägen ut till vår vackra skärgård. Som ni ser såg vädret lovande ut...! Vi trodde för ett ögonblick att meterologerna hade fel och att vi skulle få en solig midsommar. Precis när färjan anlände öppnade sig himlen!



Som sagt, vädret var varierat men vilket mysigt firande ute på den fina ön. Lite ruggigt var det allt så det var mysigt att få komma hem till den här fantastiska buffén. Bästa väninna A, du är otroligt piffig!



Vi sjöng och vi sjöng och vi sjöng.... Pratade och hade det mysigt. Framåt kvällskvisten tog vi en promenad runt ön innan vi tog färjan och spårvagnen hem. Vi hamnade mitt i en otrolig "konsert" på vägen hem. Den ena låten efter den andra, hela spårvagnen sjöng med. Det ar en härlig avslutning på en superfin kväll. TACK Kära vänner T & A för att ni ordnat så fint (med girlanger och allt... ;  )



Hur har ni haft det i midsommar?

Nu firar vi midsommar

Har haft fult upp här på dagar och kvällar. Idag tog jag en vända på stan efter jobbet och gjorde några fynd.  Visar snart!

Imorgon åker vi till kära vänner i södra skärgården och firar midsommar riktigt ordentligt. Vi sover över och tar oss en lugn lördag med en stilla promenad på den vackra ön. Ska bli så kul!

Hoppas även ni får en skön midsomar och, framförallt, att regnet håller sig borta!





Pocket-tips till sommaren

Har gjort en beställning på adlibris på lite sköna pockets som jag tänkte tipsa om!

1.    2.     3.

4.   5.     6.

1. Sin ensamma kropp - Elsie Johansson
Den här vill främst läsa för att jag fullkomligt ä l s k a d e hennes trilogi om Nancy. Vad jag har förstått så skriver hon
om sitt eget liv i den här boken. Om hur hon, sent i livet, upptäcker känslan av riktig kärlek, att bli någons Du..

2. Svinalängorna
Den här jag länge tänkt att läsa. Vinnare av augustpriset 2006 måste ju betyda att det är en bra bok! Boken handlar om Leena, invandrad från Finland som växer up i Ystads "enklare" kvarter på 70-talet

3. Blonde - Joyce Carol Oates
Har du inte läst den? Nej, det har jag inte. Trots att alla höjer den här boken till skyarna. Det kan vara de 800 sidorna som skrämmer mig men nu är det alltså dags att läsa om Marilyn Monroes liv. Tror en vecka på Kosteröarna kan passa för en sådan här bok??

4+5. Potensgivarna och Villa Bonita - Karin Brunk Holmqvist
De här böckerna upptäckte jag när jag surfade runt på adlibris. Hur kan jag ha missat dessa böcker. De verkar ju helt underbara. Med värme och humor skriver hon om det oväntade i det vardagliga. De är korta och lättlästa. Jag började på Potensgivarna och vill bara fortsätta läsa.

6. Sonat till Miriam - Linda Olsson
ALLA har väl läst "Sonat till Miriam"? Behöve väl knappast säga mer! Vill bara läsa! Denna är dock inte ny utan den har stått en stund i hyllan men den har kommit på pocket nu!

Vad läser du i sommar? Har du några sköna tips?   

Filmtips!

Förresten. Måste tipsa om en film jag såg i fredags när jag försökte hålla mig vaken för att hämta tonårsson som var på fest.

Den har legat ett tag, köpte den i någon "fyndkorg" och trodde väl inte den var så bra. Alltså - låga förväntningar. Wow, vilken bra film Frida var. Först och främst miljön i Mexico, färgerna, kläderna, passionen och känslor. Fantastiskt skådespel av Salma Hayek, otroligt fräckt och ovanligt filmad i flera sekvenser. Dessutom var det roligt att få veta mer om konstnären Frida Kahlos stormiga liv. Ni kanske känner igen hennes tavlor?

Mitt tips alltså - slå dig ner, koppla av och njut!

→ UPPDATE: Klicka på länken. Endast 39:- på cdon.se


 

Vår "trädgård" - del 3

Vi har ju som sagt ingen egen trädgård längre. Tråkigt på ett sätt men väldigt skönt på ett annat. Nu har vi flera fina trädgårdar runt knuten. Dessa är alltid välskötta och fina. Nu har Azaleadalen blommat över och vi gick istället till Botaniska idag. Tro det eller ej men det var första gången för mig. Helt otroligt att jag har missat detta.

Se där, ännu en fördel att ha flyttat närmre stan.

Vi tog några bilder....



Här skulle man bara kunna sitta en hel dag och ta in allt det vackra!




