Gott till glöggen?!
Ost bollar med pistachnötter

Ingredienser
125 g philadelphiaost
örtsalt
2 dl hackade pistagenötter
2 dl hackad gräslök
Gör så här
1. Rör philadelphiaosten mjuk och blanda med pistagenötterna. Smaka av med örtsalt.
2. Forma bollar och rulla dem i fint hackad gräslök.Ansjovisrullar
Ingredienser
1 rulle färdigkavlad smördeg
10 ansjovisfiléer
2 ägg (att koka)
1 dl riven ost
1 ägg (att pensla med)
25 oliver
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
2. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
3. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.
Dadlar med bacon och mandel

Ingredienser
Till 4-6 personer:
16 st dadlar
16 st skållade rostade mandlar
8 st skivor bacon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 garder. Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem.
2. Rosta mandlarna i en torr inte alltför het panna. Stoppa in en mandel i varje dadel. Vira en halv baconskiva runt varje dadel.
3. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel.
wow, tack för tipsen!! Räkna med att något av detta kommer finnas hos oss nästa fredag!! Kul!
Lena;
Visst såg det lite smaskigt ut. Jag har testat dadlarna med bacon och de är riktigt smaskiga!