Hur spännande låter inte det här

 Hos Husmusen en av Sveriges största inredningsbloggar läser jag att HM nu börjar med inredning. Tyvärr inga butiker men i februari lanseras webshopen. Om priserna är lika låga som HM brukar ha så är iallafall jag intresserad. Ser lovande ut!

Alla bilder lånade från husmusen
Bitterfittan - Maria Sveland

Det var många skratt i den här boken. Flera gånger man känner igen sig och tänker - just precis! Den här boken borde faktiskt alla läsa. Mycket tänkvärd! 221 sidor, det går fort för du vill inte lägga den ifrån dig. Den här borde vi faktiskt ha läst  i bokklubben för man vill absolut diskutera innehållet efteråt. Jag ger boken betyg: HHHH

Bild lånad från adlibris.com

 

Så här!

Ni vet en såndär leksak med ett djur och när man trycker i botten så ramlar hela djuret ihop. När man släpper så står djuret igen. Precis så känns livet ibland. Allt kan kännas botten men rätt vad det är så känns det bättre igen för att i nästa sekund nå botten igen. Ofta kommer de här sakerna tätt ihop. Precis som om man idogt trycker i botten på det där djuret. Snart är det dags att låta det där djuret vila ett tag på hyllan!


Favorit!

Gillar du som jag Roll On och Mia & Klara? Vill du se en helt annan sida av Mia Skäringer måste du kolla in hennes blogg. Det är allvarligt, naket och personligt. Läs!!

Såg på svt.se att Mia och Klara börjar sändas igen den 29/1 i 1:an. Äntligen får vi träffa Gulletussan, Tabita och Viveka Andebratt igen. Missa inte!


Julklappstips!

Vet att jag är lång ifrån först om att tipsa om de här superfina ljusstakarna som Konstfack tillsammans med Röda Korset  har tagit fram. De säljs bara på Ica. Två stycken kstar 79:- och det bästa är att 30:- går till Röda Korset.

Så här beskriver Ica ljusstaken; "Ljuspunkt" påminner om en vattenslipad sten. Den strama rundningen bryts av genom att hålet för ljuset är förskjutet åt ena sidan. Skynda och köp!!

Ljuspunt - present som ger genom Röda Korset  Ljuspunkt

Härlig kväll

Har precis kommit hem från en supertrevlig tjejkväll. Alla fick ta med varsin väninna så det ble en härlig blandning. Det var prat om resetrender, spa-bvenhandlingar, make-up, smaskiga tilltugg, massor av bubbel och inte minst urgod choklad. Köpte med mig en härlig påse. Favoriten hittills är jordgubb/champagne. Måste nog tillbaka och köpa mer. Här kan du läsa mer!


Hur tänker man då? 2Updaterat:
Förstår att hon var poppis!! Hittade henne av en händelse då jag sökte på strange people. Vill du ser fler?

Hur tänker man då? 1

När man har lagt ut Tradera auktioner så händer det att folk mailar och ställer frågor. Som nu te x, första mailet en tjej från Norge som bad mig öppna upp en auktion så att även köpare utanför Sverige kunde lägga bud. Självklart svarade jag. Tror ni hon la några bud? En annan fråga rörde de svarta skinnstövlarna jag sålde. Frågan löd - Är det riktigt skinn? Självklart svarade jag. Tror ni hon la några bud.? Vad hade hon velat att jag skulle svara? Nej det är fejk!? Jag har massor av exempel. Dit jag vill komma är att jag tror inte att en enda som mailat mig en fråga någonsin har lagt bud. Varför fråga liksom? Konstigt!Söndag

Även denna helg har runnit iväg med mycket att göra. Det känns skönt att det är klart här hemma nu. Nästa helg är ju första advent och då får de baske mig vara färdigfixat. Jag vill ju pynta och börja julmysa! Har köpt ett stort ovalt halmhjärta, måste till skogen och plocka mossa och klä det så jag får något fint att pryda dörren med (ska visa hur jag gör...). Den här veckan är fulltecknad med möten och sena kvällar med övertid. Efter det hoppas jag att det ska lugna ner sig så jag får tid för annat. Det kan alltså bli tunt med inlägg här i veckan.

