Blandad helg

Helgen startade ju med Slottskogen tillsammans med kollegor. Mysig kväll!

Gårdagen med handling och lite småplock hemma. Skönt med en lugn dag då vi än en gång besökte Love Boat. Som vanligt har man härliga skratt med bästa väninnor C och L men tillställningen var bra trist!

Fick sova länge och hade härlig morgon med lång frukost.

Tog en tur till Slottskogen och hamnade i skuggan under ett träd med fin utsikt.



Solen strålar i perfekt dos mellan grenarna!



Vår nya trädgård. Alltid fint i rabatterna och välklippta gäsmattor!!


På kvällen bjöd alla mina killar på middag och bakade kladdkaka med "pudrat hjärta" på. De kan om de vill! 

En skön helg som har bjudit bådepå mys, avkoppling och partaj.

Nu några dagars jobb innan lilla mamsen och jag åker på en weekendtur till Tallinn på Spa-hotell!

Vilket väder!

På mitt jobb har jag en termometer på displayen i telefonen. Just nu verkar solen lysa på termometern för den visar 27 grader. Tur för mig och mina kollegor som nu drar iväg til lSlottskogen för brännboll och mys!

Den som söker den finner...




Joda, det gäller bara att vara envis! 40%  (hemlig) rabatt i en och halv dag fick mig att klicka iallafall! Tror denna färgen blir fin. Man har ju så jädrans mycket svart och den här borde bli perfekt till!

Snart i en brevlåda nära mig!

Vilket lopp!

"Hot legs" gjorde en strålande insats och fick nöjt motta både medalj, t-shirt och picknick-kasse. Hade bara solen strålat så hade vi varit ännu mer nöjda. Nästa år packar även vi andra dunjackan och mössan :  ) som en del andra hade lärt sig från tidigare picknickar med svettiga kläder!


Uppdaterat:
Jag mår så bra idag av den lilla löprundan igår att jag överväger (överväger) att anmäla mig till Midnattsloppet.


Recenserar - läst & lyssnat

Nu har jag två böcker som jag precis har avslutat. Den ena har jag läst och den andra har jag lyssnat på.
Två oerhört skrämmande böcker som jag har sträckläst. Båda om utsatta flickor. Den ena en sann historia den andra som hade kunnat varit det.

Jag ger båda böckerna betyg: H H H

   


Nu får jag byta till något lättsammare. Den här är nästa bok i bokklubben.

Folklore för män??!!

Ser här att Odd Molly ska börja göra herrkläder.

Försöker och försöker men kan inte se bilden helt klart framför mig hur det kommer att se ut?!


Bibblan 2.0

Fördelen med att vi har flyttat in till stan är att man har så mycket närmare till allting. Bl a har fått väldigt nära tll biblioteket. Tyvärr har tiderna på vårt förra bibliotek aldrig passat mig och besöken har varit lätträknade. Häromdagen skulle lilla tonårssonen låna bok (Tredje rikets uppgång och fall...) och jag följde med.

Jag gillar ju att lyssna på ljudböcker när jag är ute och går och döm om min förvåning när biblioteket har installerat en "jukebox" full med ljudböcker färdiga att ladda ned. Man bara tar med sig sin mp3-spelare och sladden och väljer vilka böcker du önskar ladda ner.

Är det inte fantastiskt! Jag kan inte riktigt släppa det utan tycker det är helt otroligt. Vilken uppgradering!

Imorgon kommer recensioner av två hemska böcker jag läst och lyssnat på!

Får se om jag orkar ikväll. Det närmar sig slutet!


Pappelina

Pappelinas härliga mattor har vi sett. De är både snygga och praktiska. Men en glad nyhet är att de även tillverkar plädar. I härlig bomullskvalité med deras välkända blomma.

Får allt bli en så här fin pläd på vår säng eftersom den har en så central plats i nya lägenheten!


Födelsedagspresent

Jo, jag tänkte på det att bloggen här är ju väldigt "standardiserad" om man säger så... När man surfar runt hittar man både det ena och det andra. Vissa är läckra som bara den medan andra är väldigt utsmyckade och puttinuttiga.

Jag skulle vilja ha något enkelt, stilrent och snyggt.

