Pink Collection

Imorgon är det dags för Lindex att lansera samarbetet med Emma Wiklund. 10% av försäljningen går till Rosa Bandet. På Facebook ligger några bilder i svart/vitt men imorgon går alltså starskottet.

Det ser intressant ut tycker jag. Är dock upptagen med heldagsmöte imorgon så det får bli efter jobbet!


Goda vänner

Jag är lycklig jag som har så härligt många goda vänner! Den här veckan känns det extra bra då jag har får träffa flera av dem.

Har precis sagt hejdå till f.d kollegor Å & J. Så mysig kväll med massor av prat och höstig soppa.. Vi pratar hela tiden. Vi kommer nog aldrig att "prata klart".  Är så glad att vi fortfarande håller kontakt trots att det nu är flera år sedan vi jobbade ihop. Har nog aldrig skrattat så mycket på något jobb någonsin!

Imogon ska jag träffa en annan väninna. Vi har känt varandra sedan vi var 15 och hängde i stallet. Det är alltid kul att träffa A. Det var ett tag sedan nu så jag kan tänka mig att vi har mycket stämma av!

Och på fredag har jag bokcirkeln hemma hos mig! Vi har läst den här boken och det ska bli kul att höra vad de andra tycker. Sen blir det ett och annat glas vin.. och massor av prat som inte handlar om böcker:  )

Det är verkligen tur att mina vänner ger energi när det är full fart på jobbet!

Kram på er alla!





 

Kalla fötter

Undrar om någon av er såg den här helt underbara TV-serien när den gick för ett antal år sedan? Jag såg nog de allra flesta avsnitten och älskade den. Härlig, varm, känslosam, rolig och brittisk!! Nu är jag sugen på boxen. Det är så härligt i höst när det är skräp på TV att ha en serie att titta på! Har letat ett tag på Tradera men det evrkar svårt att få hela boxen!




Inspiration i massor!

I en och annan blogg, bl a här så har jag sett så fina och inspirerande bilder från filmen "The edge of love" med Sienna Miller och Keira Knightley. Filmen har gått mig helt förbi! Jag måste genast hyra den, har ingen aning om hur den är men miljöerna verkar underbara!

Jag var tvungen att googla lite för att hitta fler bilder. Jag gör mig en egen inspirationsbok för klädval längre fram. För den här kombon är så fin! Blommiga klänningar, stickat, spets och tweed. Kolla bara! 




 

 

 




Godaste glassen!

En fullbokad helg kräver lyxig avslutning!



Bokmässa idag!

Den här helgen har verkligen gått undan. I fredags hann vi även med en kräftskiva med Ös jobb! Det startade med en hemlig föreläsning om personlig utveckling. Till min glädje var det Christer Olsson som var föreläsaren! Det är en riktig "injektion" och trots att jag nu hört honom vid några tillfällen så är det fortfarande lika bra och tänkvärt. Jag är extra glad att att även Ö har fått höra föreläsningen. Det finns många intressanta ämnen att ta upp tillsammans... ;  ). Han har skrivit en bok som jag ännu inte läst men är grymt sugen på att klicka hem!

Idag har jag och bästa kollega M varit på bokmässa! Jag tackar särskilt sötaste vän I i Stockholm för biljetter! På mässan såg vi flera författare, M fotade några av dem! Några böcker fick också följa med hem. Inget "märkvärdigt" men några pockets blev det allt!

I Piratförlagets monter hittade vi Katerina Janouch och Monica Ahlberg.



  

Till sin glädje fick M sin Elvisbok signerad av författaren!




Fotosafari

Vilken dag vi har haft idag! Några glada fotoamatörer har träffats för att fota på stan under temat, urban lifestyle! Vi startade hemma hos oss redan vid 13-tiden för att först dra vidare upp mot Skansen Kronan. Vi fortsatte genom Haga för sen lunch och ännu mer fotografering. Vidare mot Järntorget och Andra Långgatan. Vi hann med en öl på vägen för att sedan dra vidare hem till oss för att ladda upp alla bilder.

