Rum till alla

Tur att vår nya lägenhet har fem rum. Eller rum och rum förresten, räknas den gamla inbyggda trappuppgången? I vilket fall som helst så har vår femte familjemedlem, Cleo, hittat ett eget rum.

Här hittar vi henne på dagarna där hon liggeroch tittar ut. På gården växer träd där fåglarna trivs!Ser du henne däruppe i fönstret?


Fönstertittare

Vi har ju fortfarande inte kommit iordning speciellt. Visst har vi packat upp men det är ju lite så att man inte riktigt vet vad man ska ställa sakerna. Vi behöver också göra en del kompletteringar. Det känns helt enkelt halvfärdigt. Det är iofs inte så konstigt. Vi har ju bara bott här i tre veckor. I helgen ska vi bara ta det lugnt. Det är inte bara jag som behöver fylla på energi!

Klockan sex imorgon bitti kommer lilla tonårssonen hem från Prag. Kan tänka mig att även han har sömn att ta igen!

Tills vidare kommer här några fönsterbilder. Jag är så otroligt glad att äntligen ha fått så många härliga fönster att ha blommor och annat i.I köket står favortpelargonen Mårbacka och en underbart söt kruka med lyckoklöver. en present från bästa J. Jag har provat ekollonvaserna (med lönn). Ekarna växer senare lärde mig stora tonårssonen igår!

I ena vardagsrumsfönstret står en vas med kvistar från ett träd i Slottskogen! Lite glassaker!
Även i det ena "sovrumsfönstret"  har vi Mårbackapelargonier. Den fína katt-asken har lilla tonårrsonen gjort ftill mig i julklapp för många år sedan!
Vi fick köpa en ny byrå till sovrummet. På byrån står en ståtlig murgröna som vi fått i present. Den fina krukan är från en härlig blomsteraffär här på Nordensköldsgatan.

Tomt och öde!

Idag har jag lämnat nycklar och fått massa pengar! Hejdå mitt f.d hem som jag älskade så mycket när jag flyttade dit.Avkoppling!

Läget på vår nya lägenhet är verkligen perfekt! Även igår hade jag en "tankdag" och jag fick med mig stora tonårssonen på en avkopplande promenad i Slottskogen som ligger alldeles intill. Vi började med en mutlunch på Subway...Vi klappade djuren och såg de sötaste ungarna!

Påfägeln visade sina finaste fjädrar!
Vitsippor i massor!

En skön eftermiddag! Tanken fylls på.. :  )

Tankar idag!

Jo, häromdagen skrev jag ju om att tanka energi. Nu är jag på väg hit för att fylla på depåerna och få energin tillbaka. För 180:- får du tillgång till hela badet med alla vackra bassänger, bastu och relax samt badrock och handduk. Det är inte så illa!

Stor!

Idag har vi firat den stora tonårssonen som fyller 17 år idag! Helt overkligt att tiden går så fort. Ingen glömmer ögonblicket när det skrynkliga och helt fantastiska lilla barnet som du först har burit på i 9 månader och sedan kämpat med att föda fram läggs på din mage. Allt annat tystnar och det finns bara det här!

Jag är glad att jag har tagit så mycket foton och satt in i album. De stunderna är härliga då jag sätter mig och bläddrar och undrar vart tiden tog vägen. Jag är nästan ännu mer glad för den boken som jag började skriva i när barnen var små. Där finns anteckningar som är gjorda lite då och då och som berättar om vad vi gör just nu och roliga saker de sagt. Det är guld att sätta sig och läsa den här boken och minnas tillbaka.

Det får bli mitt tips till alla er med små barn. Köp en fin bok och skriv lite då och då vad ni har för er och roliga ord som de säger. Jag lovar, man tror man kommer ihåg, men man glömmer! Man behöver inte ha så höga krav och skriva så ofta!
Säljes - köpes

På väggen vid trappan i radhuset hängde det här fina tyget från Marimekko. Moments finns att köpa på www.4her.nu för 895:-. Hur mycket jag än vill så finns det ingen vägg där det passar. Jag vet att buden brukar bli höga för den här typen av varor på Tradera. Höjden på trycket är 250 cm. Jag har fållat det och sytt kanaler uppe och nere för rundstav. 

Är du intresserad så kom med ett bud!


Nu har jag hittat ett nytt tyg från Marimekko som ska få pryda en av väggarna i sovrummet (som är ett av rummen i fil). Detta har jag tänkt att montera på en frigolitskiva så kanske det även har en något ljuddämpande effekt.