Rött och röda blommor. Min nya färg kanske. Håll med om att man blir glad av rött!




Fina Ö fick vara med på bild!! Blått och blåa blommor.... :  )




Kolla in den här fräcka fiskmåsen. Han var blixtsnabb och helt orädd!

Fikade på Botaniska Paviljongen. Helt OK men visst hade det varit underbart med massor av hembakta kakor istället för industribakade". Det där stället hade ju kunnat bli hur bra som helst. Tänk Rosendals Trädgårdar!

Hursomhelst så är det definitvt inte sista gången jag besöker Botaniska. Perfekt promenadställe med fika efteråt!

Nu da

Den där Dagmarn som jag beställde var inget vidare faktiskt. Den grå-grön-beige färgen passade mig inte alls. Trodde den var liten i storleken men det stämde inte alls, tung och otymplig.

Kan inte riktigt släppa tanken på den där koftan. Tror jag kommer ha den länge, länge! Har letat ett tag efter fler prisnedsatta men missat alla i sista sekunden. Men idag så hittade jag 40%-ig rea på Dagmar här.

Drog till med en svart M. Det kan bara inte bli fel...!


TGIF

Precis som Engla så är jag så glad att det är fredag. Helgen vankas och vi väntar goda vänner på beök imorgon!

TGIF får mig att tänka på förra sommaren då vi var i Stockholm några dagar och sprang på brorsan. Vi pratade om att gå till TGIF vid Stureplan. Killarna tycker det är gott sa brorsan. Vad kul tänkte vi och gick dit förväntansfulla. Sjävklart skulle det beställas "Baby back ribs" med Fridays egna marinad och kryddor.

När väl ribsen ställdes ner på vårt  bord fick vi nästan lite äckelkänsor. LIte grådaskig i färgen med ett digert lager av  rökluktande marinad. Det gick faktikst inte att äta. Jag tror aldrig vi har blivit så besvikna någon gång. Dyrt var det också.

HUr kunde vi hamna på en sådan turistfälla? Tacka vet jag restaurangerna på "bakgator". Det brukar vara både gott och välsmakande!


Apropå regnet

Äntligen kan man säga har jag fått ordentlig användning för min investering i fjol. Är ju ingen friluftsmänniska direkt så setet har mest legat. Men nu så! Vilken tur va...?!

Ännu en fördel

När gästerna hade gått och lilla tonårssonen firade med sina kompisar har jag städat, städat och städat. Här skiner! Dock hade jag ingen som helst lust att laga middag. Då är det en underbar fördel att bara kunna går runt knuten och äta här. Souvlaki, grekisk sallad och saganaki.

Tjoho

Här är jag! Oj vad dagarna går! Igår var jag och kollegor på Sverige-Malta med efterförljande middag . Sent, sent hem. Upp tidigt idag för att föbereda för traditionsenligt firande av att sommarlovet börjar. Jordgubbstårta! Därefter tll kyrkan med mååånga uppträdanden! Sedan samlades alla nior i aulan för betygsutdelning (och fleeer uppträdanden - många duktiga barn....) samt stipendieutdelning.

Det finaste stipendiet delades ut på balen tidigare i veckan. På dagen hade alla i klassen fått rösta på vem stipendiet för bästa kamrat skulle gå till. En stolt mamma kan meddela att det gick till A.

Oj, vad stora de blir. Tiden går så fort, så fort! Med handknuten (hjälp av morfar..) fluga minnsan...




Ö är i Norge hela veckan, hemma som han säger...men jag vet inte...han är ju borta från oss :  ) ?! Husomhelst så har jag genom hemligt bud fått så här fina rosor! Inte dumt alls!!!







Läst ut!

   

Jag sa ju att jag hade massor av härlig lästid i Tallinn. Har också börjat lyssna på böcker vilket gör att tempot har ökat.

Dock inga böcker som kommer lämna några bestående intryck....

Fågelbovägen var lite smårolig att lyssna på. Perfekt för cykelturer och promenader när man ibland tappar koncentrationen!

Jag älskade honom - Jag som fullkomligt ä l s k  a d e *Tillsammans är man mindre ensam* hade höga förväntningar på den här lilla boken. Men visst var den välskriven men jag vet inte. Rätt trist!

Den sista boken har jag ingen förklaring till att jag överhiúvudtaget läste (har för mig det var rea....). Är det den femte i serien om den vite massajen. Hur mycket kan man "vrida ur" historien om kvinnan som träffade en afrikan och fick barn. Svar: Alldeles för mycket! Minns hur jag tyckte den första boken var intressant att läsa, kunde inte släppa den! Vad har fått mig att fortsätta. Ingen aning?!

