Kudde med stil




Den här fina kudden kan få ligga hemma i min soffa! Överhuvudtaget så tycker jag att roliga kuddar verkligen kan piffa upp ett helt rum. Kostar inte så mycket heller och är lätta att byta när man tröttnar. Just den här kommer från Mairo och kostar 429:- inkl innerkudde och fnns att köpa på inredningetc.se där jag lånat bilden.

Släpper en till!

Eftersom jag sitter här och längtar så släpper jag en till!

Lägenheten är ovanlig, en gammal trappuppgång är inbyggd i själva lägenheten då den består 3-4 före detta mindre. Det gamla vackra marmorgolvet är kvar, trappan upp till nästa våning är igenmurad. Här gäller det att vara kreativ och göra den ytan till ett smart utrymme!





Det fick följa med en bonusbild så man ser lite mer av den gamla trappuppgången! Badrummet är gigantiskt (med våra mått mätt...)


Idag..

...gör jag så lite som möjligt. Märker att det här med husaffärer tar på krafterna. Ja, lite småsaker ska jag väl hitta på. Allt som varit undanplockat under visningarna ska ställas tillbaka. Alla blommor som förut var så vackra står och hänger i sina vaser (godiset i skålarna är också slut förresten!!) behöver slängas. Ja, här känns snart som vanligt igen kan man säga. 

Jag hade en del vaga planer om att gå på stan idag och göra de där ordentliga rea-klippen, ni vet de där med halva rea-priset. Men jag tror jag sparar de pengarna nu. Vi kommer snart att behöva dem till annat...

Vad gör du idag?

Fixat skrivbord

Jag drömmer ofta om att ha ett välstädat skrivbord på jobbet där alla mappar är undanstoppade i sina fack och alla papper i pärmar sorterade under rätt flik. Inget skräp (prover) ligger och dräller. Framförallt är det rent och fräscht (en bättre städfirma helt enkelt).

När allt var i ordning så skulle jag ha en fin skål med godis som Calista Flockhart i Ally Mc Beal. Sådär så man kan bjuda!



Sen skulle jag ha några fina presentböcker som man kan bläddra i när man har en stund över (sure baby)

     
 

Till sist skulle jag alltid ha säsongens färska blommor i en vas!



Vad tror ni, kollegor och andra. Kan det bli möjligt en dag?

Budat och klart (2)

Sådärja, då var veckans andra kontrakt påskrivet och klart. Jag är både nöjd och missnöjd. Men det känns helt OK. Framförallt att allt gått så smidigt och enkelt. Nu ser vi bara fram till slutet av april då vi ska flytta in i vår nya lägenhet.
Det är så obeskrivligt skönt att äntligen ha allt detta bakom oss. Vi började leta i juni och nu är det verklighet!




Oroligt!!!

Jag har fjärilar i magen! Svårt att koncentrera sig på något annat. Jag laddar för nya fräscha inlägg, var så säker. Dagsformen är snuvig och trött (men mycket förvntansfull). Fortsättning följer....!


Dagens "stylingblomma"

I lördags var jag på Plantagen för att köpa färska blommor till dagens visning. Mina fina pärlhyacinter som stod på vardagsrummet hade vissnat och nya blommor behövdes. Efter min runda i affären föll valet på rosori i10-pack för 29.90. Jag köpte rosor i fem olika färger som blev en härlig bukett i en rund vas. Bilden gör inte den härliga buketten rättvisa. Det blev väldigt fint ihop med Kivi-lyktorna i oika färger.






Missa inte!

Hörrni ikväll får ni inte missa seriestarten av Mia & Klara i 1:an kl. 20.00. Jag har alla Roll on-avsnitten nedladdade i min Mp3. Härlig humor som jag gillar! 


Bloppat!

Hos superbloggaren Linda K kan man bloppa fin-fina grejer. Jag fick mig en fin blus och en söt liten handväska s.k clutch. Är lite inne på fint kombinerat med kraftigare stickat. Får se vad det blir!
 





Budat och klart!

Ja, då har vi äntligen efter en lång och seg budgivning fått vår finaste lägenhet. Lycklig som bara den är jag just nu!


Lite utvalda bilder!







Sängkamrat!

Visningar och budgivningar tar ut sin rätt. Trött som bara den är jag idag. Jag går och lägger mig med...

