I natt jag drömde

I natt drömde jag en konstig dröm. Jag var i en butik (var annars...!). Ett butiksbiträde hjälpte mig med en massa olika kläder att prova. Efter ett tag ville jag själv gå ut i butiken och hämta mer kläder att prova. Jag bad butiksbiträdet att vakta min väska. Jag tog god tid på mig och gick runt och letade. 

Efter ett tag såg jag butiksbiträdet (hon var lite äldre....) åka runt i butiken på rullskridskor! Ni vet sådana där gympaskor med hjul under. Tänkte för mig själv att det var ju smart och effektivt! Sen kom jag på min väska som låg inne i provrummet som hon skulle vakta. Jag sprang tillbaka men självklart var väskan plundrad. Plånboken låg utdragen ur väskan och var tömd på både pengar och kreditkort. Mina nycklar var borta, kvar var bara silverhjärtat som hänger på nyckelringen.

Paff! Så vaknade jag!

Jag drömmer nästan varje natt och ofta kommer jag ihåg mina drömmar. Dessutom kan jag återvända till samma ställe flera gånger i olika drömmar. Hur är det med dig? Drömmer du? Och finns det någon drömtydare där ute som kan berätta vad min dröm betyder?



 


Kollat på stan

Cyklade in till stan på lunchen för att växla pengar. Jo, imorgon åker vi till Prag. Mysigt som bara den!

Jag svepte förbi Indiska på väg till Forex och såg den här snygga koftan med puffärm. Inte så bra bild på just koftan men den var riktigt fin med sina söta ärmar.

Visst är hela outfiten fin? Tycker det är en kul mönstermatchning och skärpet som "tuffar till"!!




Är du petit?

Som ni vet älskar jag att leta runt på Tradera. Jag hittar så mycket kul där och det är riktigt spännande med budgiving i sista minuten!

En sak som jag ofta söker på är Viktor & Rolf. Tycker det samarbetet med HM var ett av de absolut bästa. Nu finns det en liten, liten söt blus där som absolut inte passar mig.... Men är du en söt liten petit varelse i storlek 34-36 så kanske den här passar?


Trotsar regnet!

Var tvungen att ge mig ut en sväng trots att regnet verkligen vräker ner. Slottskogen är verkligen mitt andningshål. Det är vackert i alla väder. Önskar jag hade haft kameran med mig idag. Det är sagolikt vackert just nu med höstens alla härliga färger!



Min lördag!

Vilken kväll vi hade igår! Så otroligt kul att träffa alla gamla kollegor från Fritidsresor. Det var 13 härliga år. Eller vad säger ni som var med igår?!

Idag har vi varit igång hela dagen. Vi var ju tvungna att kolla in hur Frölunda Torg har blivit efter ombyggnad. Inte så mycket nytt än så länge men Rebel hade definitivt fått till ett bra sortiment i den nya lokalen. Skulle kunna tänka mig en hel del där! Hittade dock en tröja på HM som jag letat efter ett tag

Svart lite angoraullig med paljetter på axlarna. Enkel men ändå lite finare!




Storhandlade och sedan hem och städa. Färska blommor bara jag måste ha! Speciellt när det är nystädat!




Ni har väl inte missat clementinpremiären. Vi äter nog en skål per kväll!



Nu är det en stund i soffan. Måste kolla in några favvobloggar! Snart blir det film! Ö har hyrt en thriller med Russel Crowe, State of Play. Låter trist om man läser på baksidan men har fått bra recensioner.

Annars är det två finfina filmer som visas ikväll. Har ni inte sett "Little miss Sunshine" kan jag starkt rekommendera den. 21.30 i fyran! På trean visas "Om en pojke" som inte är du den heller! Lustigt, Toni Collet, (undebar skådespelerska f.ö) är med i båda filmerna! Om du tvekar och inte sett någon av dem så välj fyran!

Jag har köpt en påse av mitt favoritsnacks. Ända sedan jag var USA 1985 har jag gillat Doritos. Det finns inte i så många affärer men när jag hittar dem så passar jag på! Mmm!






Att göra misstag!

Nu ska jag iväg till trevliga Soho på ett föredrag med bästa väninna L.