Själv är jag helkass på sådana saker men är det så att du har kunskapen om hur man fixar till det eller kanske känner någon så får du gärna höra av dig.

Tycker det är hög tid att piffa lite även här!

Min blogg - 1 år

Efter 470 inlägg så fyller min blogg 1 år. Egentligen var det igår men en dag hit dit eller spelar mindre roll!

När jag startade bloggen så hade jag entligen inte så mycket tankar om vad den skule handla om. Jag hade provat att starta några andra bloggar med speciella inriktningar. När jag till sist bara tog ett namn som syftade på mig själv och lät inläggen bli vad det blev för dagen så blev det enklare.

Idag är min blogg en allsköns blandning. Jag tror och hoppas att jag kan ge en och annan lite inspiration på vägen. Ni som känner mig vet att jag är väldigt "pysslig och tipsig"  och oftast har något pågående projekt! Att få utlopp för det här känns bara bra!

Jag kommer helt klart att fortsätta! Jag har inga krav utan skriver bara de inlägg och tankar som jag vill ge med mig av. Många tankar stannar hos mig! 

Två saker med bloggen har varit extra bra. Nummer ett är att man blir bättre på att skriva och uttrycka sig. Jag märker att det blir enklare och enklare ju mer jag skriver. Det är ju faktiskt så med det mesta att träning ger färdighet.

Det andra som jag upplever som väldigt positivt är att man nästan varje dag "tvingas" att tänka till hur dagen har varit och om det är något jag vill dela med mig av. Har något roligt hänt, har något tråkigt hänt, har vi lagat något gott osv. Dessutom så finns ju allt deta sparat. För evigt.

Nu undrar jag om det är några inlägg som du tycker är mer eller kanske mindre roliga att läsa. Ge mig inspiration så ger jag tillbaka! Våga lämna en kommentar!!


                    


Bruschetta på mitt vis!

Igår hade vi goda vänner på besök. Fyra människor som alla gillar att diskutera, argumentera och resonera. Det blir MYCKET prat och diskussioner! Manligt - kvinnligt? Den stora frågan som tycks sakna lösningar!

Vi åt lite småplock men jag vill delge er receptet på den här supergoda bruschettan. Tomatröran är varm istället för kall som den brukar vara!



Här kommerr receptet (som egentligen inte alls är mitt utan från en god vän och kollega från Ljungby!)

4 pers
Ljust lantbröd - grekiskt eller liknande
Olivolja
Vitlök, cikra 5 klyftor i ö

1 rödlök
4 tomater
Balsamvinäger

Fetaost
Svarta oliver
Fäsk basilika

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva brödet. Blanda vitlökskross och olivolja i en form. Doppa ena sidan på brödet i oljan. Om inte vitlöken följer med så lägg på den i efterhand. Lägg bröden på ett galler med bakplåtspapper.

Hacka rödlöken fint. Fräs i lite olivolja så att de blir mjuka. Tillsätt tomaterna skurna i mindre bitar. Sänk värmen och låt småputtra i ca 10 min. Tillsätt cirka 3 msk balsamvinäger och låt puttra ytterligare några minuter.



Under tiden så rostar du bröden i ugnen i 5-10 min eller tills de fått lite färg. Skär fetaost i tunna skivor och hackar basilikan.



När bröden kommer från ugnen lägger du en klick tomatröra på varje och toppar med fetaost, svarta oliver och basilkan.

Det smakar himmelskt och är en återkommande fredagsmysrätt hos oss!

Näsan i - Tillsammans är man mindre ensam

Lite trött och seg igår efter jobbet la jag mig på sängen och bara läste och läste. Idag på förmiddagen har jag fortsatt. Å, vad den är bra. Vilken värme. Vilken känsla. Så innerligt fin. Jag såg ju filmen för ett tag sedan och grabbade boken direkt. från min hylla där den stått ett tag och väntat. Jag blev inte besviken, tvärtom. Nu måste jag se flmen igen!

Mitt betyg blir självklart: H H H H H  


Hot red!

Visst skrev jag att Tradera äger! Jag har länge gått och letat efter ett par röda jeans utan att lyckas. Tycker det är lite piggt och piffigt!

