Idag

Vilken vacker dag man vaknade till. Får allt ta fram stavarna idag och gå en runda. Världens bästa motion just nu känns det som. På eftermiddagen ska vi till bästa väninna C och ha myskväll. Vi ska dricka vin, massor av vin, glutta på Melodifestivlaen förstås och.... måla varsin oljemålning. Kul va? Jag har nog bestämt mig för hur min ska se ut. Mycket färg blir det! Eventuellt kommer resultatet att visas upp : ). Ha en underbar dag och kväll!

Varsågot. Lite inspiration för kvällen till er andra...... : )


Längtar!

Låt det bli 24 april snart!! Den står ju bara där tom och väntar på oss. Jag vill börja inreda och fixa! Att det ska ta sån tid....!



Nyhet!

Ha, äntligen lite riktig kärlek i Lets Dance. Jag har vunnit min Guldbagge utbrister Niclas Wahlgren!



Köpa!

Joda, man hittar ju en och annan sak när man söker på Tradera. Det gäller att vänta med sina bud för att inte trissa upp priset. Då kan man fynda minsann. Hittade en helt ny söt vardagsblus för mindre än halva priset. Jo, jag vet, jag är lite svag för Odd Mollys "söta" blusar även om man börjar tröttna lite. Men men, man kan ju alltid sälja dem på Tradera när man tröttnar.. ; )




Sälja!

Tradera är kanon. Så bra att rensa i garderoben och att någon annan kan få glädje av mina kläder som jag tröttnat på.    Det tar allt lite tid, packa, maila, väga, köpa frimäken och skicka. Tre sköna tusenlappar på kontot hjälper förstås till men nu får det bli en paus till nästa röj!

    

Kolla in!

Det här hade t om gjort GI-experten Ola Lauritzon lite sugen...?!


Semla mm

Ni skulle sett den samling semlor som dök upp på jobbet idag. (Jo, jag tog kort på den men nu när jag skulle lasta över bilder så var batteriet slut.). Man mölade ju i sig en semla såklart. Inte nog med det. Fikade med kära vän C idag och förutom god macka åt jag min favoritmuffins på Condecco, kardemumma och vanilj. Tur att Ö och jag tog lååång kvällspromenad igår kväll med stavarna. De tar kan jag säga! Jag är helt såld!

Nu blir det skön kvällsläsning med "En halv gul sol". Jättebra men lång, längtar efter en hel dag att bara ligga och läsa. 


HM Home

Då damp den ner i brevlådan. Nya katalogen från HM Home. Har bara bläddrat ytterst lite, hittade inget som jag direkt  fastnade för. Ska dock titta lite närmare. Jag menar HM är toppen, det borde finnas mycket fint här till bra priser!



Stressad?

Vi har en familjemedlem som A L L T I D tar det lugnt! Skönt liv kan man tycka. Sova. Sova. Sova lite till.
Gå ut i fem minuter. Sova lite till. Äta. Sova.



Stavgång

För två år sedan fick jag ett par stavar i julklapp. De har stått här i en vrå och väntat på att bli använda. När jag idag skulle ta min tur i Sisjön, en backig runda på 5 km bestämde jag mig för att inviga stavarna. Oj, vilken skillnad det var. I normala fall är rundan inte sådär jättejobbig men med stavar i händerna kände jag att hela kroppen fick jobba. Jag var helt slut och alldeles svettig.

Så ett tips till er som brukar promenra och önskar "få ut lite mer", köp ett par stavaroch kom över din blygsel. Töntigt är coolt!

Har du stavar? Tycker du att det är skillnad?

P.S När jag goglar på stavgång för att hitta en bild ser jag att förbränningen ökar med 20% mot att pronenera utan stavar... Varför har jag väntat???


P.S nummer 2


Det är jag och Peter Siepen ser jag när jag googlar lite till....



Äckel päckel-mat

Jag gör som andra bloggar och listar mina fem äckligaste maträtter. Eller maträtter förresten.... Här kommer iallafall mina fem värsta.