Så här står det om föredraget!

"Fredrik Jerlov från reklambyrån Jerlov kommunikation i Göteborg berättar om sina bästa misstag under 20 år i den svenska reklamindustrin. Vi får höra om stora kampanjer som floppat, miljoner som gått upp i rök och fusioner som spruckit. Föredraget bjuder på mycket reklam, många skratt och en hel del eftertankar, erfarenheter och slutsatser - som man kan ha glädje av både i och utanför reklambranschen. "

Spännande va!

Nu!

Det är fullt upp i veckan! Imorgon ska jag på ytterligare ett föredrag som verkar spännande. På fredag ska jag träffa gamla kollegor från mitt gamla jobb på Fritidsresor! Kul, kul!

Lägger mig med näsan i boken (eller över ser det ju ut som : ). Kan inte låta bli att läsa. Jag blir helt uppslukad! Att de lever!


Idag!

Har varit på halvdagsseminarie idag hos vår mediabyrå. Intressant och tänkvärt om hur kunderna beter sig! På vägen hem tog jag mig ett träningspass. Hagabadet är verkligen något extra med sin avslappnande och härliga atmosfär. Kan inte tänka mig ett bättre ställe att träna på! Det bästa är att om man vill kan man avsluta träningspasset med ett dopp i ägget eller i Philipsons folkbad med relaxavdelning! 

Grr! Använder mina nya strumbyxor från Lindex för första gången idag. Gillar mönstret. Lagom mycket leopard. Övrigt, gammal jeanskjol, kofta med 3/4-pingvinärm från HM och fjolårets MC-stövlar från Vagabond.




 

Kulturbio!

Ikväll blir det kulturell aktivitet i mina kvarter. Närmare bestämt på Hagabion! Vi ska se Faustas pärlor. Det är en film från Peru. Bara det tycker jag låter spännande. I recension står det att det är en politisk film som är poetisk. Samtidigt läser jag att filmen är en riktig pärla, skimrande, sluten och hemlighetsfull. Lovande!





Träningsdagbok?!

Nja, det tror jag nog inte men om jag hade haft en hade jag varit nöjd med att fylla i följande:

torsdag: 60 min, stavpromenad
lördag: 45 min backig (och svettig) stavpromenad
söndag: styrketräning (träningsvärk? ja!)
måndag: 70 min stavpromenad

Sen kan jag lägga till cyklingen till jobbet varje dag. Inte så långt men 15 min åt vart håll!

Nu blir det vila i några dagar!




Mocha swirl!

Ta-da! Nyfärgad i en mörkare ton och några få ljusa slingor ton-ton. Är faktsikt minst lika nöjd som när jag färgar mig hos frisören! Skönt att få bli lite "vintermörk"!











Ironwoman

Phu, jag kan andas ut! Nu är den struken! Och den är hel!!!

Jag har också strukit min Acneblus med alla volanger. Jag älskar den, trots att den tar en kvart att styka!


Recension Sonat till Miriam

Jag hade så höga förväntningar på den här boken efter att ha läst helt fantastiska "Nu vill jag sjunga dig milda sånger". Linda Olsson skriver på ett väldigt innerligt och nära sätt och det är lätt att se framför sig vad hon berättar. Sonat till Miriam var lika välskriven och vacker men berörde inte alls på samma sätt. Jag ger den här boken betyg H H H



Jag har redan börjat på nästa bok! Oj, oj, oj säger jag bara! Läser med skräckblandad förtjusning!

Dagen idag!

Tog en välförtjänt sovmorgon vilket var riktigt skönt och välbehövligt! Efter en god frukost med GP tog vi en promenad genom våra hemmakvarter och Haga. Vi började i choklad- och téaffären på Vegagatan. Fördelen med att ha gått över från kaffe till té är att det finns så otroligt många härliga tésorter.

De här valde vi idag!



Vi hann med en fka på ett ställe som jag hört så mycket gott om och länge velat gå till. Biscuit på Sprängkullsgatan överträffade mina förväntningar. Kan tänka mig att det är två tjejer som startat det här fiket. Det är otroligt mysigt där inne, allt hembakat och massor av gott att välja på. Missa inte det om du är i krokarna Haga/Vasastan.