Tja, tror inte jag behöver  betygssätta då ingen av mina bloggläsare kommer plocka någon av dessa böcker men bok nummer ett och två kan väl få betyg: H H H

In på kontot bara!

Lite kvällsbestyr och 1 600:- in på kontot! Jomen det är det väl värt!?

Hoppa över TV.n bara så får du tid!



Nu blir det TV för mig...
Sista avsnittet av Project Runways. Det gller att välja de program du verkligen vill se!

Undrar vem som vinner? Måste bli Leanne!? Mest genomtänkta kollektionen även om hon är rätt trist som person!

De passade bra!

Så nöjd jag blev med mina röda byxor. De gör mig glad på något sätt!




Tillbaka igen!

Vilka underbara dagar vi har haft. Det har varit total avkoppling med olika behandlingar, långsamma promenader genom fantastisk atmosfär, tidiga kvällar och många kapitel i medhavda böcker. Precis vad jag behövde. Tyvärr var det  regn i stort sett hela tiden. Det var egentligen bara sista dagen vi fick lite sol och kunde sätta oss på en uteservering som vi längtat efter. Men vi tog det som det kom och hittade ett shoppingcenter nära hotellet.

Marknader och lokal shopping i mängder. Men väldigt mysg sådan. De var lätt att tro att att man verkligen behövde de här sakerna. Tur att man sansade sig...




Den enda bilden som mamsen tog...




Alla dessa underbara gräner, vart man än gick i gamla stan.






Mamma & jag. Ta bilder så här på sig själv blir sällan bra...!



Mitt i gamla stan





Perfekt weekendtur för den som vill koppla av och inte villl ha så många "måste-se-saker" på agendan. Perfekt att flyga från Landvetter med City Airline med cirka 30 passagerare. Snabbt och enkelt! Till sist bonusen att bo på ett spa-hotell med bokade behandlingar.


Bye bye

Imorgon sticker jag iväg till Tallinn på en liten weekendresa med mamsen. Det ska bli så skönt med  några dagars avkoppling. Vi ska bo på ett hotell i Gamla stan och har bokat flera olika behandlingar. Har googlat runt lite, det verkar ju urmysigt och lagom stort när man är borta några dagar. Inte en massa måsten att göra utan det verkar mest vara mysigt att strosa runt och ta det som det kommer.

Hör av mig när jag är tillbaka om jag inte skulle "springa på" någon dator. Min egna lämnar jag hemma för total semester!







Blir du sugen?



Vad är det med modet? Är det så att man fått bättre smak på äldre dar eller varför känns det helt uteslutet att bära cykelbyxor idag? På 80-talet bar man ju gladeligen dessa totalt oklädsamma avhuggna byxor som satt åt tajt.

Har sett att de dyker upp i s.k. modebloggar här och där. Jag fattar inget?

Väcker denna sköna bild några modeminnen till liv. eller har du andra "newer-again-kläder du vill dela med dig av?

Vår fina gård

Av alla de lägenheter vi såg så har vi nog hamnat på en av de bästa gårdarna, charmig och lagom stor. När vi först började att kolla på lägenheter så hade man ingen aning om att det bakom alla vackra fasader döljer sig gamla gårdar av varierande slag. På vår gård finns fortfarande de gamla vattenpumparna kvar från när huset byggdes 1904. Man kan nästan föreställa sig hur det var här när man fick bära upp ved till kakelugnarna och gården hade ett slags liv. Toaletter fanns i svalen och lägenheterna var små

Idag har vi städat på gården. Vi har planterat massor av blommor, målat utemöbler, sopat och gjort fint. Vi fick också reda på att ett av träden är ett plommonträd med söta och goda frukter.

Vi har det så fint här!


De lilla röda!

Idag kom byxorna. Tyvärr var de lite små men jag tror nog jag kan fixa till det min lilla sprättare och nya sömmar. Det måste helt enkelt gå för jag längtar efter ett par röda byxor och några andra verkar inte finnas!



Missa inte Slottskogen nu!

När jag kom hem från jobbet var jag bara tvungen att ta en promenad genom Azaleadalen i Slottskogen. Hade på känn att det blommar för fullt där nu!

Man skulle ju självklart ha kameran med men mobilen fick duga. Förresten måste ni ta er dit. Missa inte den här lilla stigen som går upp till djurgårdarna om du bor i Göteborg. Det är helt unikt!





Just nu är det så vackert så man vill bara vara mitt i det och njuta! 

Vid stigens slut stod de här sötnosarna och väntade!



RSS 2.0