Lever - Jag mår illa nästan jag bara skriver ordet. Det måste vara leverdofterna som strömmade ut från bamba när jag var liten. Usch, jag måste byta maträtt, jag mår illa.

Puddingar - Jag vet inte vad det är men det är något med konsistensen. Att det liksom rör på sig när man ska börja äta. Nej, inte ens chokladpudding funkar.

Ärtsoppa - Det måste vara skolan här också. Har svårt för lukten. Uuuhh, man kommer inte undan nu heller. Varje torsdag serverar de ärtsoppa i vår lunchservering på jobbet.

Blodpudding - Det är färgen, formen och framförallt namnet. Pudding som är gjord av blod. Blääh, det funkar bara inte.

Gröt - alla former. Tyvärr måste jag säga. Jag hade önskat att jag gillade havregrynsgröt. Vlken bra frukost! Tyvärr funkar inte konsistensen, jag får kväljningar. Har försökt flera gånger men tyvärr, det går inte.

Annars äter jag i stort sett allting. Tycker det mesta är gott.

Vad är din äckel päckel-rätt?


Vem kan äta detta?

 

Tröttsjuka?

Har ni haft tröttsjuka någon gång? Obeskrivligt trött utan någon särskild anledning. Jag är van att ofta ha energi till att göra mycket men nu känns det som om det mesta går på sparlåga.

Tror nog egentligen att kroppen försätter sig i "viloläge" för att ta fram all energi till våren. Vet ni att det blir sommartid 29 mars. Dit är det bara 36 dagar. Det är ju ingenting. Snart blir det ljusare kvällar!

Det är annat som också går på sparlåga här. Inte kul att piffa hemma alls nu. Vi har ju räknat ner till inflyttningen som förmodligen blir 24 april. Lägenheten står ju bara där och väntar på oss. Vi vill flytta nu! Längtar, längtar!







Inspiration ny frisyr!

Jag är sugen på att klippa mig! Ibland vet man inte riktigt hur och man behöver lite inspiration. Då kan jag tipsa om en sida där det finns fullt av frisyrer att inspireras av, frilla.se

Där hittade jag den här frisyren te x. Vill självklart ha lite mörkare, hasselnöt, brun, guld. Men frisyren, vad tror ni?


Fina naglar

Nästan i hela mitt liv har jag önskat mig fina, välskötta naglar med perfekt manikyr, lite fransk sådär utan att det är lösnaglar. Jag har nog provat allt. Minns ni Trind-perioden? Mandelolja, nagelbandscremer, universal-stärkande lack. Inget hjälper. I perioder växer de lite och jag kan måla men oftast är de korta med en och annan som håller formen.

Vad beror det på? Vad kan man göra. Är det genetiskt med fina naglar? Det tror jag inte, min mamma har urtjusiga naglar. Ah, nu vet jag, jag har ärvt min pappas naglar!!!
 
Från;





Till:



Hur gör man? Funderar på en belöning för bästa tipset (som fungerar!).

PS: Riktigt så illa som bild nummer 1 är inte mina naglar utan jag har lånat dem från några amerikanska sajter... no names.

Twist & Tango på Ellos

Om du som jag gillar kläder från Twist & Tango så kan du numera köpa dessa på ellos.se. Just nu får du 40% på valfri vara  om du använder erbjudandekod 195817.

Det fanns en hel del snyggt att välja på!

Twist & Tangos kläder brukar vara sådär enkelt snygga och lättburna. Kul eftersom det är ett göteborgsmärke!

   

Fint boktips!

Från H, initiativtagaren  till vår bokcirkel kom idag ett boktips. Hon skriver att boken är vänlig, charmig och en riktig feelgood-historia. Låter fint tycker jag som gillar att varva bokläsandet med en vacker histora. Boken heter "En liten hattaffär på hörnet". Jag älskar titeln och har klickat hem den för 39:- på adlibris,com där jag lånat bilden.


Get into the groove

Biljetter är fixade!! Vilken kväll!! Vi är redo!


Festligt värre!