Men så igår - efter en snabb sökning på "röda jeans" så hittade jag ett par (helt nya) i min storlek för 100:-. Auktionen var på väg att gå ut så det  var en enkel och snabb budgiving.

Idag är de betalade och dimper snart ner i brevlådan!

                                          


Ännu en fönstertitt



Tralalaa, den som inga by..rabatter har han får gå me.. till blomsteraffärn..trallala



Just nu på TV3...

...kolllar jag på ett av mina favoritprogram, Project Runway. Synd att det kommer så sent bara, när klockan är 11 borde jag har sovit ett tag för att orka upp när klockan ringer.

Men jag offrar mig idag, vi har ju halvdag på onsdag och ledig torsdag! Skönt på våren med alla korta veckor!



ESC

Läste i en blogg (på startsidan på blogg.se som inte funkar att klicka sig vidare på) att hon hade en idé som även jag och en kollega var inne på idag! Citat:

Nästa år tycker jag att vi skickar Måns Zelmerlöw, och så ser vi till att han lär sej spela fiol och kör en liten svensk folkvisa istället för en popdänga. Det verkar ju gå hem menar jag...

Kul tycker jag! Men inte min kollega M som tycker Måns står i en helt annan klass än Alexander Rybak!

Det finns en vägg!

På väg upp i halvtrappan från köket har vi en vägg där det skulle passa bra med en sån här kul bokhylla. Bookwoorm från coola Kartell!

Den går att böja hursomhelst som det passar vilket är bra om man vill flytta den tlll en annan vägg!




Men jag vet inte. En sån här är inte heller dum till en annan vägg i vårt kombinerade vardagsrum/matsal. Jag har magasin i massor och då passar den här förträfflligt! Pilaster från Källermo



Det är en härlig tid i  nya lägenheten när man kommit iordning någorlunda och bara vill "pynta" med snygga saker utan att det blir för mycket. Det är nog bäst att det får ta sin tid. Förresten blir ju det aldrig klart. Man har alltid en stående önskelista till hemmet. Eller hur?

Heja Norge!



Jo, här firas Norge hela hela dagen idag. 17 maj och seger i Eurovision! Och Ö bara myser!

Det är så koseligt och kjempegöj!

Tillfälligt avbrott

Ja, här har varit tyst de senaste dagarna. Först ett möte med föreningen i nya bostadsrätten. Vem kunde tro att det bjöds vin, ost & kex och blev till sena kvällen innan vi begav oss hem. Det var så oväntat trevligt!

Nästa dag iväg på 2-dagars konferens med jobbet. Vi har bot i en väderkvarn i fyra våningar. Lagat mat, konfererat, druckit vin, myst och pratat.

Nu har jag sjunkit ner i soffan och kommer nog snart att inta ett vågrätt läge med täcke!

Imorgon träffas vi gamla goda grannar här hemma. Vi missar inte eurovision förstås!

Gör egen müsli

Sitter här och halvkollar på semifinalen i Eurovision. Om inte Malena går vidare i detta gäng så... Med andra ord så går det utmärkt att ha datorn  knäet och surfa runt lite. Passar på att berätta om den underbart goda müslin jag gjorde igår.

Ni har väl hakat på trenden och gör er egna müsli. Detä så lätt gjort och den här var supergod!

Jag gjorde så här:
4 dl fiberhavregryn
4 dl dinkelflingor fr. Saltåkvarn
2 dl kruskakli
1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
drygt 1 dl osaltade cashewnötter (grovhackas)
drygt 1 dl hasselnötter (grovhackas)
dtygt 1 dl valnötter (grovhackade)

Blanda allt i en stor bunke.



Värm i en kastrull;
1 dl vatten
1/2 dl solrosolja
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl muscavadosocker
1 tsk vaniljsocker

Rör, får ej kokas.

Häll blandningen i skålen och rör runt ordentligt.

Häll allt i en stor långpanna och värm i ugn 175 gr. i 30 min. Rör var 10:e minut så att det inte bränner.

Låt svalna! Förvara i burk

Jag äter den med god Mild naturell yoghurt med blåbär och hallon. brukar hälla upp  bären i en djup tallrik på kvällen så är de tinade och färdiga att äta på morgonen.