Det var så otroligt kul att se att vi alla hade lyckats fånga så många olika motiv trots att vi rört oss tillsammans. Alla fick välja ut fem bilder var som gick vidare till "final". Innan vi startade nästa filmvisning köpte vi pizzor som vi delade på.

Alla fick rösta på tre bilder som man tyckte bäst om. Det var en väldigt jämn kamp men vinnande bild blev den här:




Den var så häftig! Tagen under en spiraltrappa! Alla finalbilderna kommer att läggas ut på en blogg så småningom. För detta var absolut inte sista gången vi gick på fotosfarai. Nästa gång blir det nytt tema!








Glad hela hösten

Jag har funderat på ett nytt ytterplagg till vintern. Jag är i och för sig rätt nöjd med min klassiska svarta duffel som jag köpte för flera år sedan. Men det är ju kul med något nytt!

Därför blev jag så glad när jag hittade den här smått fantastiska sjalen på Raglady. Den är handsydd och kommer från Lise Sanddahl i Danmark.


Perfekt och piffa upp duffeln eller som här min höstkappa! Jag kommer vara glad varje dag hela vintern när jag sveper om mig min färgglada sjal.




Höst betyder soppa!

En sak som är bra med hösten är alla härliga soppor man kan laga till. Soppa är underskattat tycker jag. I julklapp fick jag en bok av tonårssönerna som heter Lisens soppor. Därifrån har jag hämtat det här receptet. Det är andra gången vi lagar till den här soppan och den är fantastiskt god med rostade tomater och vitlök.  




Tomatsoppa på rostade körsbärstomater med mozzarella och basilikaolja



750 gr. körsbärstomater eller blanda upp med vanliga kvisttomater
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad dragon
peppar

2 hönsbuljongtärningar i 8 dl vatten

1 tsk råsocker
3 msk röd pesto
svartpeppar

Mozzarella

Färsk basilika
Olivolja

Ugn 225 grader. Skölj tomaterna och lägg dem i en form. Hacka vitlöken och blanda med oljan och örterna. Rör runt bland tomaterna och rosta i ugn, 15-20 min.

Under tiden  värmer du vatten med buljongtärningarna. Kör basilika med olivolja i mixer till en slät olja, hacka mozzarellan. 

När tomaterna är rostade så kör dem i matberederen och mixa slätt. 



Häll blandningen i buljongkastrullen och häll i peston. Låt allt bli varmt och häll i sockret och kör några varv med pepparkvarnen.

Servera med mozzarellan och basilikaoljan. Enkelt och vääldigt gott!







Anka-feber

Läste idag att Svenska Hollywoodfruar hade 1 milj. tittare på andra avsnittet och är det program som haft flest tittare någonsin. Nu förlänger man med ytterligare ett avsnitt!

Jag visste tidigt att detta skulle bli en succé:  )


Invigning!

Idag var första dagen jag använde mina nya Acne Pistols. De har stått därhemma ett tag och väntat. Trodde jag skulle få skoskav sådär första dagen men jäklar så sköna de är! JAg hade visserligen hört det men trodde aldrig de skulle vara så bekväma att gå i!

Jag är helnöjd! Använde också nya "tonårstoppen" från TopShop till "blanka" svarta jeans.


Fina bilder

Än en gång har jag kikat in i den här bloggen. Vet att länken brukar vara lite svår att öppna men skriv då in adressen, www.garancedore.fr. Funkar det inte första gången så prova igen, det är värt att titta in för fina bilder och inspiration.

Här är bilder från Sonia Rykiels visning i Paris. Visst är det en fin bild. Underbar kombo tycker jag och färgerna är härliga!! 



Ta en extra koll på skorna. Coola tycker jag! En rejäl läderrem och glittrande paljetter!


Köket börjar bli klart!

Nu börjar verkligen köket att ta form.Det känns extra kul då det är absolut det första som man möter när man kommer in i vår lägenhet.

De här barstolarna har vi hittat på nätet. Rolig butik förresten, fanns massor av fina lampor!



Det blir en kul kombo med det stilrena köket, den lilla sekretären med stol i "gluggen" och de nya Pappelinamattorna. Till den lilla gluggen har jag hitat en lampa jag ska köpa för att få till en ännu skönare mix. Lite kitschigt fulkul sädär!