Inte visste jag att det var sånt drag ute på öarna... !JIsses, man är helt slut när man kommer därifrån. Jag som trodde man levde ett lugnt liv... ; )

Tack kära A för en urtrevlig kväll med MYCKET härligt tjejsnack.

Förresten. Fick med mig en härlig flaska vin som jag måste tipsa om. Gestos från Argentina för 80:-. Mycket gott och prisvärt! Klicka på bilden för ännu mer tips om vinet.


Vardagslyx!

Finns det en skönare känsla än när man lägger sig på kvällen när man har bytt tll rena lakan. Lyx i vardagen!!!


Mitt skrivbord - del 2

Ni kanske undrar hur det gick med mitt piffade skrivbord? Jo, jag städade och plockade undan. Böcker, godisskål och blommor lyser fortfarande med sin frånvaro. Dessutom är det jäkligt stökigt igen. Vad tror ni? Är jag ett hopplöst fall?



Mammut

Det är lustigt det där hur recensenter och "folket" konstant tycker olika! Hittills har jag inte träffat en endaste människa som tycker Mammut är dålig. Konstigt eftersom i stort sett alla recensioner jag läst har gett den dåligt beyg.

Det är ingen film som direkt gör en på gott humör men den är eftertänksam och tänkvärd. Att en film dröjer sig kvar i tankarna tycker iallfall jag borde vara ett tecken för ett högre betyg?!

Jag ger den betyg: HHHH

P.S. Skulle vilja höra vad ni tycker men har inte Moodysson hämta sin inspiration från Babel i den här filmen? Jag fick iallafall samma känsla efteråt i båda filmerna.

Inspiration

I mitt jobb är det nödvändigt att vara kreativ och ha idéer. Just nu känner jag mig helt borta från inspiration. Idéerna finns där (gott det iofs) men jag har svårt att komma vidare! Jag behöver helt enkelt en dag på stan för att kolla in både det ena och det andra för att få nta infallsvinklar. Imorgon tar jag med mig kameran, fotar och spanar för att hitta inspiration så att jag kan fullfölja några projekt som jag håller på med.

Nöjd!

Är så nöjd eftersom jag budade hem en blus jag har önskat mig. Dessutom till ett m y c k e t bra pris!!  Är, som jag har sagt förut, inne på siden ihop med jeans och boots. Härligt med fina fynd!


Vad är problemet!

Var inne en snabb sväng på aftonbladet.se. Jisses vilka rubriker för att reglerna har ändrats. Hur svårt var det?!

1. Ring och rösta på den låten du gillar bäst.
2. De fem låtarna som fått flest röster går vidare.
3. Två låtar (av de som fått flest röster) duellerar. Du ringer och röstar på den du vill ska        vinna.  Den som vinner går direkt till final och den andra går till andra chansen.
4. Samma sak en gång till.
5. En låt blir över och kommer femma.
6. Klart!

Var ligger problemet? Kan de som tycker detta är svårt att förstå räcka upp en hand.


Gott humör

Sitter och halvkollar på reprisen av Lets Dance. Helt plötsligt dansar Morgan Alling och jag kommer på mig själv med att jag bara blir på så gott humör. Jag kan inte slita blicken från TV:n. Han är en klar favorit!

Fördelar

Idag vaknade jag tidigt. Utvilad kvart över 8 (ok ni eventuella småbarnsmammor, om några år kommer ni förstå vad jag menar...). Har tvättat, bakat bröd och lagt upp några Tradera-auktioner. Det är den stora fördelen med att gå och lägga sig tidigt en lördagkväll...

Har tänkt att långläsa idag för jag håller på med en otroligt bra bok som man bara inte kan låta bli!

Om solen tittar fram så blir det nog en promenad. Skön söndag med andra ord!

Bäst!

Jag röstade på Emilia!


Ville bara säga det...

Jag dödar - Giorgio Faletti

Vilken trevlig kväll vi hade igår tjejer. Tack kära H för underbar mat och trevligt sällskap.

