Det är allt bra härligt!

Men hörrni. Visst är hösten härlig?! Idag på promenaden hem från jobbet kände jag den där sköna klara luften. Ni vet när det känns att hösten är i antågande. Hösten känns avkopplande tycker jag. Det är inte lika många måsten utan man tar det lite mer som det kommer. Visst är sommaren fin men håll med om att den är lite mer kravfull, speciellt om solen skiner?

Trädens höstfärger fascinerar mig! Visst är det vackert?


Ful! Snygg! Den är min!

Joda, nu har jag äntligen köpt Kartells Bourgie. Och den är så fin,så fin. Jag blir så glad varje dag jag tänder den. Passar finfint här vill jag lova!


Färgglatt

Hos min blogguru lindak såg jag detta snygga tips. Några hade jag redan men efter ett besök i Fabriksbutiken på Freeport i Kungsacka blev det några till. Snygg och mysig liten färgklick!


Joda, några inköp blev det allt!

Visst köpye jag några billiga pockets på mässan trots at jag har bokhyllan ful av böcker som ännu inte blivit lästa. Det blev lite blandat. Lite lättläst, lite spänning och sist men inte minst mycket vackert. Sonat till Miriam köpte jag igår. Blev så sugen och kunde inte hålla mig...

Varför bloggar jag?

Igår fick jag frågan om varför jag bloggar. Jag har tänkt en hel del på det sedan dess. Jag svarar som jag gjorde igår. Det allra bästa är att man tvingas att på ett positivt sätt tänka till vad man har gjort varje dag. Man tar sig tid att reflektera. Jag fick också frågan om varför jag inte bara kan skriva ner det för mig själv. Uppenbarligen blir det inte gjort eftersom jag inte förän jag startade min blogg började tänka och skriva på det här sättet. Dessutom måste man skriva mycket mer korrekt än om det bara vore jag som läste. Jag märker att det är bra träning att skriva varje dag. Till sist måste jag säga att det är roligt med kontakten med mina vänner samt att jag får möjlighet att "prata" så mycket om precis vad jag vill :  )


På riktigt eller låtsas?

Min andra kulturbegivenhet under gårdagen var ju att titta på Thomas di Leva och Låt kärleken växa. Det utlovades en magisk show och det kan jag verkligen säga att det var. Har man några som helst "begränsningar" så ska man inte titta på Thomas di Leva. Man måste "öppna upp och ta in". Det är roligt att lyssna på honom, han tar sig tid men i slutändan så är det ändå något som faktiskt låter klokt. Han har en ny flickvän som är invandrare. Han berättade att hon vid ett tillfälle hade ringt honom och sagt - Thomas, det är så svårt att vara invandrare. Varpå Thomas svarade, -då ska du veta hur svårt det är att vara utomjording. Så var det flera gånger tyckte jag. Väldigt mycket självironi. Måste säga att jag mådde riktigt bra när jag gick därifrån. Så till sist ett citat, "känn ingen fruktan - ät frukt".


Vilken härlig mässa!

Min sköna kulturdag började med bokmässan. Atmosfären är härlig. Fullt av "kändisar"! Det bästa tycker jag är alla författarintervjuer som pågår hela tiden i alla montrar.

Jag lyssnade på behagliga Linda Olsson som har skrivit den fantastiska boken, Nu vill jag sjunga dig milda sånger (läs direkt om du inte har gort det!!!). Hon berättade om sin nya bok, Sonat till Miriam. Det blev inget köp men jag vill absolut läsa den. Vidare till Piratförlaget där Martina Haag berättade om sin nya bok. Alltså hon är rolig men det är lite väl mycket tycker jag.

I en annan monter hettade till vill jag lova. Där sände Janne Josefsson och Lasse Brandeby i radio direkt för P4 Borås. Jan Guillou och Thomas Bodström var gäster och ställde frågor till varandra. Bodström frågade Guillou en fråga om FRA och varför han ändrat mening. Guillou svarade inte på frågan utan babblade på om annat. Bodström ställde frågan på nytt och frågade varför han inte svarade. Då hittade Guillou inga ord utan hasplade ur sig  (nu minns jag inte ordagrant) men att han var en sliskig typ som äcklade honom. Musik började spelas och de båda försvann åt varsitt håll. Oj oj oj.