Har ju också mina Tradera-auktioner att packa....!

Hittade lite enkelt pyssel jag kan tänka mig att göra.... Visst är det avkopplande att bara sitta och låta händerna jobba och inte tänka på tiden. Önskar jag hade möjlighet att göra det oftare.

tree_decor_angel_dansukker.com.jpg    

Sista avsnittet!

Vad säger ni nu alla som följt Ensam mamma söker? Trodde helt klart att Nina skulle välja "halskedjan" men man förstod att sista middagen med den andra killen  hettade till ordentligt... Att Anette väljer Richard är ju helt klart men Johanna är fortfrande osäker.... Snart vet vi!!

UPPDATERAT:
Kärlek är allt  bra härlig!!

Det skiner!

Så här fint och undanplockat har det aldrig någonsin varit förut. Jäklar om inte allt skulle falla till belåtenhet. Idag 15.00 gäller det! Håll tummarna för en enkel affär!!


In på kontot bara!

Mina auktionerTradera verkar gå bra!!


Jag har en gästbloggare!

Förra lördagen skulle ju vi som ni vet iväg och se James Bond-filmen. Det blev som ni ser nedan i en sann Bond-anda. Blev så trött att jag inte orkade berätta,. Men det gjorde min sambo!


För den som tycker om spänning i vardagen kan jag berätta att kvällen började i riktig James Bond stuck! Biljetterna blev köpta och betalade via nätet, bion började 18:30 enligt beställningen. När vi väl var framme "i god tid" på Bergakungen och hade köpt läsk och popcorn upptäckte vi att det inte fanns någon James Bond film som började klocka 18:30! Hmmm vad konstigt... Vid närmare undersökning av biljetterna (som vi hämtat ut på billjettautomaten) står det Biopalatset! Klockan är nu 18:25! Paniken sprider sig... (M! med kommentaren - this mission is over) vill åka hem och en otroligt spännande diskussion uppstår! Hur kunde detta hända? Hinner vi fram till Biopalatset innan filmen börjar? Vi  springer till bilen med läsk och popcorn i händerna... (M) säger, detta kommer ta en halvtimme, vi hinner aldrig, det var den bio kvällen!! 007 med två medhjälpare agenterna 006 och 005 står på sig och vi kör i väg genom Göteborgs gator i riktig James Bond stil. Som tur är, finns det parkeringsplatser i närheten, parkeringen går snabbt och teamet tar sig fram till biosal 6 där reklamen snart är slut. Biosalongen är fullsatt med spända åskådare! Vi hann precis fram! Troligtvis blir det den första och sista gången i historien att vi köper läsk och popcorn på Bergakungen och ser filmen på  Biopalatset! Nästa gång du köper biljetter via nätet så kom ihåg att kolla vilken bio du köpte biljetter till! 


Nytt fredagsnöje

Idag kom nya spelet Guitar Hero World Tour med både gitarr, trummor och mik. Som de längtat!!! Själv minns jag tillbaka och gav allt i Hotel California!Kärleken till Frank - Nancy Horan

Jag läste ut boken för redan förra helgen men har inte riktigt kunna recensera eftersom jag inte bestämt mig för vad jag tycker om den. Jag hade väldigt höga förväntningar.

Boken handlar om hur Mamah Cheney och Frank Lloyd Wright träffas när Frank som en berömd arkitekt under tidigt 1900-tal I Chicago anlitas av Mamah och henes familj för att bygga om deras hus. De dras till varandra direkt på ett intellektuellt sett. På grund av omständigheter tar det flera år innan de lämnar sina respektive familjer med totalt sex barn. Självklart blir detta en skandal och de lämnar USA för att resa till Europa. Där träffar Mamah svenskan Ellen Kay och som den feminist hon är blir hon snabbt intresserad av henens böcker och ideologi.

Boken bygger på en sann historia och det gör den helt klart mer intressant, Det är också intressant att se vilket otroligt högt pris de måste betala för sin otrohet, Boken slutar väldigt sorgligt. Jag tycker ni ska läsa den, finns på pocket nu, 39:- på adlibris.com där jag också lånat bilden. Jag ger boken betyg HHH+
Plötsligt händer det!