Livet är fyllt av val!

Idag pratade vi om att du varje dag gör massor av val. Det kan vara små, ska jag ta ett äpple eller en banan eller det kan vara stora, buda eller inte??? För vissa människor är de flesta valen väldigt enkla, även de stora men för andra kan det ta evigheter. Jag tror att jag är ganska beslutsam och har oftast lätt att välja. Jag märker att jag går mycket på magkänsla då den ofta har visat sig stämma.

Just nu har vi många stora val att göra här hemma. Tonårssonen den yngre har sitt hittills största val att göra inom några dagar. Han ska välja gymnasieskola! Nu har vi tittat på för- och nackdelar med de skolor som är intressanta. Det är roligt, men jag tror även han verkar gå på magkänsla. Fakta och statistiken verkar inte så intressant när allt kommer omkring! Studenten lär han ta i vilket fall!



Tillfixat

Här har varit spring idag vill jag lova. Självklart  ger det inga garantier men kul att intresset är stort. Fortsättning följer.

Här har varit fixat in i minsta vrå! Väldigt undanplockat men ändå med mysiga detaljer som skapar trivsel.

På köksbordet står (obligatoriska?) vita liljor. En stor härlig skål med gröna äpplen piffar upp!






Var på en visning där det stod lite fina godisskålar här och där. Det var en idé som jag härmade och som gick hem enligt mäklaren.





Aalto-vasen fick fina orangeröda tulpaner som blev enb härlig färgklick. Mera godis! Polkagrisar i fin skål med lock.





På byrån i sovrummet fick "lill-aalto" stå med vackra ranunklar. Intill en skål med skimrande pärlor. Lite romantiskt sådär!


Sköna lökar

Nu när det mesta är städat så ska det ju piffas! Har börjat lite men fortsätter imorgon.

Så här har jag gjort med mina överblivna amaryllis. Planterat i en fin skål och lite marmorstenar på toppen!




I den här fina avlånga skålen som jag fått från kär vän från Stockholm har jag satt söta små pärlhyacinter. Även här strödde jag på lite marmorsten.


Helgen

Här på bloggen har det inte varit mycket aktivitet. Irl har det däremot varit fullt upp. Födelsedagskalas och tjejträff. Hela söndagen har ägnats åt städning. Snart är det visning då gäller det att det lilla huset visar upp sig från sin allra bästa sida!



Vårköp!

Kolla vilken fin blus jag hittade idag på Indiska för 249:-. Den blir fin till mina boots!

Bild lånad från indiska.se


Äntligen!

Äntligen vann jag en auktion till ett vettigt pris. Ett par Frye-boots är på väg! Bara de passar!!!


Definitivt biodags!

Oj, vilken bio-vår det verkar bli. Jag har massor av lappar jag rivit ut med filmer jag vill se. Idag har jag och bästa kollegor varit och sett Australia. Storslaget var ordet men härligt ändå och en och annan tår. Jag ger den betyg HHH+.

Andra filmer som jag vill se är;

- Duchess - för att jag älskar kostymdrama
- Maria Larsson eviga ögonblick - behövs knappast någon förklaring
- Changeling - så trailern idag, den bara måste ses

- Rachel getting married - på min lapp står det "Ett mästerverk", "Årets film", det gör iallafall mig nyfiken. Vad handlar den  om, någon som vet?
- De ofrivilliga - omtalad och prisad. Vad tror ni om denna? Någon som sett den?
- Mammut - Verkar bra, verkar spännande. Lukas Moodyssons senaste film har premiär 23/1

Vad vill du se för bio i vår? Har du några tips eller vill du följa med?


Nysminkad!!

Idag har jag blivit sminkad vid MAC-disken på Åhléns. Trodde först det skulle vara lite pinsamt att sitta där bland kunder men ivem brydde sig... Man kan komma alla dagar i veckan mellan 10-16. Jag var där under lunchen men det tog nog 1-1.5 timme. Det kostar 400.- men det får du handla för. Kan du inte hitta dina färger hos MAC så finns de nog inte. Jag har  nog aldrig sett så välfyllda diskar.