Mmmmm, bästa frukosten!







Tradera äger!

Helt otroligt att så många vill köpa vårt "gamla" tyg! Än är inte budgivningen över. Hittills är det 32 bud men min"tradera-erfarenhet" säger att buden brukar öka på slutet!

Hörrni, har ni ännu inte kommit igång att sälja saker på Tradera så gör det. Hör av så ska ni få några sköna tips!





Gillar du Ikea?

Och gillar du att handla second hand? Då kan jag tipsa om websidan www.iloveikea.se. Här kan du bara köpa och sälja begagnade Ikeamöbler. Det är gratis att annonsera t om 1 augusti.







Kanske jag kan få fresta med ett Ikea PS rött plåtskåp (som faktiskt ligger på Blocket). Säljes tll högstbjudande!



Kuddar!

Idag tog jag mig en tur på stan och hittade de här ursnygga kuddarna Fornasetti i fönstret hos Engelska Tapetmagasinet.



895:- tyckte jag var i häftigaste laget. HIttade istället en annan kudde från Designtorget som jag sneglat på ett tag. Den fick flytta hem till vår soffa!


Recension - Gör vad du vill

Igår kväll hade vi bokklubbsträff. Som vanligt väldigt trevligt och VIlKEN GOD MAT vi fick. Många goda smaker som samsades där P och väldigt gott hembakt bröd. TACK för det!.

Vi har läste en bok som heter Gör vad du vill. T, som hade läst andra böcker av samma författare tyckte den var sådär, någon tyckte den var jättebra och någon riktigt dålig. Vårt snittbetyg blev en trea men jag gav boken betyg: H H H +

Boken handlar om 18-åriga Julie som bor i Norge och som mister resten av sin familj i en flygolycka i Afrika. Hon vill inget hellre än att dö och boken handlar egentligen om hur hon bäst ska göra det. Helt otroligt att en så tragisk historia kan vara så rolig. Det gjorde att jag gillade boken, det var definitivt ingen dussinbok.


Vill du ha inspiration?

Ta då och kolla in det här underbara hemmet,. Jag kan titta länge på bilderna och hela tiden hitta nya roliga, intressanta och framförallt snygga lösningar.




Gör en tavla av tyg

Nu är jag färdig med min tavla av Marimekko-tyget.

Så här gjorde jag:



Köp två färdiga skivor med frigolit, finns på Hornbach, K-rauta mm. Skivorna mäter 60 x 120 och jag valde tjocklek 20 mm. Eftersom tyget mäter 115 x 120 så skar jag av 5 cm på varje skiva så att totalmåttet stämmer när man sätter ihop dem.




Stryk tyget så att det blir riktigt slätt.




Limma ihop skivorna med limpistil. Här får du vara snabb eftersom limmet torkar fort!




Lägg ut tyget på golvet med plattan ovanpå. Mät runtom så att det ligger rakt med lika mycket tyg runtom.




Börja med att nåla med knappnålar. Börja på två motsatta sidor i mitten och varva sidorna med nålar så att det aldrig drar. Jobba dig utåt från mitten. Nålarna fäster du med spetsen utåt så att de sitter kvar. Fortsätt sedan med de andra två motsatta sidorna.




Nålarna sitter med 5-10 cm mellanrum. I hörnen får man vika tyget såhär! Dra tyget och fäst nålarna ordentligt.




För att kunna hänga tavlan måste du fästa en bit najtråd där bak. Knipsa till en lagom längd, cirka 30 cm längre än hela sidan. Cirka 15-20 cm ner från kanten så gör du en liten cirkel med 4 nålar  fästade mot cirkelns mitt rätt nära kanten som på bilden. Trcyk inte ner nålarna ända ner. Sno najtråden runt nålarna några varv och tryck till nålarna. Gör likadant på andra sidan.




Jamen sådärja, det blev ju inte så tokigt. På mindre än 30 minuter har vi fått en finfin tavla. Ett tips är att använda två tavelkrokar så hänger tavlan rakare!

Silver!