Recension - Busters öron

Ännu en bok som stått länge i bokhyllan utan att ha blivit läst. Tyckte väldigt mycket om den här speciella boken med en otäck familjehistoria. Den kändes ovanlig i sitt upplägg och det fanns ett bra driv som gjorde att jag hela tiden ville läsa och veta upplösningen. Jag tyckte väldigt mycket om huvudpersonen Eva.

Jag ger boken betyg: H H H H  


Säker!!

Sådärja! Från och med idag cyklar jag säkert! Ser att jag ser förskräckligt trött ut! Men va sjutton det är måndag då har man rtt att vara lite trött!

 

Borta bra men hemma bäst!

Som en sann kräfta gillar jag allt hemma bäst! Vi har varit igång hela dagen, tvättat, handlat och fixat. Cleo har vi också hämtat.
 
Bäst på resan var absolut Wismar. En så söt liten stad med massor av vackra små hus och smala gator. Tre enorma kyrkor varav en spelade orgelmusik som var oerhört mäktigt.

Mest sevärda var absolut "Kolossen på Rügen" i Prora. Detta enorma byggnadsverk som Hitler lät bygga 1938 på den absolut vackraste platsen på Rügen. Har googlat fram några bilder för det går inte beskria i ord hur stort detta 6-våningshus som är 4 km långt är. Det skulle rymma 20.000 människor men hann aldrig användas före kriget. Huset är ännu längre än på bilden och står helt tomt. Riktigt kusligt! 


Tyskland gewesen!

Jo, vi har det bra här i Tyskland. Min skoltyska går knackigt... Tur att vi är i den gamla svenskstaden Wismar. en otroligt liten mysig stad med massor av svenska monument och gamla vackra hus.

På väg in till restaurang alter Schweden! Så härligt att känna sig som hemma!




Resten av veckan!

Cleo har fått flytta till Maja några dagar så nu tar vi med oss föräldrar och åker på en tur till Tyskland. Rügen, Wissmar och Lübeck ska besökas. Det blir lugnt och skönt. Några böcker får följa med! Har haft så lite tid att läsa sista tiden så det finns ett uppdämt behov att plöja några efterlängtade. En och annan flarra vin kommer säkert att få följa med hem!

Förresten, Pappelina är på plats och vi är så nöjda med prickarna. Tack för era röster! Bilder kommer! Det lyfte hela köket!


Boktips?!

Sist jag var och klippte mig så fick jag ett boktips av min härliga frisör, Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband.




Det är boken om Mötley Crüe. Man förfasas, förvånas och undrar om allt verkligen är sant.

Det gjorde mig nyfiken! Den är hemklickad!

UPPDTAE:
Det blir en film! Oh mama!

Sofistikerat pyssel!

Kolla in Micael Bindefelds senste bok, Bindefelds inbjudningskort - gör egna kort för årets alla fester.




Har faktiskt fått en inbjudan från Bindefeldt en gång (från en kollega dock : ) men det var en kändistät invigning vill jag lova! Mycket glitter var det i inbjudan! Kanske man kan få ett och annat tips till alla härliga fester jag skulle vilja bjuda in alla mina vänner till!


 

Cykelhjälm

Mitt dåliga samvete säger att jag borde använda cykelhjälm. Jag tycker ju att det är så kort bit jag cyklar...

Min kollega tycker att jag borde skaffa en sådan här! Lite statschic sådär! Men jag är osäker : )

Vad säger ni hjälmlösa, kan detta vara ett alternativ?

   

Missa inte!

Har ju redan erkänt att jag kollar på "Ensam mamma söker"! Nu har trailers inför "Svenska hollywoodfruar" trappats upp och jag erkänner igen. Jag mååååste titta!

Snart blir det förhoppningsvis bra på riktigt. Mannen under trappan i SVT. Boken av Marie Hermansson var ruggigt bra!


Söndagswok

Är det något vi alla tycker om här hemma så är det wokat i alla former. Vi brukar "ta vad vi har" och fräsa ihop. Men min kära kollega M nöjer sig inte bara med ingredienserna så här kommer en mer detaljerad beskrivning för dig M!