Hon frågade om man ville ha dag- eller kvällsmake. Jag valde dag men bad om råd hur jag kan "lägga till" för att få den mer kvällsinspirerad. Hon plockade fram mängder med produkter som jag aldrig använt tidigare. Det var riktigt roligt att se hur hon gjorde, fick mängder av tips. Det som jag definitivt har missat är alla dessa penslar hon använde. Det blir ett helt annat resultat som sitter mycket bättre än om du kletar med händerna.



Det var svårt att välja vilka produkter man skulle köpa. Jag har varit riktigt dålig på foundation med färger och annat, Har tyckt att man känner sig väldigt sminkad med "brunkräm" i ansiktet. När man applicerar det med en borste/pensel blev det ett helt annat resultat. Att dessutom få hjälp av ett proffs att välja färg gjorde mitt val lättare. Köpte desutom en highlighter som lyfte ögat på ett fantastiskt sätt. Till sist en ögonpenna och ett läppstift. 400:- räckte inte riktigt... men jag kände mig helnöjd.

Alla färger och produkter hon valde ritade hon in på en karta så man kan komplettera senare. Nästa köp blir nog nytt rouge och ytterligare en borste.

Ser fram emot imorgon när jag ska botanisera bland mina nya produkter!

Befriande

Idag har jag  varit på ett gammalt hederligt gympapass i härlig Friskisandra. Hög puls och lite styrka i mitten. Precis vad jag behövde! Bara köra på utan att tänka så mycket!

Toooo sexy?

Ja, lyd mina råd kära vänner... läs ett härligt inlägg från f. d mycket kär kollega!

Årets....

Jag har sett att man i de allra flesta bloggar gär listor med årets de och årets de.... Jag nöjer mig nu med att lista de bästa böckerna jag läste förra året. Den ena är Mig äger ingen av Åsa Linderborg. I min recension skrev jag bl a ärligt, varmt och rättframt. Både underhållande och sorgligt 

Den andra boken som jag minns speciellt är Lasermannen. Den stod länge, länge i bokhyllan hemma, många sidor och liten text. Men, vad bra den va. Framförallt för att man fick en inblick hur det var i Sverige i början av 90-talet när Ny Demokrati fick en plats i riksdagen och det rådde allmän invandrafientlighet.

Båda dessa böker fick betyg HHHH+. LÄS!!!    


      

Tipsigt!

Tänkte tipsa om några bra saker som jag i min tur har fått tips om.

Börjar med dessa små sköna rosa tingestar. 60 stycken små ampuller ligger i en så här fin dosa. Enligt bästa väninna C så ger de hyn en riktigt mjuk och härlig känsla. Då Rusta då och då säljer dessa för 299:- (ord. pris 599:-) så kände jag att jag var tungen att prova. För vem vill kunna skanna in sig själv när man går på Ica.... ;  )? Efter att ha provat dessa fantastiska droppar så måste jag hålla med. Det är en otroligt skön känsla när man trycker ut några droppar i taget och smörjer in ansikte och hals. Man liksom känner hur linjer och rynkor slätas ut och blir till en jämn och fin yta. Så mitt tips är att pasa på nästa gång Rusta säljer dessa!





Mitt andra tips idag kommer från bästa kollega J. Sist vi var en sväng på stan så bara hon måste passera en butik som säljer Sebastian hårprodukter. Eftersom  jag konstant är ute efter bra produkter för att få den ultimata känslan vid styling så blev jag ju nyfken att prova. Efter att ha använt den nu sedan strax före jul så måste jag nog säga att jag har hittad den, produktern med stort P. Aldrig har mitt hår varit mer fylligt och lättstylat. Jag kan verkligen rekommendera Sebastian Body Double Thickefy Styler (ja, ni hör ju bara på namnet) till alla jag känner. Skulle nog kunna säga att den passar tll de flesta frisyrer och hårlängder. Men kostar det så smakar det, tror priset var cirka 230:-.


Nya träningskläder

Var och tränade igår. Är det fler än jag som haft uppehåll med träningen som känner att man får ett starkt sug efter nya och lite roligare träningskläder. När man väl står där i provrummet och provar de nya kläderna känner man sig så nöjd. Nästan som man redan är igång med träningen (trots att man bara gått en gång). Tänk vad lite nya kläder kan göra...!

Som de här från ellos.se
             

Liten rapport från dagen!

Ja, då var allt som vanligt igen. Kul att träffa alla kollegor igen och höra vad de haft för sig under julledigheten.