4 månader

Så länge har jag bloggat nu. Inte trodde jag att det skulle vara så kul. Det bästa är nog att jag varje dag "tvingas" att tänka till vad som hänt för trevligt och som man vill berätta om. Det är väldigt roligt när ni kommenterar. Kul med dialogen. Jag ser att det är fler och fler som är här inne. Det gör att det blir ännu roligare att skriva inlägg. Kram på er! Vi hörs vidare!

16 glada!

Jamen visst gick Loulou vidare. Tänkte nästan det. Som Andreas sa, jag kan inte tänka mig en höst utan Loulou, hon är en färgstark och annorlunda fläkt i startfältet. Härligt att de vågade. Trodde ett tag att de skulle välja den andra tjejen. Säkert jätteduktig men man har liksom sett det förut. Söt tjej som sjunger bra. Jaha, när börjar det da?

Vilken kulturdag!

Imorgon börjar min dag på Bokmässan. Visst! Härligt va? Jag har dels en "jobbgrej" som jag ska klara av men lite tid hade jag allt tänkt ta mig för att kolla runt! På eftermiddagen blir det jobb. Redan 17.30 ska vi träffas för en bit mat innan vi ska på Thomas di Leva. Jag har höga förväntningar eller rättare sagt man vet inte vad man ska förvänta sig. Nu vil jag snart lägga mig så att det snabbt blir morgon!


Rörande

Men hörrni. Vad säger ni om Anna Bergendahl. Mitt modershjärta går igång och ögonen tåras. Herregud vad söt hon är och vad fint och känslosamt hon sjunger. Men vad säger ni om Loulou Lamotte. Visst är hon härlig?!

 

Seg men nöjd

Lite lugnt här på bloggen. Har fortfarande mycket på jobbet. Denna veckan har jag flera presentationer. Måste skriva lite om en skön känsla i kroppen. Ni vet, man oroar sig, man funderar, man tänker på hur framträdandet ska bli. Jag minns första gången jag hade en stor grej, 200 personer i publiken. Skitnervös. När jag väl hade börjat att prata så kände jag hur nervositeten släppte undan för undan. Efteråt ville jag bara skrika till hela världen. JAG GJORDE DET! Så underbar känsla när man känner hur adrenalinet går runt i kroppen och man känner sig så skönt nöjd. Trots att jag har gjort detta massor av gånger så tycker jag fortfarande känslan är lika skön.

Jag minns när tonårssönerna var yngre och kände sig oroliga för presentationer eller andra saker. Jag peppade dem och berättade om den här känslan man får efteråt när man känner sig så otroligt nöjd med sig själv . De förstod och lärde sig faktiskt  precis vad jag menade.

Nytt att läsa

Nästa bok i bokklubben är Montecore: En unik tiger av Jonas Hassen Khemiri. Samma författare som skev Ett öga rött.. Den fick väl blandade recensioner men den här nya ska visst vara bättre. Kul med en bok som jag inte har hört talas om. Annars har jag börjat med Skumtimmen med Johan Theorin. Den verkar bra och gör att jag vill lägga mig på kvällarna. Måste läsa fort då nästa bokklubbsträff är redan den 11 oktober. I öronen till promenaderna har jag något riktigt lättsmält, Åse av Denise Rudberg. Inget jag kan rekommendera men kräver lagom uppmärksamhet!

Svamkungens son - Marie Hermansson

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om den hör boken. Marie Hermansson brukar skriva ovanliga böcker med oväntad handling. Den här är inget undantag. Jo, jag gillar den. Härligt sätt att beskriva svampplockare och som vanligt lite småspännande.Mitt betyg blir HHH+.
Bilden är från Adlibris

Alltid på jakt!

Jag är alltid på jakt efter den perfekta handcremen. Jag älskar att smörja in händerna, torris som jag är. Vad tror ni? Kan detta vara något? Doft av rosor låter väl fint? Crabtree & Evelyn låter väl fint? Många sköna och fina saker på bra sajt, accessora.se. Handkrämen, 100 gr kostar 109:-.