Det här fanns med i dagens wook! Räcker säkert till 6 pers!

• 3 kycklingfiléer,
• 1 paket äggnudlar fr. ICA
• 4 små morötter
• 1 blomkålshuvud
• 1 röd paprika
• 1 gul lök
• 1 stort knipe mangold (men även vitkål eller kinakål kan funka)
• 1 påse Santa Maria woksås med oyster och springonion.
• Thaisås och soja

Allt fräses i rapsolja. Börja med kycklingen, skär i bitar och fräs. Därefter grönsakerna som alla är uppskurna i bitar, börja med blomkålen, varje "bukett" är delad i fyra bitar, därefter morötterna, paprikan, gul lök och till sist mangolden. Totalt ska det fräsa i max 3 min, mangolden väldigt, väldgt kort.

Nudlarna brukar jag lägga i en skål och hälla över en full kanna med varmt vatten från vattenkokaren. Den står och "drar" när det andra fräses.

Sen ska allt mixas, detta blir så mycket så man får woka ihop det i två omgångar. Börja med att fräsa hälften av nudlarna, häll på halva påsen med woksås, soja och thaisås, blanda i hälften av grönakerna och kycklingen. Häll över i stor skål och gör om samma procedur.

Voila!

Att ta matbilder är inte lätt men detta smakar så bra och är så enkelt att göra!



 







På stan idag!

Jag tog mig en runda på stan idag. Fick höra att en favvobutik, Accessorize har öppnat i Göteborg. Det blir oftast inte mycket köpt men det är underbart att gå runt och pilla på allting. Köpte dock ett ful-härligt-roligt halsband. Det kan bli en kul kombo med svarta enkla kläder och stövlar. Lite crazy sådär! 



Var också inne på tonårsbutiken Topshop (där för övrigt Beyond Retro ligger i Göteborg). På Topshop blev det en topp : ). Även den kommer funka till svarta jeans och stövlar (dock inte till halsbandet...! 

 

Nu blir jag nästan lite rockig?! Var rockigt och blommigt med i höstens stilar???



Mode i "Två dagar"

Jag tycker "Två dagar" som kommer med GP varje lördag är en toppentidning. Den är snygg och ofta fullproppad med recept, roliga reserepotage, kul tips på nya butker, caféer och restauranger i Göteborg samt en del mode.

Igår hade de en stor mode-special om höstens modetrender så jag tänkte "bocka av" vad jag har i min garderob och vad som eventuellt behövs shoppas!

Stil: Franskt Chic
Detta är ju inte riktigt jag men en del knytblusar, kavajer, markerade axlar ska jag nog hitta. Värre är det med den markerade midjan...! Kan nog tänka mig någon mer blus, gillar det!

Stil: Läder
Här får jag nog nöja mig med min skinnjacka som hängt med ett tag men som funkar fortfarande. annars är ju mina nya stövlar i läder?! Räknas det?

Stil: Androgyn
Kavaj och raka linjer. Jo, det här passar mig som är rätt så rak i figuren. Skulle vilja köpa ett par snygga "herrbyxor" att ha till blusar och koftor för en snygg mix. Dragkedjor och nitar skulle läggas till men det inget med!

Stil: Enfärgat
Jotack, de flesta av mina kläder är enfärgade. Det är enklast så även om ett och annat plagg har fler färger än en! Men nu gällde det starka färger.  Kanske jag ska komplettera med någon överdel i någon blå nyans som verkar vara den färgen som gäller! Eller kanske en klänning som funkar tll svarta strumpor och stövlar?!

Stil: Axlar/80-tal
Den modetrenden hoppar jag nog över. Been there, done that! Men man vet aldrig....!

Kolla in det snygga repotaget!

Har du några planer för höstens köp? Vilken modetrend är "din"?







Bondens marknad!

Idag har jag och bästa kollega J varit på Bondens marknad i Haga. Tycker att atmosfären i Haga är så härlig. Med marknaden blev det ännu mysigare. Vi köpte närodlade grönsaker, jordgubbsmarmelad som smakade jordgubbar (!) och god choklad! Vi avslutade med en härlig fika på utomhusservering!







