Sytt av en gammal duk!

Hittade en duk av indisk bomull på "vår" loppis. När jag satt sax, nål och tråd i duken blev det en snygg kasse och "burk"!

 
 

Lite nytt hemma

Har också köpt mig en fin grön Marimekkoskål som passar bra med det lite 70-taliga hemma. Har också klickat hem ett coolt tyg från Marimekko - Moments. Detta ska hänga i trappan på den hööööga väggen. Dalahästarna är fina men borde bytts ut för lääänge sen. Marimekko-skålar kan just nu köpas på Åhléns för 199:- och här beställde jag fondtyget:
http://www.4her.nu/?cat_id=37


Moments    


REA-fyndat

       

Häromdagen fyndade jag lite sköna grejer på Indiska. Härlig Rea! Köp 2 betala för 1 kan ju få vilken shopaholic som helst att rota i korgarna. Mina fynd för 224:- blev en otroligt snygg kofta, svart med halvlånga, vida ärmar och knyt, en grå klänning som är avskuren under bysten. Den ska dock ändras lite, kortas så att jag får ett grått band att knyta med i avskärningen. Dessutom fick jag ett helcoolt halsband, svarta pärlor och Indien-medaljonger och några stela silverarmband. Plaggen gör sig bättre i verkligheten än på bild.

I en annan del av Bromma - Martina Haag

Även denna bok har jag lyssnat på. Jag gillar verkligen Martina Haag och hennes sköna vardagshumor. Men precis som Läckberg känner jag att det räcker. Det kan ha berott på att Martina med sin lite barnsliga röst läste boken själv men jag vet inte. Jag ville egentligen bara att boken skulle ta slut så att jag fick börja med nästa. Mitt betyg blir: HH
Bilden kommer från Adlibris

Sjöjungfrun - Camilla Läckberg


Detta blev den första ljudbok som jag lyssnade på som nybliven Buzzador coh test av Storytell. Boken var en riktig besvikelse. Jag minns att jag väntade så på Olycksfågeln och tyckte den var så trist att läsa.  Tyskungen var lite bättre, lite mer spänning och en  bättre historia. Men denna verkligen trist och långdragen. Jag tror hon måste hitta lite nya vinklingar om hon ska behålla sina läsare. Hon fick ju till en fin cliffhanger när Patrik åkte iväg till sjukhuset, men frågan är om den håller för at sälja även nästa bok. Mitt betyg blir: HH
Bilden kommer från Adlibris


Buzzador -Vill du också?

Av min väninna C fick jag en inbjudan om att  bli en Buzzador. Det kunde jag ju inte tacka nej till. Mitt första uppdrag blev att testa ljudböcker från Storytell. Passar mig som handen i handsken nu i sommar. Kanske att man denna sommar slipper se ut som en tvättbjörn runt ögonen... Recensioner på ljudböckerna jag lyssnat på kommer efter hand.

Vill du också bli en Buzzador och testa allt mellan himmel och jord. Hör av dig till mig så anmäler jag dig!


Sköna dagar i Ystad


Efter hästarna hade vi fem härliga dagar i Ystad med bästa vännerna på vandrarhemmet Kantarellen som ligger direkt på den otroligt vita och sköna sandstranden. Helt otroligt at vi lyckades pricka in just de här dagarna då solen bara stekte. Perfekt att ligga och slappa på stranden med en härlig bris från havet som gjorde det uthärdligt i värmen. Solbrännan satt som en smäck! Det är egentligen bara en nackdel på den här sidan Sverige. Trots flera dagars sol var badtemperaturen inte mer än 18 iskalla grader. Om du vill veta mer om vandrarhemmet Kantarellen kan du följa länken. Ett tips är att boka in sig i de visserligen små men mysiga stugorna. 520:-/natten för hela familjen!!!
Tack kära vänner för en otroligt mysig semester tillsammans.

http://www.turistlogi.se/kantarellen.shtm

också lite sköna bilder....


Barnen var fullt upptagna med att gräva ner varandra i sanden


Också lite Baywatch-fotografering på den fina och inbjudande stranden.


Fritidsbaren som ligger intill Kantarellen är en upplevelse ni inte får missa!