Barnslig börs

När det kommer till plånböcker känner jag mig otraditionell. Jag är ju självklart med i alla kundklubar, dels för utskicken men också för sköna rabattkuponger, he he. De korten tar plats vill jag lova. En traditionell plånbok funkar icke utan det krävs en i portmonnä-modell. där alla korten kan ligga ihop. Min är sliten och jag önskar mig en ny. Älskar Camilla Martelius bilder och hittade de här hos Bluebox.se. Barnslig? Söt? Jag sa att jag var otraditionell...Den första har måtten 14 x 9 cm och kostar 145:- och den andra 14 x 10 cm för 125:-. Vill du kolla fler produkter från Camilla Martelius?

Nya skönheter!

Skrev ju att jag var i en supermysig butik i lördags, RUS på Karl Gustavsgatan 17. Massor av fina kläder. Jag hade tänkt att unna mig en (1) blus men kunde inte bestämma mig. Det fick bli två skönheter. Det är viktigt att unna sig... :  ) Jeanstjej som jag är trivs jag utmärkt i fin blus och något snyggt på fötterna. De här blir nya favoriter!






Hur kunde man...

Igår tog tonårssonen och jag moppen till stan. Vi började med ett besök (tonårssonen på utsidan...) i en underbar affär som heter RUS som ligger på Karl Gustavsgatan 17. Köpte mig två finfina blusar. Därefter åkte vi vidare till Haga där vi parkerade moppen. Vi gick Haga Nygata fram och tillbaka. Slog oss ner på ett café i solen. Hamnade i en söt affär, Heartstore där de bara säljer saker med hjärtan. Det var där vi hittade den här underbara boken, Guds gåva till kvinnan. Jag ger er framsidan och jag ger er några utvalda godingar. OK? Kan ni hålla er för resten? Jag lovar att ge er mer...!



Popmusikens svar på tandkrämsreklam



Vill du pussa på en man i pälsmössa?


Ser ni den nu?


Come on baby light my fire....

Joda, vi gjorde ju precis som det stod i receptet. (hittade det här M: http://www.alltommat.se/recept?recipeid=6468 ).
Vi skar, blandade, rörde och sedan fräste.


Såg jättebra ut! Sedan skulle den mörka romen på och till sist flamberingen. Vi stod alla runt stekpannan, förväntansfulla
med tändstickan tänd och.....och.... och....vi väntade på poffen.....inget hände, mer rom...inget hände...men....vad är felt. Ina, hjälp oss....!



Hursomhelst, det smakade jättegott!!!!

Dags för heta räkor

Imorgon kommer föräldrar på middag. Till förrätt ska vi bjuda på de här räkorna som vi fick i somras hos goda vänner. Enormt festligt. Enkelt och jättegott.

Lugnt och skönt


Jag känner lugn. Jag känner avslappning. Jag känner rofylldhet. Jag känner sinnesfrid.

Visst finns det tillfällen då man bara vill softa till grymt avkopplande "bakgrundsmusik". På Hasseludden i Stockholm finns det enormt populära Yasuragi som är ett avkopplande SPA med japanska influenser. Här spelas alltid en skön och avkopplande musik påen bekväm volym. Denna musiken finns på CD att köpa. Tror jag ska klicka hem den...

http://www.yasuragi.se/index.asp#i

Bara jädrigt mycket att göra....men fina jeans har jag...

Hej på er, jag har inte försvunnit har bara så himla mycket att göra.... Tänkte bara tala om att jag har hittat så otroligt bra jeans. Sprang på ett par otvättade på Åhléns av märket Vera. Tyckte vid första anblicken att det var lite för höga i midjan. Jag har ju alltid trott att lite lägre och rakare jeans passar mig bäst men jäklar vad dessa satt bra. Ni vet "det där lilla extra" hamnar ju nu liksom innanför istället för utanför. Att de dessutom bara kostade 499:- gjorde ju inget... Nu har jag haft dem i flera dagar och yes, de håller formen utmärkt. Här hade jag önskat mig en bild men gud vilken dålig hemsida Åhléns har.... Kanske att jag borde ha premiär för en dagens.. :  )

Meningen med livet??!!