Köper du också trisslotter och hoppas? Nu! Nu är det vinst. Jag känner det på mig... :  )
Två trisslotter och en tia blev -35:-.  Någon vinner ju. Någon sitter där i TV och skrapar och har trott lika mycket som jag!
De små marockanerna är här!

Äntligen fanns de där på Ica idag. De första satsumas är inget mot de här! Mmmm en hel låda att njuta av? Jag har redan ätit 7. Hur många äter du per dag?


De e mycke nu...

Min frånvaro här på bloggen betyder att min närvaro befinner sig på annat håll...jobb, eventuella hus- och lägenhetsaffärer... samt en och annan uppfriskande kvällspromenad. Har svårt att hitta inspiration när alla kreativa idéer för närvarande behövs på jobbet. Det är OK när man kan se en ände. Snart är jag där!!


Idag

Ännu en söndag har snart passerat med en massa fixande. Nu ser vi "ljuset i tunneln" och är redo! Snart blir det middag med kyckling och "medelhavspasta" med färska tomater och basilika. Ö och jag har bestämt oss för att inom kort ta en heldag på Hagabadet med sköna bad och välgörande behandlingar.. Det är vi värda efter att i stort sett varje helg under hela hösten ha fixat!

Hur ser din söndag ut?

En plats i solen - Liza Marklund

Nja, jag vet inte. Det känns som om man "läst den förr". Inget som "tog tag" i mig iallafall. Det mest av boken utspelar sig i Spanien. En svensk familj har blivit gasade ihjäl i sitt hus på Costa del Sol. En familjemedlem, en 16-årig flicka, befann sig dock inte i huset utan lever fortfarande men är spårlöst borta. Man får följa Annika Bengtzons jakt på flickan och hur hon hamnar mitt ibland flera olika händelser. Boken slutar så att man ändå vill läsa vidare hur det går för Annika... Mitt betyg blir en svag: HHH.


Idag

Har haft en trevlig stund på stan med tonårssöner. Har bl a köpt jeans för "egna" studiebidraget. Det sved hårt i plånboken. Var även på Zara herr och köpte några tröjor. Zara är bra eftersom de har små storlekar och passar när man inte "vuxit klart"!

Nu är det snart bio, Quantum of Solace. Har inga hörga förväntningar. Har hört att det är mycket action men inte den där klassiska och smarta som det brukar vara i Bond-filmer. Nåväl. Daniel Graig är en hit som James Bond!


Goda saker fortsätter!

Efter middagen så har tonårssönerna bakat kladdkaka. Kaffet är klart och kakan dekoreras! Vilken fredag! Har man det inte bra så säg?!


Dagens goda!

Idag vid middagen (enormt god hemlagad lasagne) gick vi bordet runt så att alla fick berätta vad som var det roligaste som hade hänt under dagen. Ibland gör vi det för det är så enkelt att man glömmer vad man gör och det känns viktigt att stanna upp och reflektera en stund. Även om det bara är små saker.

När det var min tur berättade jag om att bästa kollegan A överraskade oss mitt på tröttaste eftermiddagen med varsin 88:an glass. Var det inte helt underbart! Mmmm TACK A!Jag har nog de bästa kollegorna i världen!

Flera boktips?

I en blogg jag läser såg jag att det packas in julklappar. Trevliga sådana om ni frågar mig. Nu har jag lagt in två boktips och fick inspiration att göra ett inlägg om flera boktips. Kan ju passa bra så här när man precis står i stargroparna att handla julklappar (för jag har inte börjat ännu, har du?).

Skriv ditt boktips här i kommentarer så sätter jag samman och lägger till några egna.


Ännu ett boktips!

Här haglar boktipsen in! Fick ännu ett av väninna i Helsinborg. Boken heter Livets aviga och räta och är skriven av Kate Jacobs. Av titeln att dömma kan man ju förstå att den handlar om stickning...Väldigt aktuellt! HIttade boken på adlibris.se och finns som pocket. Där kan man läsa följande:

Fredagskvällarna i de flotta kvarteren på Manhattan är till för att sticka och skvallra. I garnaffären Walker & Dotter träffas Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören K.C. som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till - Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären.