Nya skorna!

Vad nöjd jag blev med de nya skorna för 125:- (kan fortfarande inte fatta hur billiga de var). Kan ni se kombon med tjockare strumpor i? Gillar brytningen! Till det blev det mörka jeans och omsydd tunika från Twist & Tango som kortades till en blus!


Casa Nostra

Mmmmm jag tänker fortfarande på den goda middagen jag åt igår. Vi tog inga förrätter då de var rätt så stora så vi gick rätt på huvudrätten. Jag valde grillad svärdfisk, pilgrimsmusslor, kräftor och marulk i en härlig mix serverad på en salladsbädd, det smakade himmelskt med underbart god grillad smak. Ö tog grillad oxfilé med grönpepparsås men var inte lika nöjd som jag.

Till efterrätt tog vi en underbar "glassbakelse" med krämig chokladsmak med vanilj inuti överpudrad med kakao och krisp. Den var helt otroligt god! Självklart blev det vin till. Detta kostade inte mer än 700:-!!!

Dessutom var det trevlig och mysig servering. Hit kommer vi gå flera gånger!


Middag ute!

Kaffetröttheten är mycket bättre idag även om giftet fortfarande verkar finnas kvar. 25 års kaffedrickande kan ju inte bara försvinna sådär!

Även idag ska vi ut och äta. Vi har länge varit nyfikna på en kvartskrog alldeles i närheten av oss. Den heter Casa Nostra och ligger på Nordensköldsgatan/Vegagatan. Vi fick inte bord förrän 20.30 men vi startar ju gära med en drink! Mmmm längtar till kvällen. Detta är det bästa med flytten, att så enkelt kunna gå ut och äta!

Nu ska jag ta tag i ett stort DR med flera leverantörer inblandade. Det tar alltid lite tid innan man fått priser och godkända korektur. I min profil står det att jag jobbar med marknadsföring och det gör jag på en större resebyråkedja. Här är alltid full fart som jag gillar!




Koffeinfritt!

Idag är det andra dagen som jag är helt koffeinfri! Jag började för några veckor sedan och tog bort alla koppar hela dagen förutom den allra första på morgonen. Det har varit så positivt känsla så när kaffet tog slut slog jag till på ett paket koffeinfritt!

Det är långt ifrån samma sak men smaken är ändå OK. Men, vilken huvudvärk och vilken trötthet. Skrämmande vad det där kaffet gör med kroppen egentligen! 

Vi piggade upp oss med en middag på Linnégatan. Jag passar på och bjuder på en dagens idag! Silkig gammal svart blus med fyrkantsringning och knyt, flera silverkedjor, älskade Nudie samt svarta kängor!




Frost???

Jag måste vara galen, termometern visar nu 19 grader. Jag och kollega A hade en härlig lunch i solen! Måste ut på en kvällstur! Kanske ta cykeln till Röda Sten? Det gäller att "vrida ur" de här sköna dagarna med sol och värme!



Brr

Var det frost jag kände i morse på cykeln ; )

Imorgon är det jag som tar fram vantarna och tjockare kläder!


Tradera äger (igen)

Än en gång har Tradera gett klirr i kassan! Många sköna kronor in på kontot!
Vilken tur eftersom det var rätt tomt efter min senaste efterlängtade investering!

Nu kan det snart få bli lite kallare så jag kan börja använda dem! Men idag har jag njutit av den sköna sommarvärmen med en lååång promenad med bästa granne A till Botaniska/Änggården. Trots att vi bor så nära stan har vi nära, nära till fantastisk natur!




Osannolikt skofynd

Igår var jag och lunchade med bästa härliga f.d kollegor nära Järntorget. Oj, vad kul det var. Vi hann ju på långa vägar inte klart men snart ska vi träffas igen!

På väg därifrån passerade jag en butik på Linnégatan. Tror den heter Phillies elle något liknande. Det verkade som de höll på att byta ägare. De brukar sälja shabbychic möbler men nu hade de kläd- och skoutförsäljning i en del av butiken.