Igår när vi körde runt och letade parkering i mina hemkvarter ( !!! ) så körde vi förbi en underbar liten affär som jag haft nys på sen lång tid tilbaka. Det är en butik som heter M925 och drivs av Magdalena som formger smycken i silver.

Det jag länge sneglat på är det här supersnygga armbandet. Tänk till en enkel sommarklänning med bara, bruna armar. Armbandet heter Broadway och kostar 1.265:-. Den söta lilla butiken ligger på Plantagegatan 13. För er som inte har möjlighet att gå dit så finns en jättebra webshop med massor av fint i till bra priser!



Om ni nu har vägarna förbi Plantagegatan så missa inte för allt i världen något av de två fiken som ligger intill butiken. Gott kaffe och uteservering med sol hela dagen!

Nöjda

Vilken kväll vi fick! Själv är jag supernöjd. Jag sprang!!! Jo, jag gjorde faktiskt det (förutom i sista backen...)! Men vilka tjejer/kollgor jag har. Vad säger ni om en tid på 19.30, springa med tvillingvagn, gravida i vecka 17 resp 25 osv, osv. Helt fantastiskt!

Hoppas detta bir en tradition!

Å ja, jag ser fram enormt mycket till nästa lopp om några veckor.

Kameran borde ju varit med men den glömdes hemma!

Nu är det sängen, Börjar 7.30 imogon!

Klarnar upp!



Jamen är det inte solen som syns därborta!?

Vi hade (har) iallafall tur med vädret!

Laddad?!

I stort sett alla tjejer på jobbet är med i Vårruset imorgon. Helt otroligt tycker jag att vi blir sex lag med sex i varje som springer (eller går)! Vi hoppas att väderleksrapporten har fel för efter loppet så får man en härlig picknick och den vill man ju inte missa för allt i världen!

Nu hade jag ju planerat värsta formen men det har ju inte blivit så mycket löpträning direkt... :  ) Det är helt OK då några springer och några går. Det foinns alltid någon att hänga på!

Nu har jag ju ytterligare några veckor på mig till nästa lopp. Kanske att det kan bli springandes!!!


Lampor

Eftersom vi har högt i tak och fina takrosetter kräver det lampor med något "extra"! Jag var ju inne på Ikea PS Maskros, jag har ännu inte sett den irl men jag har hört att den är vääääldigt stor.

Det kanske lutar åt en sådan här igen. Vi hade ju en i radhuset över bordet. Den tände vi eld på när den var i stort sett var ny och den fick ett fult brärnnmärke.

Den här gången får det bli en storlek större! Den finns på Svenssons i Lammhult.






El Choco

Igår läste jag ut El Choco. Boken om Jonas Andersson från Kungälv som smugglade hem 2 kg kokain från Bolivia och åkte fast i tullen. Det var verkligen en helt otrolig berättelse om insidan på världens mest korrupta fängelse San Pedro.

Jag gillar ju böcker där man även får med sig en del fakta. Jag hade svårt att slita mig från boken och även det gör att jag ger den ett förhållandevis bra betyg: H H H H





Nu ska jag lägga mig och börja med en bok som jag längtat efter att läsa - Tillsammans är man mindre ensam. Extra kul att boktipset.se tror att jag kommer ge den boken 5 stjärnor.


Till salu!


OK, ingen som ville byta
! Nya tyget är inköpt och det gamla ligger till försäljning på Tradera

Snart blir det fin tavla!

Inköp för varmare tider

Har gått ett tag och sneglat på lite olika typer av sandaler. Med mina hemska fötter vill man ju inte att för mycket av fötterna ska synas....! Blev så glad när jag hittade de här på Åhléns (var annars)!! Det är från mitt favoritskomärke Vagabond. Tycker de är lite Acne-lika med dragkedjan där bak. De blir snygga till både jeans och svarta chinos eller långa tajts. Inget dock för kjol eller klänning!




Har också hittat ett par pilotisar som passar! Det är min stil det!! Även dessa från Åhlens ;  )







 

Boktipset!

I den här bliggen som jag besöker lite då och då fick jag bästa tipset!

boktipset.se kan du lägga upp en profil och bedöma böcker. När du gjort minst 15 bedömningar får du automatiskt tips på böcker som du förmodligen gillar. Dessutom tipsar de om andra profiler som har liknande smak som du.