Har sett att många har tagit bort allt julpyntet men vårt får stanna till helgen. Fattar inte riktigt vad det är som är så skönt att städa ut julen. Det är ju en supermysig årstid med alla härliga ljus hemma. När man har tagit bort det så känns det så tomt och mörkt igen och det dröjer ju fortfarande innan vi har ljusa sommarkvällar. Så mitt pynt får stanna lite till och ljusa upp här hemma!

Lagom trettondagsaktivitet!

Idag har vi haft en lagom ansträngande aktivitet. Hela gänget spelade bowling. Ni ser nedan hur snyggt jag har satt blixten så att mina poäng inte syns....





Kolla in vilken snygg stil...


Fyndat!

Kolla in vad jag hittade på Wedins igår för halva-halva priset. 200:- fick jag betala för de här superfina retro-skorna. Kommer användas mycket! Funkar ju även med kjol och kraftigare strumpbyxa. Är så nöjd med mitt fynd!


Sminkat!

Idag har jag bokat tid hos MAC på Åhléns för en hel make up. Det kostar 400:- som man får handla produkter för. Har ni inte provat MAC-produkter tidigare kan jag verkligen rekommendera dem. Helt oparfymerade (passar min känsliga hy), (förhållandevis) bra priser och det bästa av allt de finns i alla färger du kan tänka dig.  I den här bloggen som jag brukar titta in på fick jag inspirationen! Ser fram emot att få riktigt bra hjälp med färger och annat!

 
 


Mjukstart

Jamen sådärja, det var ju inte så farligt att gå till jobbet. Det känns riktigt bra faktiskt. Halvdag idag och ledig imorgon sen är det bara tre dagar innan det är helg igen. Skönt med mjukstart

Fint på väggen

Lisa Rinnevuo heter konstnären som målar de här fina tavlorna. Jag tycker de har en skön blandning av tufft och sött och skulle gärna vilja ha en på en min vägg! Litografierna är inte så dyra och de finns att köpa här!



Kul hängare

I en ny hall (som förhoppningsvis är lite större) vill jag ha min stol (köpt på loppis och som ska målas svart och kläs med coolt tyg) och en gammal kitschig tavelram som ska bli spegel och målas svart. Till sist vill jag ha några roliga hängare. Kanske de här från coolstuff.se. Även om ni inte gillar hängarna så måste ni kolla runt på sidan. De har så mycket roligt. Perfekta onödiga presenter som man ingen klarar sig utan.


Dear deer kostar 125:-/styck




 

Känslig hy

Jag har till och från haft mycket torreksem i ansiktet. Av en hudläkare fick jag ett superbra tips, hudvårdsserien från L300. Jag använder både remover, tvål och ansiktskräm. Alla produkter är verkligen jättebra och går snabbt in i huden. Bäst av allt är priserna som ligger mellan 49:- och 89:-. Till sist vill jag tipsa om L300 brun utan sol. Den ger en lagom brun ton  nu på vintern när man är lite blek. Jag använder den kanske var femte dag ungefär.

Produkterna finns på Apoteket där jag lånat bilderna. Om du har vägarna förbi Gekås i Ullared så finns faktiskt några av produklterna där till ett betydligt lägre pris. Bra tips om du ska dit!

 

 

Gårdagen

Vi hade en härlig kväll som blev väldigt lååång. Vid 23-tiden "slog vi ihop" två fester så vi blev ett orentligt gäng som firade. Spontant och härligt! Vi vaknade sent och fick en underbar frukost. Tog tid på oss och var inte hemma förrän sent på eftermiddagen. Tack kära vänner för en fin kväll och dag!

Var nöjd med nya inköpet. Blev kanon med kjol, kraftigare strumbyxor och lite klackar!!


Gör det vetja!

Jo, vi har ju pratat nyårslöften och lite annat. Det är fint tycker jag. Bra på något sätt att man får en chans att starta om och ta nya tag. En sak är jag iallafall helt säker på. Att den enda som kan ta nya tag eller ändra på något är du själv. Det är bara dig själv du kan ändra på. Ingen annan kan göra det åt dig. Ditt liv blir vad du gör det till. Så se till att gör det du själv vill och mår bra av. Det tänker iallafall jag göra. Gott nytt 2009 till alla mina vänner!

RSS 2.0