Semester på hästryggen i Österlen

Nu har jag fått klart med bilderna från våra sköna dagar på Österlen.
Vi började hos Islandshästarna. När vi kom fram installerade vi oss i den lilla stugan med hästhagen inpå knuten. Därefter var det dags att dela ut hästar beroende på vilken ridvana man hade. Extra roligt att även de som aldrig tidigare ridit kunde vara med. Våra hästar hade isländska namn, Fengur, Kola, Alfur och Stael. Vi fick själva hämta våra hästar i hagen och göra iordning dem för ritten. Å, vad härligt att få rida igen, jag njöt i fulla drag. Efter en rejäl sväng var vi rätt så möra. I stugan stod middagen på bordet, vildsvinsfilé med potatisgratäng och sallad. Efter maten var det ljuvligt att få sjunka ner i badtunnan med 37-gradigt vatten. Vi stannade i det varma vattnet tills fingrarna såg ut som russin....
Nästa dag var det en ny ridtur med våra hästar. Jag kan verkligen rekommendera den här turen för hela familjen. En upplevelse utöver det vanliga! Följ länken om du vill veta mer.

http://w1.442.telia.com/~u44203019/

Visst ser det härligt ut!



Jag och Stael


Vi stannade i en skogsglänta, band upp hästarna i träden och tog en fikapaus.


Tycker att jag verkar ganska nöjd....


Hästarna höll till ihagen, varje dag, året runt.


Skön avkoppling för våra ömma kroppar.


Tillbaka

Ja, här har det várit lugnt ett tag. Nu är jag till baka efter underbar ridtur på islandshästar på Österlen och fantastiskt soliga dagar i ystad. Bilder har jag självklart tagit i massor. Ska bara fixa till innan jag lägger upp dem.
Idag har det varit en riktig slappardag med tvätt och städ. Lite rea-shopping blev det också som jag ska visa. Härliga fynd från Indiska. Nu är det sängen!

Ack Värmland du sköna...

På väg hem från Stockholm passerade vi Filipstad i Värmland för att hälsa på faster, farbror och kusin. Så fantastiskt roligt att ses igen. Jag spenderade många av mina somrar hos dem och har underbara minnen därifrån. Vi pratade gamla minnen, skrattade och hade mysigt tillsammans. På en skön promenad till den vackra sjön hittade vi smultron som trädde på strån!




Lite bilder från Stockholm

Vi gjorde mycket i Stockholm, här kommer ett litet urval av bilder.

Vi tittade på vaktavlösningen vid slottet. 12.00 varje dag!


Stortorget vid Gamla Stan.


De enormt sköna lemurerna på Skansen. Helt orädda!



Allsång på Skansen. Inget för oss kände vi när vi såg denna ofantliga trängsel!


Klappa djuren på Skansen.

Äntligen lite riktiga grejer....

Jag har alltid varit lite snål mot mig själv när det kommer till regnkläder och andra tråkiga "nödvändigt-att-ha-men-tråkigt-att-lägga-pengar-på-saker". Efter en blöt Diggiloo-kväll med urdåliga regnkläder som gjorde att man knappt kunde andas insåg jag att bra regnkläder är ett nödvändigt ont. Därför har jag nu investerat i ett fint set från Stadium av märket Everest. Med tanke på priset så hoppas jag att kroppen nu andas och jag håller mig torr för resten av livet...

 

Hemma igen!

Nu är vi hemma efter några dagar i Stockholm. Med tanke på vädret verkade det som om vi befann oss på rätt sida denna veckan. Ö laddar upp massor av bilder som kommer snart! Vi har gjort massor, Skansen, Vasamuseumet, Slottet med vaktombyte, Livrustkammaren, badat, Gamla stan samt lite besök till kära kusiner.
Nu är vi hemma och tvättar och laddar om till nästa äventyr, ridturerna med islandshästar samt några dagars avkoppling i Ystad på Österlen. Härligt!

Visst är de lite kul!

                     
Har spanat på dessa snyggingar ett tag. Till kjol, klänning eller jeans och söt blus. Riktiga Hasbeens http://www.hasbeens.se/ hade man ju gärna haft men 900:- spänn är lite mycket för skor som man inte använder så mycket. Har hittat dessa i en sko-webshop: http://www.have2have.se/product.asp?product=4368&sub=56

Fantastisk förrätt!

Igår var vi bjudna till goda vänner på en heltrevlig kväll. Vi blev bjudna på en underbar middag. Jag måste skriva om den roliga och fantastiskt goda förrätten. Är inte säker på de exakta måtten men ungefär så här gör man rätten som jag inte vet namnet på men kallar:

Heta räkor
Cirka 0.5 - 1 kg räkor
4 chilifrukter
Vitlök
Råsocker.

