Skön 1:a maj!

Idag har vi tagit en lång promenad i Slottskogen. Det är verkligen härligt att ha hela den vackra parken alldeles inpå knuten. Tror det kommer bli många rundor efter jobbet!

Vi var på jakt efter pingvinungarna som föddes förra veckan. De måste ha gömt sig inne i huset för där var bara fullvuxna, men så härliga, stapplande pingviner.

Vi lagade god och enkel middag. Torsk med färskpotatis och spenat.



Så här gjorde vi:

4 personer
800 gr färsk tork
färskpotatis
2-300 gr. färsk spenat
citron och dill
smör

Skrubba potatisen och koka den med några dillkvistar. Skär torsken i lagom stora bitar och vänd i fullkornsmjöl. Stek i smör & rapsolja, inte för varmt. Krydda med Santa Marias fiskkrydda i burk med kvarn. Strö över lite färsk dill. Smält cirka 100 gr. smör i mikron. Hacka dillen och rör ner i det smälta smöret. Skölj spenatbladen och torka. Lägg en klick smör i wokpannan. Vänd ner bladen bara i cirka 30-60 sek. De får inte bli för mjuka. Servera med en klyfta citron.

Lätt som en plätt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0