När vardagen trasslar till sig och livet tar en oväntad vändning upptäcker Georgia betydelsen av att ha vänner som stöttar och ställer upp när det behövs.

Livets aviga och räta är en varm roman om kvinnors vänskap. Julia Roberts har köpt filmrättigheterna och kommer även att spela en av huvudrollerna i filmen som beräknas ha premiär 2010.

Nu har jag ytterligare en bok att klicka hem. Härligt nöje för 39:-


Boktips

Från min väninna A.T fick jag jag i ett inlägg här i bloggen ett  boktips som jag måste dela med mig av. Det verkar vara just precis den typen av böcker som jag gillar att läsa. Inte så mycket handling men en annorlunda berättelse och en del fakta (alltid kul att lära sig något...)

Här kommer tipset ordagrant...

Läste precis en intressant bok som heter "Ok, amen", handlar om ultraortodoxa judar (chassider) i New York skildrade av en svensk sekulär judinna. Man kan bara konstatera att det finns många mysko religiösa grupper här på jorden. En ball grej är att kvinnorna inte får visa sitt hår och istället för en trist sjal på huvudet har de en piffig peruk, kanske något att marknadsföra i Iran :). Killarna har ju sådana där lockar vid öronen och till fest har de en helt sjuk "löpotta" på sig (också känd under ett annat "icke-bloggvänligt namn).

Visst låter det intressant? Hittade boken i pocketformat för 37:-på adlibris.se. De skickar fraktfritt med B-post. Väldigt enkelt och bekvämt (eller hur MHE....?)


Omtänksamma vänner

Efter en skön natts sömn utan att vakna av halsont mår jag mycket bättre. Tänk vad sömmen är viktig! Jag har ätit frukost och startade min dator. Så trevligt det var att läsa alla kommentarer från omtänksamma väninnor. Jag är lyckligt lottad jag som har så många underbara vänner. Stor kram till er alla!Aj aj aj

Hastigt och lustigt dök en oväntad halsfluss upp igår. Det gör ont som fan. Ipren och mycket varmt te lindrar... Pencillin är man försiktig med (bra tycker jag) och istället blir det ett bokat återbesök efter 10 dagar. Nu - vila!


Snygga blusar är allt bra fint!

Jag gillar blusar!t! Speciellt om man är jeanstjej som jag! Med en blus till jeans och ett par snygga stövlar så känner man sig genast "klädd"! Hittade två snygga!

Den första var med i senaste numet av Tara och kommer från RA-RE. Har försökt att hitta någon återförsäljare på nätet men misslyckats. Får ta mig en tur på stan...den här är lite mer festlig men med jeans till blir man "lagom klädd"!!

Den andra tycker jag är supersnygg och passar i många sammanhang. märket heter BA&SH och finns på tintinstyle.se. Priset är lite väl högt men det blir väl rea snart...

Kånken 30 år!

I slutet av 70-talet visade undersökningar att 80% av svenska folket någon gång hade drabbats av ryggbesvär. Besvären kröp ner i åldrarna och man trodde det berodde på de tunga skolböckerna. Om belastningen ändrades från ena axeln til båda så skulle man få bukt med problemen. Vid lanseringen räknade man med att sälja 200 ryggsäckar. Året därpå såldes 30 000 ex och framgången var ett faktum. Idag säljs 200 000 ryggsäckar om året och är världens mest köpta ryggsäck. På senare tid har den klassiska modellen utökats i flera färger och modeller bl a för laptop och en mini-variant.

Jag var 15 (och var inte med i scouterna) när de lanserades...det säger väl ungefär hur många Kånken-ryggsäckar som jag hade....Hade du en???