Hacka chilifrukter och blanda med pressad vitlök och råsocker. Blanda med räkorna (går endast med färska). Låt stå i cirka 1-2 timmar. Hetta pp olja i en stekpanna och häll i räkorna. Låt dem bli riktigt varma. Häll över 4-5 msk mörk rom och F L A M B E R A* Så otroligt gott och festligt serverat på ett stort fat. Tyvärr har jag ingen bild på detta fina fat men man får föreställa sig!!
*Tänd helt enkelt på....
                                                             

Helkväll

Gissa om vi hade en underbar helkväll med Sex and the City och efterföljande Cosmopolitan (jag vet men vi var tvungna....) För mig blev det en repris på en underbar film, än en gång fick man skratta och gråta. Här kommer lite sköna bilder. Tusen tack för den allra bästa presenten!!!





Gammalt blir nytt

Ett gammalt elementskydd i ful rotting har lääänge irriterat mig. Titta vad fint det blev med hjälp av en häftpistol (f.ö ett av mina bästa verktyg!) och nytt tyg!



Lite boktips för semestern

Här kommer några boktips för sommaren!

1. Middlesex - Jeffrey Eugenides. Vår bok i bokcirkeln (som jag har valt). Enligt recensioner så ska det var en fantastisk familjeskildring att skratta, glädjas och gråtas åt. Låter som en härlig bok tycker jag. Det ska bli spänande att höra vad de andra tycker vid nästa bokklubbsträff.

2. Snömannen - Jo Nessbö. Denna boken fick jag av min norska sambo. Har läst en bok tidigare av samma förfatatre och mna kan inte låta bli att vilja läsa mer om Harry Hole, kommisarien som lever ett "hårt" liv. Mycket härlig spänning! 

3. En man med litet ansikte - Helen Tursten. En ny deckare i Göteborgsmiljö med kriminalinspektör Irene Huss. Några av hennes tidigare böcker har filmatiserats. Böckerna har varit av blandad kvalité men de håller för spännande semesterläsning.

4. Mig äger ingen - Åsa Linderborg. Denna måste jag läsa. Alla verkar älska denna bok som handlar om Åsas uppväxt med sin pappa. Höga förväntningar!  

5. Svampkungens son - Marie Hermansson. Jag gillar Marie Hermanssons böcker. De är välskrivna och annorlunda.

6. Busters öron - Maria Ernestam. Fick boken med Femina och har hört mycket positivt om den. Jag ser fram emot att läsa den.

       

Lite "Carrie-inköp"

Fick ju köpa upp mig på pärlhalsband till min outfit. En blombrosch hängde med. Är inte det lite Carrie? Eller var det för flera år sen kanske??!! Tyckte det var ljuvt och piffigt!


En bit på väg

Att måla tak är nog det tråkigaste och jobbigaste som finns. Färgen rinner i håret och i ögonen. Armen värker av blodbrist. Nu är det äntligen färdigt och det blev så fint så fint.





Vitt tak i hela bottenvåningen!


Skön repris

Kan inte låta bli att berätta att jag än en gång ska se Sex and the City. Första gången var det ju bara att ta in storyn. Nu kommer man kunna titta lite närmare på kläder mm. Har sedan förra filmen blivit sugen på lite gammalrosa tunna plagg i fina material (såg fina på HM Trend) med pärlhalsband. Carrie bar pärlhalsband i alla möjliga och omöjliga... situationer. Denna gången ska jag se filmen med mina bästa väninnor. Om man inte kan få nog av Sex and the City så kan man köpa boken Sex and the City The Movie. Här finns bilder på masor av outfits från filmen. Tipset fick jag från Linda K och boken beställer jag hos Adlibris. Följ länken nedan.