Nu blir det en härlig höstgryta som Ö lagat till. TVn verkar inte bjuda på så mycket så vi hyrde en film som Ö länge velat se. Inte så konstihgt då den handlar om motståndsrörelsen i Norge under andra världskriget.

Gokväll på er!







Tradera - igen

Jag tycker det är lika fascinerande varje gång man har avslutat auktioner på Tradera. Att kläder, speciellt med något slags märke på, har ett så bra andrahandsvärde idag är helt otroligt. Väldigt bra tycker jag! Märker att jag själv shoppar mer och mer på Tradera eller second hand. Det är roligt med kläder man inte ser överallt. Känner att jag mer och mer går åt att köpa färre saker men med högre kvalité. Lite mindre "slit-och-släng" helt enkelt. Jag ska självklart medge att lägger jag till ett och annat plagg från kedjorna...

Hur är det med dig? Handlar du second hand? Varför/varför inte?

Undersökningens dag!

Vilken eftermiddag! Först till odontologen. Usch, ska påbörja rejäla grejer och det blir inte billigt. Minst 20.000:-Roligare kan man ha! Sedan iväg och göra linskoll och hköpa nya linser. Bara en massa utgifter och inte en människa kan se att jag spenderat så mycket pengar på mig själv idag! Trist men nödvändigt!

Nu blir det en stavpromenad i solen innan jag jobbar en stund till.

 

Filmstjärnehår

Idag känner jag mig nästan som.... Inte riktig kanske. Men ni ser att jag försöker! Det beror på min fantastiska inpackning från Kerastase. Kan inte säga att den är billigast på marknaden, 3-350:- men jäklar vilket hår man får. Fylligt, blankt och härligt mjukt! 



Visst är det värt en del att känna sig som Rita Hayworth???


Bästa eftermiddagen

Har haft en härlig eftermiddag och kväll med lilla tonårssonen. Shopping av kläder stod på programmet! Inte mig emot!! Vi hittade jeans i lite sliten look och naturfärgad stickad tjockare tröja på Zara, grymma skor på Johanssons och huvtröja på HM. Vi avlsutade med middag på Jensens Böfhus. Efterrätten är bäst. Ät så mycket mjuklass med topping du vill!!

 

Shopping för välgörenhet

Har du hakat på trenden med massvis av armband på ena armen? Då kanske du gillar de här fina i läder med text på från Humanity. Finns i massor av färger på countrydreams.se för 399:-. 25% går till välgörenhet. Bra tycker jag!



Snart Prag

Om drygt två veckor åker jag och stora tonårssonen till Prag. Vi har varit där båda två och sett en del av stadens sevärdheter.  Vi har inte varit i de judiska kvarteren med kyrkogården. Dit ska vi absolut den här gången. Nu undrar jag om någon har något roligt och kanske lite ovanligt restips som ni skule vilja dela med er av!?Kanske en restarang, café, rolig butik, fina kvarter eller vad det nu kan vara! Längtar som bara den efter vackra Prag. Men mest längtar jag nog efter att få umgås med stora tonårsonen i fyra dagar.





cheap - barato* - bon marché* - preisvert*

Varför har ingen berättat för mig om jeansen från Cheap Monday. Har trott att de inte passade mig men för ett tag sen slog jag till på ett par. 400:- styck är ju hur billigt som helst. Dessutom sitter de riktigt bra, lagom högt upp i midjan. Ni vet vad jag menar, de "håller in istället för att det "hänger över". Man får dock gå upp en storlek Bra köp! *med risk för felöversättningar...


Idag!

Är lite trött efter en underbar kväll med söta och snygga väninnor. Vi laddade upp med en härlig meze och åtskilliga kannor med rödvin på kvarterskrog Lilla Tavernan. Det blev en fin försmak av Grekland 2010! Kvällen fortsatte på Bishop Arms på Järntorget.

Idag handlar vi och städar för att förbereda för lilla tonårssonen som fyller 16 år! Annars är det en lugn dag och kväll!