Kånken  Kånken Mini


Lördagsfilmen

Igår kväll var vi och hyrde The Bucket List med två av mina favoritskådespelare, Jack NIcholsson och Morgan Freeman. Männen träffas i ett sjukhusrum då de båda har fått en cancerdiagnos med 6 månader kvar att leva. Till en början är de väldigt omaka men alltefter tiden går blir de vänner. Nicholsson som äger sjukhuset och har gott om pengar övertalar Freeman att de ska genomföra en mängd saker innan de dör. De gör saker de aldrig förr har gjort, hoppar fallskärm, åker på safari och reser världen över. Det är en varm film med en skön feelgoodkänsla som lyfter tack vare Nicholsson och Freeman. Jag ger den betyg: HHHH
Bilden lånad från cdon.se

Nu eller aldrig (2007)

Perfekt jobb-söndag

Regnet strilar ner och vi fortsätter med vår uppfräschning här hemma. Idag ska taket i övre hallen målas, nytt badrumsskåp ska upp och silikon ska fästas runt de nya listerna. Jag skurar rent i badrummet så det står härliga till. Snart så...!

Vad gör du i regnet?


Hemmakväll

Fler än jag som mer och mer uppskattar lugna hemmakvällar? Minns med ett leende på läpparna kontaktannonserna (långt för internets fantastiska värld) där man skrattade åt männen som hade som ett av sina intressen lugna hemmakvällar. Man räknade enkelt ut vad de syftade på... Nu börjar jag förstå.... En lugn hemmakväll är just en lugn hemmakväll. Vi tänkte hyra film...laga god mat...dricka lite vin...ta det lugnt helt enkelt.

Efter tips från kollega M börjar vi hemmakvällen med oerhört goda snacks. Nachorolls med Sweet Chili Rolls från Santa Maria. Till det en stark salsa som bränner till på tungan. Prova!!!Heldag på stan

Har haft en underbart härlig dag tillsammans med väninna C på stan med mysiga butiker i både Haga, Linné och runt Vallgatan. Mötte upp L för en lunch med mycket babbel! Fick inspiration från en tröja från American Vintage som var stickad i mjukaste garn. Lite längre, halvlång och vid ärm med stickade band med spännen att dra åt med. Blev enormt sticksugen och köpte därför garn i snygg blå färg. Här ska det stickas!


Skön frukostvana!

Igår åt vi ju frukost på Egg & Milk på Övre Husargatan. Det är verkligen mysigt och lyxigt att börja dagen sådär. En härlig bagel med cream cheese och sylt, pannkakor med lönnsirap och yoghurt med blåbär kan ju få vem som helst på gott humör. Nästa vecka ska vi äta frukost mittemot. På det första franska bageriet i Göteborg. Längtar redan efter en brioche med sylt och en croissant!!! Vad äter du till frukost? Eller rättare sagt var äter du din frukost?

   

Tips till badrumsrenoveringen!

Visserligen piffar vi bara lite i badrummet för att få det fräscht men detta hade ju verkligen varit något extra som hade gett  hugade husspekulanter något att prata om. Fish ´n Flush-toaletten!!

Bild lånad från artikel i aftonbladet.se


Själva fisktanken rymmer knappt tio liter, så små fiskar rek

Mer kultur

Den 19:e november ska jag gå på Tre Kärlekar som visas på Folkteatern. Fyra timmar lång. Det sägs att den är charmig och vacker men lite för lång. Den har ju visats på TV men det var inget jag såg. Teater däremot är riktigt trevligt. Lyxigt tycker jag att riktiga människor spelar kväll efter kväll. Kan inte fatta att det inte kostar mer än 185:- för en fyra timar lång föreställning när en bio går på 100:-. Recension kommer självklart!

Läs mer om Tre Kärlekar på folkteatern.se där jag också lånat bilden235

Så många inlägg har jag gjort här i min blogg sedan jag började blogga i maj. Tycker fortfarande det är kul och märker att det blir fler och fler som läser. Vilka är ni? Lämna gärna en kommentar! Gillar kommunkationen!
Nya stövlar... (igen)!