Sex and the City 

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0061686115e/product.aspx?isbn=0061686115

Min duktiga väninna

 

Glömde ju berätta att jag var hos min duktiga väninna i måndags. Hon kan verkligen ALLT! Baka, laga mat, träna, fynda, partaja och mycket, mycket mer förstås. Dessutom är hon alltid på gott humör. Vi hade en supertrevlig kväll med mycket prat och hon hade bakat världens godaste bröd Hurtbulle(som precis nu står i in egen ugn...). Baka det säger jag bara, följ länken nedan tll recept. Inte nog med brödet, hon hade dessutom bakat en smaskig rabarberkaka som finns med i sista numret av Arlas recepthäfte. Supersmaskig med vaniljglass till.

http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15788 

Diggiloo i Göteborg



Var bjuden på Diggiloo igår tillsammans med mina härliga kollegor. Trots en del regnskurar hade vi supertrevligt. Showen var väl sådär, lite småmyspysig sådär. Man förstår att de flesta i publiken var barnfamiljer som hade picknick med sig. Inget röj direkt... Bäst var nog Thomas Pettersson som körde en hel del roliga stand ups. Sen var ju Måns med.... Schlagermedleyt kunde man ju sjunga med i.



Boven i mitt drama kallas kärlek - Unni Drougge

Unni Drougge skriver på ett väldigt självutlämnade sätt. Denna boken är självklart inget undantag, det är första gången hon utlämnar de riktiga personerna. Jag sträckläste verkligen boken vilket tyder på att hon lyckades fånga mig med sin fruktansvärda historia. Det är otroligt hur änslor så fullkomligt kan uppsluka en. Jag kunde dock inte låta bli att ibland nästan irritera mig på hennes sätt att beskriva saker. Lite väl utmålande med för många jämförelser hela tiden. Men jag ger boken högt betyg eftersom den fängslade mig så.
Betyg: HHHH
Bilden kommer från Adlibris

Röda vinbär i trädgården blev en smaskig kaka!

När vinbärsbusken ser ut så här måste man hitta på något!



Det blev en smaskig kaka efter ett eget påhittat recept!



Gör så här:

Ugn 175 grader

3 ägg
3 dl socker
100 gr smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Röda vinbär
Potatismjöl
Sirap
Hackade mandlar

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll i det i socker- och äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna och blanda i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (cirka 30 x 40 cm) och häll i smeten. Rensa vinbären och låt dem bli lite torra i potatismjölet. Häll bären över smeten och rör lite försiktigt. Ringla över lite sirap. Häll till sist över den hackade mandeln. 30 min på nedre botten i ugnen.
Vi serverade löst vispad grädde till! Syrligt och sött! Mums!


Renovering


Nu ska vi iväg till Hornbach för att inhandla allsköns pinaler till vår lill-renovering. Vi har gjort en lista på alla "småsaker" som är kvar att göra här hemma. Vi började sent igår kväll med att olja in golvet vilket var välbehövligt. Träet sög i sig oljan som en svamp... Nu inköp av penslar, färg, sandpapper, lister mm. Det känns bra att böja semestern med detta, det tar några dagar men sedan har vi en låååång ledighet framför oss!

Brustna hjärtans café - Lolly Winston

Mina förväntningar på den här boken var inte superhöga men den var allt lite småmysig. Boken handlar om Sophie som blir änka tidigt i livet. Hon tappar greppet om tillvaron och mår allt sämre. Hon flyttar till landsbygden och får nya bekantskaper. Efter ett tag öppnar hon ett café - Brustan Hjärtans Café. Den var lättläst och roligt skriven trots ett ämne som är sorgligt. 
Mitt betyg blir: HHH  
Bild lånad från Adlibris

Semester!!!



   
Nu ska jag jobba exakt fyra timmar till innan jag går på fem (5) veckors semester. Jag som har sommarjobbat sedan jag var 14 har aldrig haft en lika lång sammanhängande semester. Det känns ljuvligt! Skönt att bara en liten del av semestern är planerad och resterande får bli som den blir!

Ut med det gamla

Nu har jag lagt upp några auktioner på Tradera. Kolla in vetja! 

http://www.tradera.com/search/result.aspx?alias=maja0628



Ljuvlig blus från Hunky Dory st. M        Rutig tunika blus från Esprit st. M      Blå- och vitrandig blus från Edeis st.38-40

Allsång på Liseberg

Joda, (citerat från GP) de flesta huvudena som syntes var gråa och vita. Man sänkte medelåldern.... Erkänner dock att jag gillar allsången på Liseberg. Folkligt. Mysigt. Snart är jag där bland "de gråa och vita huvudena"... Igår samlade jag vuxenpoäng och sjöng jag "Titta jag flyger" tillsammans med Wenche Myhre och Svante Thuresson. 

RSS 2.0