Jag kunde inte sluta. Jag bedömde 133 böcker men jag har måååånga böcker kvar. Kolla in vilka böcker som jag gett högst betyg!

Lägg upp en profil du också!

Idag på ICA Maxi hade de en hel drös med böcker för 29:-, köp 3 betala för 2. Plockade några lättlästa titlar. Såg också att Caroline Engvalls senaste hade kommit ut i pocket. Är inne i en härlig lästid nu!








Bokbyte!



Nu har jag försökt länge med boken till vänster, Lyckan, kärleken och meningen med livet. Det går bara inte trots att Oprah Winfrey på framsidan skriver att boken är en knockout, fylld av visioner. Jag har läst några positiva recensioner och trodde den skulle vara bra. Den är väldigt "amerikansk" som min väninna C sa igår när vi fikade. Alltså även hon hade gett upp om att läsa den här boken. Det är inte ofta jag lägge rifrån mig en bpok men när jag började skumma så kände jag att det var dags att byta.

Vilken skillnad! Boken jag bytte till Gör vad du vill och är skriven av Erlend Loe. Det är boken vi ska läsa i bokklubben till nästa fredag. Jag säger bara TACK T för att du valde den här boken. Ytterligare en perfekt "bokklubbsbok" som enligt mig är en bok som du förmodligen inte skulle valt själv och som inte är för lång.

Jag ser fram emot nästa träff då vi (bl a) ska diskutera den här boken!

Skön 1:a maj!

Idag har vi tagit en lång promenad i Slottskogen. Det är verkligen härligt att ha hela den vackra parken alldeles inpå knuten. Tror det kommer bli många rundor efter jobbet!

Vi var på jakt efter pingvinungarna som föddes förra veckan. De måste ha gömt sig inne i huset för där var bara fullvuxna, men så härliga, stapplande pingviner.

Vi lagade god och enkel middag. Torsk med färskpotatis och spenat.



Så här gjorde vi:

4 personer
800 gr färsk tork
färskpotatis
2-300 gr. färsk spenat
citron och dill
smör

Skrubba potatisen och koka den med några dillkvistar. Skär torsken i lagom stora bitar och vänd i fullkornsmjöl. Stek i smör & rapsolja, inte för varmt. Krydda med Santa Marias fiskkrydda i burk med kvarn. Strö över lite färsk dill. Smält cirka 100 gr. smör i mikron. Hacka dillen och rör ner i det smälta smöret. Skölj spenatbladen och torka. Lägg en klick smör i wokpannan. Vänd ner bladen bara i cirka 30-60 sek. De får inte bli för mjuka. Servera med en klyfta citron.

Lätt som en plätt!


Valborgsmässoafton

Igår hade vi en härlig valborgsmässoafton. Lilla tonårssonen kom ju först hem välbehållen från Prag. Bra start på dagen :  ) kl. 6 på morgonen. Vi åkte raka vägen hem och fortsatte sova! Ö jobbade och jag träffade bästa väninna C för en kaffe på solig uteservering. Tog cykeln till Slottskogen och la mig på en filt under ett träd för lagom värme.

Hem och piffa lite. Försöker mig på en dagens! Inser att jag behöver träning....! Ser dessutom fortfarande hiskeligt trött ut (även om jag börjar känna mig utvilad)! Tog på mig vita jeans, bloppad ljusblå blus i silke från Custommade och halsband från Pilgrim blandat med några tunna kedjor i silver.





Framåt kvällen gav vi oss iväg för att äta och titta på cortegen. Vi fastnade på La Sombrita på Linnegatan och fick i oss massor av härliga tapas (ser att mer än jag ser trötta ut...)!



Vi missade cortegen precis vid hörnet Vasagatan/Aschebergsgatan sånär som på de två sista vagnarna. Vad gjorde det...

Promenerade hem, killarna ville spela och jag hyrde mg en film från en lustig maskin på Hemköp. Drog mitt kort, 19 spänn ut kom filmen!

Såg Vicky, Christina, Barcelona som var rätt OK!


RSS 2.0