Trender 08-09



På Formexmässan höll Svenska Moderådets VD Lotta Ahlvar ett intressant föredrag om vinterns trender. Det var indelat i tre kategorier.

1. Arts & Crafts - Hemslöjd
Man har nästan sett att hemslöjden är tillbaka. Det stickas, virkas och sys som aldrig förr. Som vanligt när trender kommer tillbaka är det alltid med en ny tvist. Lite annorlunda, lite bättre. Carl Larsson är mer inne än någonsin, man ser dalahästar, träskor och kurbitsmålningar. Det nya är att man lägger till signalfärgerna till de lite dova för att få en skön mix. 

2. Now & Then - Nu & Då
Med dämpade färger och ett sobert utryck är tiden kring förra sekelskiftet inne igen. Tänk Toulouse Lautrecs sensuella bilder. Tvisten här är att man med enkla medel gör inredningen mer modern men behåller sekelskifteskänslan. Våga använda gamla material men tänk nytt med färg och tyg. Färgskalan här är grå-blå, puder, mörkröd och dovt brun. Detta ska blandas upp med lite pigga färger såsom lila, aqua-grön-blå och olivgul-grön...

3. Heads & Tails - Singla slant
Med andra ord att man gör lite som man vill. Man ser inte tilbaka över huvudtaget utan tänker helt nytt i nya former och uttryck. Man tar det lite som det kommer ochj använder sig av helt nya kombinationer. Våga också blanda billigt med dyrt i oväntade kombinationer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0