Inte vilka skor som helst. Köpte två grymma par från Ash för totalt 250:-. Jag skriver det igen. 2 par för 250:- för dessa coolingar i skinn förstås. Det fanns även en del Lacosteskor och lite annat. Skynda, skynda om du vill kolla in!



Stolprojekt klart!

Nu har jag precis klätt den sista stolen! Känns härligt att det här projektet är klart! Jag blev så jädrans nöjd! Det är en grym känsla att göra det här själv!



Minns ni hur stolarna såg ut innan vi började?



Vi slipade rätt så mycket så att det blev ett bra underlag att måla på så att färgen fäster.




Jag målade och målade och målade och målade.




Fem lager grundfärg innan det täckte ordentligt.



När det var klart blev det helt klart roligare. Då skulle det slipas så att det blev naturliga slitytor. Det var nog svårast men kul att se att de började ta form. Därefer skulle alla stolar vaxas med möbelvax och därefter putsas med putstrasor som såg ut som stålull.




Nu har stolarna klätts med tyg. Älskar verkligen Stig Lindbergs tyger! Det här heter Melodi. 





Tack för sms:et

Igår var jag sådär riktigt måndagstrött och längtade hem. På vägen hem kom ett sms från väninna A, en kompis från låååång tid tillbaka som jag nu mer eller mindre bor granne med.

- Är tillbaka från landet efter sommaren. Ska du med ut och gå

- Självklart (:S). Tar du med stavarna? (man vill ju inte banga ur...)

- Japp, de får följa med.

Trodde aldrig jag skulle orka men jäklar vad pigg jag blev efter en snabb 1-timmespromenad med massor av härligt tjatter. Härligt A, tack för att du frågade. Nu blir det ny promenad på onsdag.

Känner att detta kommer bli en god vana!




Bild från helgen!

Ö har ju köpt nytt objektiv till sin kamera. Så fort vi gör något så tar han med sin kamera! Det är verkligen jättekul och det brukar bli m å n g a bilder.

Den här bilden togs i söndags. Ni ser att jag känner mig nöjd mellan tonårssönerna. Den ena är lite blek om nosen efter att ha varit krasslig några dagar. Men jag är nyklippt med ny färg i håret. Rött och lite eldigt!!


TV-program vi gillar i smyg?!

TV:n står på samtidigt som jag håller på och klär mina stolar (två är klara!). Den 14 sept. börjar ett program i 3:an jag inte vill missa. Svenska Hollywoodfruar. Har ni sett de trailers som visas nu? Lyfta och förbättrade svenskar med blonda lockar som bryter när de berättar om sina enormt luxuösa liv "over there". Kan det bli bättre?

Idag börjar ju "Ensam mamma söker" på 3:an som jag bekännde i fjol att jag kollade på. Det är ju härlig TV! Inga mord eller elakheter, bara kärlek och ensamma mammor som dejtar förväntansfulla killar. Såg ju också att TV 3 inleder söndagskvällen med en säsongstart av "Top Model".  

Sådär, då har jag erkänt min högst kulturella smak för TV:ns programutbud!

Hur är det med dig? Tittar du på 3:an idag? Eller har du något årogram du gillar i smyg?


Helgen!

Det har vart en skön helg med avkopplande aktiviteter. Igår var jag med bästa kollega J på största loppisen i Göteborg. 500 bord i Friidrottens Hus.

Fyndade en glasljusstake till min samling, en söt keramikskål som står intill och coolt 70-talstyg i brun-svart-vit som ska bli en kasse.

  

Idag tog vi "Älvsnabben" över till Eriksberg för att spana in Ostindiefararen. Vi var där för längesedan när den precis blivit sjösatt men var långtifrån färdig. Det var kul att få en guidning ombord från personer som seglat till Kina. Eftersåt fikade vi på härliga Kafé Zenith i Haga!

 







Nostalgikväll!

Kålpudding med gräddsås och lingonsylt! Sen ett parti Monopol på det!!

  

Liten rapport från Formex

Jag var ju på Formex i förran vecka och utlovade en liten trendrapport. Den kommer!