Låt kärleken växa

Jag ska lyssna på Di Leva jag. Fick förfrågan av väninna från bokkklubben. Kollade in sajten och känner mig enormt laddad när jag läser innehållet. Vad sägs om, Med kärlekens gåvor och tal. Musikens mirakel. Sagans magi och oändligt mycket mera. Möt dig själv och få reda på bl a detta: Varför är det så svårt att vara lycklig? Vart är vi på väg? Meningen med livet?

Att få höra Thomas di Leva prata om detta måste vara något alldeles extra. Jag säger som en annan väninna i bokklubben - Häng med vetja, di Leva är så knasig så vad som helst kan hända.

26+27/9 i Stenhammarsalen

Kort kort

Imorgon bitti är det äntligen dags för klippning. Jag har väntat länge nu....frisyren har jag ju redan visat.  Har ni förresten sett Mrs Beckhams nya frisyr. Visst är den lite fräsig. Jag tycker det är skitcoolt med tjejer som vågar klippa sig så kort. Det är dock få förunnat att passa i så korta frisyrer. Själv hade jag sett enormt rolig ut med ett utstående öra och dubbelhaka...
Nysnaggad.

Värsta vinsten!

Många bloggar som jag brukar läsa lottar ut priser lite då och då. Jag brukar inte vara med men det här halsbandet  i silver från M925 var ju bara så snyggt! Om ni vill vara med lämnar man bara en kommentar i Alexandras blogg (vinn inte bara... :  )

Vinn halsband



Glasögonmodet i Örgryte 1977

Vi höll på att skratta ihjäl oss när L hämtade sina första glasögon som hon fick 1977. Hur är det möjligt att man på fullt allvar bar dessa glasögon. Alla gjorde det. Ni minns väl Åsa Bodèn?









En blomma i afrikas öken - Waris Dirie

Eftersom jag fick ett förmånligt erbjudande hoppade jag på ytterligare tre månader av Storytell, ljudbok direkt till mobilen. Jag har länge försökt att lyssna klart på Aldrig fucka upp. Jag gillade ju Snabba cash så mycket och ville verkligen att den här skule vara bra men det var omöjligt att lyssna klart. Boken intresserade mig helt enkelt inte och jag valde en annan.


Tyvärr är det lite tunnt med titlar på Storytell (enda nackdelen eftersom det är ganska dyrt). Jag valde en Blomma i Afrikas öken. Jag kan vara lite emot sådana här böcker när det ges ut uppföljnngar på uppföljningar. Ni vet lite som den där Masajkvinnan från Schweiz där det evrkar finnas hur mycket som heöst att vrida ur ämnet.. När man väl börjar läsa så brukar läsningen ändå flyta på för man kan ju inte låta bli att förfasas och förundras över historierna. Nåja, jag ger boken betyg: HHH 
Bild från Adlibris

Skön helg

Idag är jag lite småseg då vi hade en trevlig kväll hemma hos väninna L och H. L buzzade kycklingfärs och vi fick smaka på lasagne. Lite annorlunda mot den traditionella. Kycklingfärsen känns "lättare" och inte lika tung. Väldigt gott alterntiv! Trots segheten idag blev det en lång promenad och jag lyssnade klart på en ljudbok. Middagen håller på att lagas och resten av kvällen kommer säkerligen att spenderas på soffan och det blir en tidig sänggång.

Nu måste jag....

Som ni ser rasar inläggen in här efter att ha varit rätt så sparsamt den senaste veckan. En av anledningarna är att jag nu måste tvätta bilen, både invändigt och utvändigt. Därefter ska jag olja in golvet på altanen. Båda dessa saker är ju halvkul. Jag hade hellre fortsatt att blogga.
P.s Personen på bilden är inte personen som skriver detta inlägg :  ) även om detta tilltag hade gjort mina grannar på gott humör.