Jag är hopplös. Eftersom jag har rätt så breda fötter är det svårt att hitta skor och stövlar som sitter bra. Längden på mina fötter är 39 men bredden kräver en 40... Därför blir det ett och annat felköp. Men nu tror jag att jag är nöjd. Igår köpte jag en stövel från Vagabond i en MC-modell med lite högre skaft. Tidigare har jag köpt en liten nättare modell med lägre skaft samt ett par riktiga snyggisar med både hög klack och skaft. Även dessa från Vagabond som för övrigt är guld om du har lite bredare fötter!

Det behövdes verkligen en ordentlig uppgradering bland stövlarna. De jag köpte rätt så sent i fjol är för s t o r a. Det får bli några auktioner på Tradera så man får lite pengar tillbaka och lättar sitt samvete... 

Läget?

Hur har ni det? Är ni lika hösttrötta som jag? Vart tar tiden vägen? Är det vettigt att det är första advent om drygt tre veckor?
Jag hade tänkt mig en tidig sänggång för att förhoppningvis vakna pigg och utvilad! Ö och jag ska börja morgondagen  med en frukost på Egg & Milk. Där får man färska bagels och amerikanska pannkakor. Resten av dagen blir det heldagsmöte för planering och dagen avslutas med två lägenhetsvisningar. 

Jobb på cirkus?

Tja, om de inte får några andra jobb när de blir stora kan de alltid jobba på cirkus!!!P.S. Ser ni den gamla stolen i bakgrunden? Det är ett loppisfynd som snart ska bli fint. Svart högblank färg med snyggt tyg från Josef Frank eller Stig Lindberg. Tipset har jag snott rätt av från en av de roligaste bloggar jag brukar kika in på, Polly. Visar upp här i bloggen när den är klar!

Jag har ett erkännande att göra

Varje söndag sätter jag mig framför TV:n för att se hur det går för singelmammorna Anette, Johanna och Nina. Jag har verkligen försökt att hålla mig undan denna typ av program för jag känner mig själv. Jag missar inte ett avsnitt. Men jag kan inte låta bli att tycka det är lite härligt att följa deras jakt på den perfekta killen. Blir det han med de tjocka kedjorna runt halsen, blir det den goa göteborgaren eller blir det den lite allvarliga? Jag tror följande; Anette väljer Richard, Johanna väljer Alex och Nina väljer Mikael. Vad tror ni?

P.s. Blir det  några kulturpoäng om jag berättar att vi i bokklubben ska läsa nobelpristagares J.M.G. Le Clézios bok Afrikanen???


Tidigt julklappstips!arla.se såg jag ett perfekt julklappstips. Gör din egna kokbok! Fyll den med dina bästa recept från arla.se Lägg till dina egna bilder och text. Du får en personlig kokbok som blir en perfekt present. Du väljer själv om du vill ha den inbunden eller med ringpärm.

20 sidor med ringpärm kostar 168:-.

Bilden lånad från arla.se


Idag

Hela dagen har det målats och fixats. Utemöblerna har  burits in i garaget. Nu är vi rätt så trötta men ett lager färg till blir det innan sängen. Nu ska jag laga hederlig gammal Afrikana, fläskfilé med currysås och till det banan, mandarinklyftor, jordnötter och god mango chutney.

Tänkte visa er några sköna illustrationer av Liselotte Watkins. Kolla in fler här!
Favorittvålen är påfylld!

Igår köpte jag en hel liter av den härliga Savon de Marseille-tvålen. För ett tag sedan köpte jag en glasflaska med pump av tvålen i mitten, oliv och lavendel. Jag har a l d r i g haft en mjukare tvål med en härligare doft. Påfyllningsflaskan var bara något dyrare än pumpflaskan i glas som bara innehåller 500 ml. Erkänner att jag föll för designen av flaskan första gången men jag lovar, du blir överraskad av hur härlig den här tvålen är!


Helgen är uppbokad!

Denna helgen har vi inga problem med vad vi ska göra. En uppfräschning av badrummet står på agendan. Trist när man ser hur härligt väder det är på utsidan. Men, detta har varit planerat länge så det är bara att bita ihop...Nä, det är inte mina fötter som illustrerar detta inlägg. Ni som känner mig vet att jag har ett gäng sköna ärr efter halgus valgux- (kan vara felstavat...) och nageltrångsoperationer.

RSS 2.0