Detta finns på www.desigonline.se och kostar 419:-. En rapport är 126 cm. Det kanske är så att du har en rapport över som du vill sälja.

Meddela mig gärna! Ett byte kanske?

Oroa sig!

Alla ni som har barn vet nog vad jag talar om?! Imorgon åker lilla tonårssonen på skolresa till Prag. Eftersom han i stort sett på alla skolresor har råkat ur för saker så kan jag inte låta bli att oroa mig. Den förra skolresan till ett vandrarhem utanför Ullared vid en (kall) sjö) slutade på Halmstad lasarett och en övernattning där. Som tur var så var jag var med på den resan. Kan inte tänka mig en värre chock än att få ett samtal från läraren om att sonen är på väg i ambulans till sjukhuset. 

Denna oro är säkert en av de största anledningarna till min trötthet! Jag vet att jag borde låta bli men det kan inte hjälpas med tanke på tidigare erfarenheter! Han vet att jag är orolig och har lovat att höra av sig. Samtidigt önskar jag ju att han ska få en resa som ger honom ett fint minne!

Måtte det bli nästa torsdag fort så jag kan sluta oroa mig och få hem honom igen!Tanka!

Min kropp har gått tom för energi! Det är helt enkelt tomt i tanken! Det är kanske iofs inte så konstgt. Jag inbillar mig fortfarande lite då och då, trots att jag vet om motsatsen, att jag orkar mer än andra. Ibland glömmer jag bort det bara!

Efter en hektiskt vår på jobbet, flytt, ambulans till pappa (som tur nog bra), jakt efter bästa bankräntan, ett radhus som behöver städas, en lägenhet som vill inredas och heltidsjobb fick jag på något sätt nog. Eller som min kollega J sa idag. Gick proppen ur? Jo, den gjorde nog det. Min personlighet är ju lite så. Väääldigt snabb och effektiv och sen väääldigt trött. Om man bara kunde lära sig att vara lite mer jämn. Men å andra sidan skulle det inta vara jag.

Man får nog bara försöka fortsätta att lära, eller planera in att efter en hektisk period behöver min kropp vila och återhämtning. Läsa några sidor i den här boken och känna att göra saker låååångsamt är skönt och avkopplande!

Vad gör du när du tankar energi? Har du något bra förslag så tipsa mig gärna!Hur ser det ut?

"Pikarna" börjar dra ihop sig! Hur ser lägenheten ut? Vi vil ha foton. Jag kan säga så här. Hitttills så är de fototna som jag eventuellt skulle ta så mycket sämre än de som mäklaren tog. Vi måste få lite ordning men sen jäklar ska det bli bilder (så ni kommer tröttna...).

En bra sak med lägenheten som man inte har en aning om innan man flyttar in. Här är knäpptyst, gård på båda sidor och inte lyhört över huvudtaget.


Lågkonjunktur

Idag är det en mellandag. Inget städande och inget uppackande. Behöver verkligen en kväll i soffan! Sitter och glanar på Desprate Houswifes och märker at lågkonjunkturen har nått ända dit! Utebliven bonus för Carlos och dlia tider på Scavos Pizzeria. Hur ska det sluta?

Recenserat

Trots alla flyttbestyr så har jag både läst ut en bok jag länge längtat efter att läsa och sett en underbar film.

Boken heter "Hon älskade av Helena Henschen. Jag hade höga förväntningar på den här boken då hennes första bok "I skuggan av ett brott" var jättebra. Båda bygger på sanna historier som författare hämtar från sin egna släkt några generationer bort.
När Helenas farmor Signe dör får hon en kartong med saker. När hon långt senare hittar kartongen börjar hon söka bakåt och hittar en ovanligt stark kvinna som växer upp i under både första och andra världskriget. Språker är fantastiskt vackert och i böcker där jag får med mig något att lära blir det alltid höga betyg.

Jag ger boken betyg H H H H +


Filmen jag har sett var "Tillsammans är man mindre ensam". Tror den följde med Femina ellr någon annan tidning. Den har legat ett tag och väntat. Jag har ännu inte läst boken, den står här i hyllan och ska läsas. Men filmen var helt underbar med Audrey Tautou i huvudrollen. Jag njöt igenom hela filmen. Se den!

Mitt  betyg blir: H H H H +Insyn?