Vill ni veta mer? Hittade denna sida på länken nedan med följande erbjudande om ledigt jobb;

Looking for a holiday job in Australia? A car wash in Queensland capital Brisbane is advertising some vacant positions at the moment. They're looking for backpackers and travelers who want to earn some quick big bucks at this "small and exclusive car wash".


http://www.jaunted.com/tag/Backpackers

Middlesex - Jeffrey Eugenides



Så var äntligen denna tjock bok läst och recenserad av bokklubbsvänner i går kväll. Boken är en släktkrönika som startar i Smyrna som under första världskriget brann ner och folket flydde i panik. Vi får följa ett syskonpar som på båtresan över till Amerika gifter sig med varandra. De får barn och barnbarn. Det är barnbarnet Calliope som föds som både flicka och pojke som berättar i boken där vi hela tiden rycks med till nutid och dåtid. Detta sättet att skriva diskuterade vi under kvällen, det gillades av några medan andra tyckte det blev rörigt och hattigt. Boken är lång och kvalitén växlande, vissa delar av boken var mer intressanta än andra. Betygen varierade men totalbetyget av 5 möjliga blev 3.8. Det är inte en bok som man rekommenderar till "vem som helst" men definitivt en bok man inte glömmer. Det gör att jag ger den betyget: HHHH.
Bilden har jag som vanligt lånat från adlibris.com

Prisvärt!

Jag tycker det är svårt att hitta snygga lampor och nu när (tråkigt nog) det blir allt mörkare är vi i desperat behov av en läslampa i vårt nyrenoverade vardagsrum. Eftersom vi planerar att flytta vil vi inte lägga ner en förmögenhet. Men titta vad vi hittade på allas hovleverantör - Ikea, lampan Samtid. Den är väl verkligen inte tokig för 299:-?! Hade helt lätt kunnat tillverkas i en butik på "Fina gatan" med en prislapp med en extra nolla bakom.


Sköna toner

Nu har jag köpt mig Sophie Zelmanis senaste skiva, The Ocean And Me. Som vanligt med Zelmani blir man aldrig besviken. Jag har alla skivor utom den förra, Memory Loves You. Jag måste säga att den här var lite annorlunda även om om soundet är detsamma, lugnt och m y c k e t behagligt. Har inte hunit lyssna så mycket ännu men jag gillar den. Helt klart. Om man aldrig lyssnat på Zelmani (då har man missat något...) rekommenderar jag CDn på bilden här, A Decade Of Dreams. Den innehåller de allra bästa låtarna enligt mig. Det är en platta jag återvänder till. Ofta. Bilderna har jag lånat från cdon.se
             
                       

Ute på vift

Har som sagt varit iväg på lite resor med jobbet. Först till Helsingborg, väldigt trevlig stad förresten, hann med en liten mysig shoppingtur med fika på Fahlmans conditori på Stortorget och en tur till Nordens äldsta gågata, Kullagatan. Drog sen vidare till Ljungby. En mellanstor svensk stad som är byggd på 50-talet. Bodde hos väninna i världens finaste lägenhet i ett otroligt mysigt område i Ljungby som är byggt under tidigt 1800-tal. Har nog aldrig sett något liknande. Vi hade en härlig kväll som blev sen... Imorgon ser jag fram emot vår bokklubbskväll. Nu sängen z z z z z

Intressant!

Som klädintresserad och 40+ är det VÄLDIGT viktigt att skaffa sig en känsla för vad som passar och inte passar. Jag tror ni förstår vad jag menar. Men ni känner säkert igen er. När man hamnar i en affär och börjar rycka i kläderna, efter ett tag känner man att man har hamnat totalt fel. Då tittar man upp och ser att de andra kunderna i butiken nästan skulle kunna vara klasskamrater med tonårssönerna. Denna känslan infinner sig lite då och då...Jag vill inte klä mig tantigt på något sätt men känslan är viktig. Kolla in den intressanta artikeln i aftonbladet om Camilla Thulins åsikter.
http://www.aftonbladet.se/wendela/article3197484.ab


Lugnet före stormen

Idag har vi haft en riktig päsdag. Fortfarande lite ont i halsen. Ett kort besök i stan för några inköp. Slappa i soffan. Måste läsa ut Middlesex. Nästa vecka blir det full fart, lägenhetsvisningar, tjänsteresa ti-to och massor av möten...Veckan avslutas med en efterlängtad bokkväll efter sommarens uppehåll.