Har haft svårt att släppa min blus som jag totalförstörde! Kontaktade personen jag köpte den av eftersom den var helt ny för att höra om hon möjligen hade fler! Idag hörde hon av sig. En till i min storlek fanns kvar!!!!  Om jag inte köper den kommer jag aldrig att komma över min klantighet. Jag behöver helt enkelt kunna gå vidare och glömma hela saken ; ). Ni förstår va? Säg att ni fattar?

Nu är det snart dator av. Ska bara tipsa er om en dunderskön webbutik som min kollega M skrev om här i min blogg. Gillar du kitsch och tokiga saker så ta då en sväng in här! Varför inte förbereda med ett influensakit när någon i din närhet drabbas av svininfluensan. Vad hände med den förresten?



Ha en skön kväll! Och, jag nämner inget om fotbollen. Känner lite att det skit samma. Jo, det är sant!

Så tokigt det kan bli!

Att man manipulerar bilder i Photoshop är inte ovanligt. Men ibland blir det lite tokigt skriver resume.se idag.

Hur är det möjligt att hennes huvud är så mycket bredare än hennes midja på en nytagen bild? Kolla och jämför med tidigare tagna bilder. Photoshoppat OK för att få till en snygg finish men det här ser ju inte klokt ut.




Arg!!!

Idag kom min fina blus från Malene Birger som jag precis budat hem från Tradera. Den var så otroligt fin i en puderfärgad ton. Satt perfekt och alldeles ny var den. Tänkte stryka till den för att få den slät. Inte tar jag mig tid och kollar hur många prickar den ska strykas med utan jag tar ett "medelvarms" strykjärn och börjar. Ser direkt att tyget bara faller sönder under strykjärnet. Men det är för sent...

Har försökt att sy in men det bara spricker när jag tar tag i tyget. FAN rent ut sagt. Ett i-lansproblem. Visst. Men lika irriterande ändå.

Tror jag tar och börjar titta på mysiga serien Matador som jag lånat av mor & far.

Så här såg den ut förresten! Fina detaljer. Snygg till svarta jeans och stövlar!







Gårdagens

Var hemma och piffade lite igår före jobbmiddagen. Hade ju min kurs i mindfulness/meditation som ligger alldeles i närheten där jag bor. Försökte mig på en outfitbild. Vill ju bjuda på mig själv (hö hö) men hur sjutton får man till det? Kommer nog aldrig att bli någon modebloggare men då och då finns ju någon annan till hands som tur är ; ).

Hade iallafall på mig en silkig Odd Molly med knyt i ryggen, mörka "otvättade" jeans och mina älskade stövlar. Det var verkligen ett bra köp. Blir bara skönare och skönare!



Budgettips för ansiktet!

Måste tipsa er om L300-serien som bl a säljs på apoteket. Jag har varit ganska kräsen när det gäller ansiktsprodukter men dessa är förvånansvärt bra. Speciellt om man har lite känslig och torr hy som jag. Fick tipset av en hudläkare en gång och jag måste säga att det är enormt prisvärda produkter.

Jag använder både remover, ansiktstvätt, ansiktsvatten, natt- och dagkräm.


Yes, det blir en båtluff i sommar!

Igår hörde vi på presskonferens från City Airline att de skulle starta flera nya direktlinjer från Landvetter. Vår lycka var stor då utbudet att flyga direkt härifrån verkligen suger. De nya destinationerma var Alicante, Aten, Barcelona, Malaga, Milano, Mallorca och Rom. Tjusigt va! I morse 07.07 släpptes platserna. Jag var på hugget och nöp fyra billiga stolar till Aten för totalt 7.500:-. Detta blir härligt att se fram emot under den kalla vintern. Det blir ju inte sämre av att våra bästa vänner befinner sig i Cykladerna under samma tid!




Så koselig

Som Ö skulle säga.... Blev oväntat medbjuden på "jobbmiddag" idag. En trevlig kväll på härliga Mañana tackar man ju inte nej till. Tapas, trevligt sällskap och gott rödvin. Mmm!



Koffeinfri!

Nu har det snart gått en månad sedan jag helt slutade med kaffe. Jag bestämde mig för att sluta då jag mer eller mindre varje dag har känt en rastlös känsla i kroppen. Jag brukar reagera på läkemedel och oftast få flera av biverkningarna. Däfrör var jag nyfiken att testa om jag fick en lugnare känsla inombords utan koffeinet.

