Mumsiga chokladpraliner
Lakrtitspralinerna blev OK (hade nog inte rätt lakritspulver) men herreminjesus vad gott "mitt egna" hopkok blev!

Så här gjorde jag:
Krossa en dubbeldajm i rätt så små bitar
Krossa 100 gr mörk choklad med tranbär (finns på Hemköp) samt 50 gr mörk choklad
Lägg i en bunke
Koka upp 1 dl vispgrädde, 1/2 dl mjölk och 1 msk sirap
Häll blandningen över chokladen och rör runt
Blanda till sist i 50 gr rumsvarmt smör, lite i taget!
Ställ blandningen i kylskåp över natten
Ta fram chokladen 1 timme innan du börjar rulla kulor. Rulla kulorna i siktad kakao.
Mmmm, smälter i munnen, men det räcker med en!
Pralinerna måste förvaras i kylskåp!
Vi vek fina askar och satte bokmärken och glitter på locket.
Pralinerna lade vi först i brunt silkepapper!

Så här gjorde jag:
Krossa en dubbeldajm i rätt så små bitar
Krossa 100 gr mörk choklad med tranbär (finns på Hemköp) samt 50 gr mörk choklad
Lägg i en bunke
Koka upp 1 dl vispgrädde, 1/2 dl mjölk och 1 msk sirap
Häll blandningen över chokladen och rör runt
Blanda till sist i 50 gr rumsvarmt smör, lite i taget!
Ställ blandningen i kylskåp över natten
Ta fram chokladen 1 timme innan du börjar rulla kulor. Rulla kulorna i siktad kakao.
Mmmm, smälter i munnen, men det räcker med en!
Pralinerna måste förvaras i kylskåp!
Vi vek fina askar och satte bokmärken och glitter på locket.
Pralinerna lade vi först i brunt silkepapper!
Kommentarer
Trackback