Är det vettigt?

Här sitter jag och har en skön kväll framför TV:n med lite rödvin och en 200gr. Marabou Helnöt och har precis tittat på en OK film - Buss till Italien och väntar på att en ny serie, Five days, ska börja. Då kommer "reklamen", ni har säkert sett den, killen som sjunger för bibliotekarien om att han är sååå tacksam att hon har betalt sin TV-avgift. Då slår det mig. Gud vad löjigt. Betala TV-avgifter. Vem har inte TV idag? Här ska det bekostas på statens pengar dyra reklamfilmer för att folk ska betala sina TV-avgifter. TV kan väl knappast kallas för lyx idag utan något som finns i var mans hem. Lägg det på skatten vetja så "säkrar ni upp" era TV-avgifter och slipper pejla. Drar mig också till minnes de politiker i den nya regeringen som med mössan i handen ick erkänna sitt brott och t om avgå.

Tacka vet jag Bulgarien, Estland, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Malta, Nederländerna, Polen, Rumänien, Ryssland, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Turkiet och Ungern som har avskaffat TV-avgiften. Kan dom kan vi!


Godaste morotstårtan


Idag kom mina bästa väninnor C & L på besök. Jag har haft lite ont i halsen så snälla Ö bakade världens godaste morotstårta. På riktigt. Godare hade någon av oss aldrig smakat. KOlla in receptet och börja baka!!

Börja med att röra samman glasyren och ställ den i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader


Glasyr recept:

75 g smör

100 g philadelphiaost

2 1/2 dl florsocker (Melis)

1/2 tsk vaniljsocker

rivet skal från 1/2 citron eller lime


Recept:

3 små ägg

2 1/2 dl strösocker

1 3/4 dl solrosolja

1 dl blandat valnötter, hasselnötter, mandlar

250 g rivna morötter 

2 dl mjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk kanel


Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner morötter, olja, hackade nötter, kanel, och vanilj socker. Blanda mjöl och bakpulver separat och blanda i. Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbar kant 23-24 cm. 


Grädda kakan mitt i ugnen ca 40-45 minuter. 


Låt kakan bli helt kall innan glasyren breds på.

Så här mycket blev kvar när vi fikat klart....


Äntligen klipptid

Om en och en halv vecka har jag äntligen fått klipptid. Googlar efter en ny frisyr och hittade den här. Tycker det känns bra med både längd och färg! Vad tror ni? Något jag passar i? Här kan du hitta många frisyrförslag om du, precis som jag gillar att få nya frisyrer varje gång jag går till frisören: http://www.frilla.se/



Vill du också få komplimanger : )

Sent i våras köpte jag den här klänningen i en internetbutik. Jag var väl sådärnöjd när den kom men behöll den ändå.  En solig dag när sommaren kom tog jag den en dag till jobbet. Jag har nog aldrig fått så många komplimanger. T om tonårssonen kommenterade min fina klänning :  ) Jag kunde väl aldrig tro det med  en "äppelklänning".  Om du också vill ha komplinager så kan jag tipsa att den finns till en härlig rabatt här; http://www.svenssonshop.com/product-view.asp?catid=16810&prodid=30863

Nümph - Smoothie dress


Temperaturen har sjunkit

Kan meddela att temperaturen  i vår sjö har sjunkit till 17 grader. För kallt för mig men tonårssönera tog ett dopp efter löpturen/promenaden idag.

När vet man att man är nöjd?

Som de allra flesta vet letar vi lägenhet då vi är extremt trångbodda. Sista dagarna har de bara dröst in lägenheter precis som vi vill ha dem. Vi är nära, väldigt nära att få en riktig drömlägenhet. Precis när vi ska slå till dyker det upp två nya mycket intressanta objekt.... Svårt att veta när man är riktigt nöjd. Speciellt som vi var säkra på att vi var nöjda innan de här nya dök upp. Låter det rörigt. Det är det. Och svårt. Och förvirrande. Hur kändes det för er vid ert livs köp? Kollade ni hemnet.se även efter kontraktet var påskrivet?