De flesta hade läst boken som var en deckare där radioprataren under sitt sena kvällsprogram flera gånger får motta samtal i direktsändning från en ensam lyssnare som när han får frågan vad han gör med sin oror svara "jag dödar". Därefter sker ett bestialiskt mord. Detta upprepar sig och en enorm jakt drar igång. Den är spännandne och har driv, man vill verkligen läsa vidare. Å andra sidan glömde man den fort och den kändes något för lång.

Bokcirlkeln gav boken betyg 3.5 vilket vara samma som mitt: HHH+


Lite av varje på gång!

Det är fullt upp på jobbet och "något" ligger och lurar som gör mig småtrött. Hursomhelst, jag har det bra. Hur bra som helst! Underbart god thailändsk födelsedagsmiddag på Sukho Thai (kan vara Göteborgs bästa thai-restaurang) igår. Idag lagar vi fläskfilé (helstekt blir godast!!) med smarriga grönsaker i ugn, potatis, morötter, broccoli, zucchini, champinjoner och röd paprika. Till det har vi bästa pepparsåsen från Jensens Böffhus.

Imorgon har jag en härlig kväll att se fram emot. Dags för bokcirkel-träff. Jag har missat de senaste två gångerna så nu ska det bli extra kul! Jag har läst boken vi ska recensera och det ska bli spännande att höra vad de andra tycker. Självklart kommer våra omdömen här i bloggen. Ett bra boktips kan ju aldrig vara fel. Klicka här till höger under rubriken; Böcker jag läser, för att se recensioner av alla böcker jag läst sedan jag började blogga. Kanske hittar du något du blir sugen på!

Vad har du för dig i helgen? Melodifestival kanske??? Det börjar ju igen md nio lördagskvällar att se fram emot! För schlagern kan man ju inte missa!

Så många bra filmer!

Det var inte längesen jag skrev ett inlägg om alla bra filmer jag ville se. Nu har listan utökats. Min "gamla" (endast för att jag känt henne lääänge...) vän A frågade om jag ville gå med på Mammut. Den vill man ju inte missa. Härligt!

Fler filmer på listan nu är Benjamin Buttons otroliga liv. Med 13 Oscarsnomineringar så blir iallfall jag nyfiken! Sen är det ju Changeling som känns oerhört bra. Kollegor såg Milk på Filmfestivalen och var helt sålda. En film som känns oerhört viktig. Har inte sett att den kommit upp på repertoaren ännu men den lär komma! Filmen handlar om Edvard Milk som kämpade för de homosexuellas rätt under 70-talet i USA. Huvudrollen spelas av Sean Penn som brukar göra den typen av roller bra. Även här var det flera Oscarsnomineringar.

     

     

Kom igen bara, jag är redo

Jag har en lurig halsgrej, förra veckan var jag snuvig, var helt slut hela helgen och nu är det en skum känsla i  halsen. Vad jobbigt med sådana här halvförkylningar. Kom igen bara, bryt ut ordentligt, var sjuk några dagar, bli sedan frisk. Inget halvduttande. På det här viset kan man varken träna eller känna sig riktigt på topp. Har förstått att jag delar den här åkomman med fler personer?? Är du på benen?




Blopp blopp

Att bloppa äger!

http://ettrummedutsikt.blogspot.com/2009/02/jag-kom-pa-en-lysande-idebloppar.html

Livets aviga och räta - Kate Jacobs

Eftersom jag var så himlans trött igår kväll så gick jag och la mig tidigt. Klockan 8 vaknade jag i morse och kände mig (någorlunda) utvilad vilket gjorde att jag fick lite egen tid och äntligen kunde läsa ut Livets aviga och räta.

Boken handlar om Georgia som har en garnaffär på Manhattan. Varje fredag eftermiddag träffas där flera kvinnor med olika bakgrunder. Boken är mysig att läsa, iallafall för mig som konstant har en (hemlig) dröm om att ha en egen butik och dessutom gillar att sticka. Det är dock inte nödvändigt för att läsa den här boken. Jag har funderat på vilket betyg jag ska ge den, men av olika anledningar (som jag inte kan avslöja, för då berättar jag för mycket) ger jag den en betyg: HHH+


RSS 2.0