Jag måste först bara berätta om montern som gjorde störst intryck på mig. Framförallt eftersom jag då och då går i mina "starta-eget-tankar" som om sanningen ska fram nog mest är drömmar. Hursomhelst så har en av alla idéer varit att göra coola "gör-det-själv-kit" att pyssla med.

Blev därför helt begeistrad i den här härliga montern på Formex som fick mycket uppmärksamhet av pressen, Odd Birds.

Så jäkla coola grejer! Antingen att köpa färdigt eller köpa i påse och fixa klart hemma! Odd Birds har startats av två kreativa tjejer som gjort många stylist/fotouppdrag och då de saknade en del produkter helt enkelt tillverkade dem själva!

Kolla bara in den här bilden! Vem skulle inte älska att ha det här bordet? Bara att sätta sig ner när "pysselandan" faller på!




Produkter som visades på Formex.


En kudde helt i min smak! Lite fulrolig sådär!


Den här helt osannolika lampan såg man på Trendtorget!


Väska att köpa färdig eller sy själv!

Klicka runt på sidan för att se mer av alla saker! Nu undrar jag bara i vilken butik de här kommer att säljas?


Me like!

Kolla här vilken härlig bild som fanns med i månadens Glamour i USA. Den har väckt en hel del känslor i "skinnydebatten". Jag lånade bilden och läste inlägget här! Modellen Lizzie Miller menar att det är så här hon och kvinnor faktiskt ser ut! 

Befriande! 

UPPDATE: Ojda, var visst lite sen med den här nyheten som aftonbladet publicerade igår! Men jag gillar det!


Höst = bio!

Har slutat att sörja att sommaren är slut och ser istället fram emot hösten och filmkvällar!

Vi hade ju laddat upp med några bra filmer i veckan. "Milk" var väldigt bra och avskyvärd! Även "Gran Torino! gillade vi allihopa!

Bioutbudet ser ju minst sagt intressant ut för hösten!

Har ännu inte varit och sett Almodóvars nya "Brustna omfamningar". Måste gå snart. Hör av dig om du vill hänga med! Skrev ju också att jag ville se filmen om Coco Chanel när den har premiär. "Flickan" verkar ju vara svensk film när den är som bäst. Måste ses! Är också lite nyfiken på amerikanska Vogues chefredaktör Anna Wintour och skulle vilja se "September Issue" som är en dokumentär. Undrar om skillnaden är stor mot Meryl Streeps tolkning i "Djävulen bär Prada".

Det finns säkert fler filmer. Har du något tips? Eller vill du hänga med?

Som sagt, hösten har mycket trevligt att se fram emot!


Flickan verkar ruggigt bra!


Älskar Penelope Cruz. Har ni sett Vicky Christina Barcelona? En film för Penelope-fantaster!



Anna Wintour, förfasas eller imponeras???


Kombo jag gillar!

Klänning med stövlar gillar jag. Överhuvudtraget gillar jag lite oväntade kombinationer. Tunnt och grovt. Stickat och spets! Nitar och blommigt! Fiiiin klänning med tjockare strumpor, kängor eller stövlar. Dressade byxor, slapp t-shirt och Converse. Snyyyygg kavaj, jeans och snygga stövlar och tjusig väska!
Vad kul det är att hitta härliga kombos i garderoben!

Den här inspirationsbilden kommer härifrån!


Fina saker!

Måste tipsa er om en annan webbutik med massor av fina saker, cosas.se

De här små dekortationsstenarna i keramik från Karin Eriksson tycker jag är superfina! Att lägga uppe på brevhögen på vår nya sekretär. Mmmm söta, söta! 50:-, 5-6 cm i diameter.



Eller den här ursöta lilla handgjorda väskan med små livstycken och pärlor med mått 15 x 12 cm för 395:-


Instängd!

Har ni sett hur det ser ut utanför våra fönster? Konstant dimma! Puh, här är det kvavt! Jag som älskar öppna fönster. Som tur är finns det ett rum som de har lämnat (iallafall för ett tag). Där sover jag och andas!



Idag är det bättre. Hade ett perfekt projekt att jobba med hemma som jag nu fick klart.




RSS 2.0