Idol har börjat!

Äntligen får man förfasas och glädjas åt alla sköna talanger som vill bli idoler. Men vad säger ni? Visst var det befriande härligt med en ny fräsch jury? Den gamla hade definitivt gjort sitt

Poncho

Vet inte vad det är. Längtan efter något att "sätta händerna i" eller helt enkelt ett jäkligt skönt och praktiskt plagg. Jag vill sticka en poncho. Gärna lite färgstark, lite Mexiko liksom (inte riktigt som på bilden men något åt det hållet). Till det vill jag ha cognac-naturfärgade boots med lite kantig tå och lite slitna jeans. Tror det kan bli en skön look i höst?! Massor av stickmönster finns på garnstudio.com
    

Trender 08-09



På Formexmässan höll Svenska Moderådets VD Lotta Ahlvar ett intressant föredrag om vinterns trender. Det var indelat i tre kategorier.

1. Arts & Crafts - Hemslöjd
Man har nästan sett att hemslöjden är tillbaka. Det stickas, virkas och sys som aldrig förr. Som vanligt när trender kommer tillbaka är det alltid med en ny tvist. Lite annorlunda, lite bättre. Carl Larsson är mer inne än någonsin, man ser dalahästar, träskor och kurbitsmålningar. Det nya är att man lägger till signalfärgerna till de lite dova för att få en skön mix. 

2. Now & Then - Nu & Då
Med dämpade färger och ett sobert utryck är tiden kring förra sekelskiftet inne igen. Tänk Toulouse Lautrecs sensuella bilder. Tvisten här är att man med enkla medel gör inredningen mer modern men behåller sekelskifteskänslan. Våga använda gamla material men tänk nytt med färg och tyg. Färgskalan här är grå-blå, puder, mörkröd och dovt brun. Detta ska blandas upp med lite pigga färger såsom lila, aqua-grön-blå och olivgul-grön...

3. Heads & Tails - Singla slant
Med andra ord att man gör lite som man vill. Man ser inte tilbaka över huvudtaget utan tänker helt nytt i nya former och uttryck. Man tar det lite som det kommer ochj använder sig av helt nya kombinationer. Våga också blanda billigt med dyrt i oväntade kombinationer. 

Shopping som vetenskap!!!



Jamen här kommer en bok för mig. Kan vara bra att känna till sina shoppingbeteenden. Vad är det som gör att jag (vi shoppar) just det vi gör. I mitt jobb måste jag fundera över det här för att hela tiden skapa rätt aktiviteter som når ut. Det är roligt att fundera över sina egna beteenden. Man kan tro att det vi shoppar är en slump. Det är det inte. Det är med stor förväntan jag nu ska läsa Why we buy med Paco Underhill. Den skrevs redan 1999 och var väldigt omtalad när den kom ut men jag tror fortafrande att det är lika aktuellt och intressant. Jag återkommer med en recension...

Finaste montern på Formex

En av de finaste montrarna på Formex var Ceannis, Mairos och Matteus gemensamma monter. Så inspirerande och smakfullt. Kolla bara på dessa hyllor på varje sida om det läckra tyget med vaser i olika färger och höjder som var fyllda med säsongens snittblommor. Snyggt. Måste ta efter... måste kolla vaser på loppis. Titta också på bilden med de blandade ljusstakarna i olika färger och material, alla med vita ljus. Snyggt att göra något liknande hemma av udda ljusstakar. Till sist fick jag ett bra skylttips att ta med mig, grenarna i taket med tygremsor.









Tillbaka igen

Oj vilken intensiv och härlig helg jag har haft. Först Formexmässa (rapport kommer), övernattning hos kusin A med massor av inspirerande diskussioner och därefter kickoff med både Hawaii-fest och intressanta föredrag. Dagen har gått för fullt med mycket på jobbet och tusen saker att fixa hemma. Det får bli en tidig sänggång tror jag allt...

RSS 2.0