Söndagswok

Är det något vi alla tycker om här hemma så är det wokat i alla former. Vi brukar "ta vad vi har" och fräsa ihop. Men min kära kollega M nöjer sig inte bara med ingredienserna så här kommer en mer detaljerad beskrivning för dig M!



Det här fanns med i dagens wook! Räcker säkert till 6 pers!

• 3 kycklingfiléer,
• 1 paket äggnudlar fr. ICA
• 4 små morötter
• 1 blomkålshuvud
• 1 röd paprika
• 1 gul lök
• 1 stort knipe mangold (men även vitkål eller kinakål kan funka)
• 1 påse Santa Maria woksås med oyster och springonion.
• Thaisås och soja

Allt fräses i rapsolja. Börja med kycklingen, skär i bitar och fräs. Därefter grönsakerna som alla är uppskurna i bitar, börja med blomkålen, varje "bukett" är delad i fyra bitar, därefter morötterna, paprikan, gul lök och till sist mangolden. Totalt ska det fräsa i max 3 min, mangolden väldigt, väldgt kort.

Nudlarna brukar jag lägga i en skål och hälla över en full kanna med varmt vatten från vattenkokaren. Den står och "drar" när det andra fräses.

Sen ska allt mixas, detta blir så mycket så man får woka ihop det i två omgångar. Börja med att fräsa hälften av nudlarna, häll på halva påsen med woksås, soja och thaisås, blanda i hälften av grönakerna och kycklingen. Häll över i stor skål och gör om samma procedur.

Voila!

Att ta matbilder är inte lätt men detta smakar så bra och är så enkelt att göra!



 







Kommentarer
Postat av: MHE

Man tackar och bockar. Nu kanske även en matlagningsanalfabet som jag skall fixa receptet! :-)

2009-09-13 @ 20:34:16
Postat av: hallinbloggar

MHE:

Ja, jag tänkte det! Det var för dig!

2009-09-13 @ 20:50:59
URL: http://hallinbloggar.blogg.se/
Postat av: Åsa

Låter supergott. Taget till veckans matsedel. Kram Å

2009-09-14 @ 09:26:17
URL: http://acepinky.blogg.se/
Postat av: hallinbloggar

Åsa:

Mmm, det är gott och väldigt enkelt. Den smakar olika varje gång vi gör den!

2009-09-14 @ 10:56:19
URL: http://hallinbloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0