Jag måste säga att det har blivit mycket bättre. Jag känner mig mera jämn och det verkar som om blodsockret inte heller åker upp och ner på samma sätt längre. En annan positiv sak är jag känner mig piggare. Förr tog jag en kopp kaffe för att pigga upp mig men nu är jag mer på samma nivå hela dagen.

Jag har druckit kaffe i 25 år och alltid gillat det! Som tur är så finns det koffeinfritt kaffe ; )



Bokat!

Nu har jag fått klart med bokningen. Jag och stora tonårssonen åker till Prag på höstlovet. Det ska bli kul att bara resa med ett av barnen. De är så nära i ålder och är väldigt bra kompisar. Väldigt skönt i och för sig men det ska bli kul att bara få umgås med den ena och få lite mer tid att prata. Nästa lov tar jag lilla tonårssonen och reser till en annan storstad!!




Recension Mordbyn

Det var kul att få läsa den här deckaren som bygger på en sann historia då många bokrecensenter har gett den väldigt höga betyg. Boken handlar om en otäck händelse på 50-talet i en liten by i Tyskland. Helt plötsligt är det tyst runt huset/bondgården som ligger lite avsides och folket i byn börjar att undra. Boken är ovanligt skriven och det tog ett tag att hitta sättet den var skriven på. Vi var alla överens om att det fanns ett driv i boken som gjorde att man ville läsa vidare. Vi gav boken snittbetyget 3.5 och det var samma betyg som jag gav boken.


Godaste kaka-glass-efterätten

Den här "kakan" har jag gjort massor av gånger då den är väldigt enkel och snabb att göra. Receptet är från förra seklet då Creme Fraichen intoducerades i Sverige. Jo, så gammal är jag. Mjölkpaketen var bruna och toalettpapper som var gjort av returpapper var en nyhet! Vem sa att miljötänk är något nytt påfund!?

Hursomhelst, receptet sitter i min urgamla recepetklippbok tillsammans med andra smaskiga bakrecept vilket gjort att sidorna har fått både det ena och det andra över sig genom åren.

Jag bjöd på den här efterrätten igår och lovade att lägga ut den på bloggen för recept. Så här kommer det!

Fryst Creme Fraiche-tårta



2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2 dl Creme fraiche
6 Digestivekex (smulade)

Skilj äggvitorna från äggulorna. Lägg gulorna i en stor skål. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden  ytterligare en skål. Blanda ggulorna med socker, vaniljsocker, det rivna skalet och saften av citronen med Creme fraiche. Vänd därefter försiktigt ner vispgrädde och äggvistor. Blanda väl men väldigt försiktigt. Täck formen med hälften av de smulade kexen och häll i smeten. Strö resten av smulorna ovanpå kakan. Täck med folie och frys in kakan i drygt 4 timmar. Den måste tina en havtimme innan den serveras!

 

Vilar!!!

Tro det eller ej, men idag har jag parkerat i soffan. Datorn på lagom avstånd, en bok och TVn lite i bakgrunden. Kan inte minnas sist jag hade en dag såhär!

Gårdagen var supertrevlig. Mycket prat som vanligt och betygssättning av den lästa boken som kommer i ett separat inlägg!

Det var min tur att välja bok. Det är inte så enkelt då vi är 9 stycken som är med och det gäller att hitta en bok som ingen har läst! Till min glädje så fungerade det med den här boken som jag köpte i somras och som har legat och väntat sedan dess. Flera har rekommenderat den så det ska bli kul att höra vad alla tycker om den!

I huvudet just nu!

Jag fullkomligt älskar låten i Apollos reklamfilm. Låten heter Jesus walk with me och det är Club 8 som gjort den. Det är ett svenskt band för övrigt. Jag köpte CD:n (ja, jag är en av de få som fortfarande köper hederliga CD-skivor), The Boy Who Couldn´t Stop Dreaming för ett tag sedan och den är underbar! Lugn och skön men absolut inte tråkig. Jag spelar den ofta och tröttnar aldrig!




Morgonshopping!

Den här godbiten från Pink Collection klickade jag hem i morse! Nu är det heldagsmöte!


RSS 2.0