Jo, vissa fönster har insyn här! Badrummet är ju byggt i ett "vanligt" rum. Stort och härligt och med ett "vanligt" fönster mot gården. Full insyn för flera grannar! Vi har gått på toa i mörker.... Idag fick jag äntligen beställt fönsterfilm. Googlade runt lite och såg att priserna skiljer sig väldigt mycket. På Kungsholmens färgbutik i Stockholm var det ungefär halva priset mot "trendigare" inredningsbutiker på nätet. 

Den här snygga beställde jag för 154:-/meternHelgen

Det är så mycket annat som tar upp min tid! Gårdagen tillbringades dock med bästa väninnor C och L. Vi började med en fika på solsidan på Linnégatan för att fortsätta hem hit och kolla in lägenheten!

Idag har Ö och jag städat radhuset. Så trist och jobbigt men vi tyckte vi hade ganska bra ordning och blev lite småsnåla. Hade vi haft en massa att renovera i lägenheten hade vi säkert lejt bort det men här är ju egentligen bara att ställa iordning allting.

Så helgen har gått alldeles för fort. Jag längtar efter lediga och slappa dagar!

Hur har er helg varit?

Vill ha nytt!

De två vackra rummen i fil med stuckaturer och takrosetter kräver vackra lampor! Till det "första" rummet som vi har till kombinerat vardagsrum med matplats skulle jag så gärna vilja ha den här fantastiska lampan från Ikea. Lampan är ny i Ikeas PS-sortiment och heter Maskros. Lampan mäter 80 cm i diameter. Det är stort men eftetrsom takhöjden här är 3 meter så tror jag en så "mäktig" lampa blir perfekt.

Som vanligt med Ikea så är priset mycket tilltalande. Ynka 799:-. Tyvärr är den slutsåld i alla butiker och inga noteringar om när den väntas in. Jag vill ha nu!

Man packar upp och man...

...packar ner....!

Fördelen med att flytta är at man hittar så mycket härligt i gömmorna.
Här har vi hela 90-talet fram till början av 2000 i några härligt avslöjande bilder!Så här "John Lennon-cool" var man i början av 90-talet!
För att sedan byta upp sig till de här läckra! Dolce & Gabbana minsann!
I Mitten av 2010-talet vile alla se ut som prinsessan Madeleine i fräna Gucci-brillor.

P.S. Vem sa att detta inte var en modeblogg!?

Tillbehör

Idag har vi varit lediga och åkt runt på en "tillbehörsrunda". Det är många småsaker som behövs när man har flyttat. Ni vet. tavelkrokar, ny hink till slasken, saker att fästa sladar med och mycket, mycket mer. Idag var vi iväg på HTH-kök för att skaffa korgar till garderoberna i hallen. Vi hade väl inte direkt någon uppfattning om vad de skulle kosta. Jag menar några trådkorgar! Vi trodde inte det var sant när hon berättade vad de kostade. 340:-/STYCK! Och vi behövde 8 stycken. Varför i all världen köper man HTH när Ikea har likvärdiga produkter till ett mycket lägre pris.

Har ännu inte plockat fram kameran, men snart så!

Vi är här!

Här har av förklarliga skäl varit tyst. Bredbandet har ju legat nere och vi har burit och släpat.

På torsdagen körde Ö och jag allt som var ömtåligt samt kläder och annat löst. På fredagen hade vi hjälp av härliga (och starka) vänner. Vi körde tre lass med lastbilen. Mamma fixade god lunch som vi åt i nya lägenheten. När allt var uppburet tog Ö och jag lastbilen till Ikea och köpte två garderober och några Billy-hyllor. Vi hade ju inget att packa upp i.

Igår skruvades det för fullt och jag sorterade lådor. Tonårssönerna dök äntligen upp med nya krafter och bar upp allt som skulle upp på vinden. Mamma och pappa kom och lagade middag. Vi sover gott här när kroppen har fått jobba hela dagen.

Idag fortsätter vi, böcker ska upp i hyllor, kläder ska in i garderober. Ja, det  börjar  likna något. Vi måste nog ge oss ut en svång och "känna på" solen. Lite paus kan behövas.

Imorgon åker vi till Ikea och kompletterar med en ny Bestå-hylla till vardagsrummet. I övrigt ligger vi lite lågt och "bor in oss" innan vi köper nytt!

Jag hoppas verkligen ni har en mer avkopplande påsk än vad vi har och passar på och njuter i det underbara vädret!

Vi hörs!En enkel fråga

Är det så att det finns dåligt utbud i butikerna med härliga vårkläder att önska sig eller är det jag som helt flyttat fokus från kläder till inredningsprylar?

Har ni hittat något kul att shoppa?
En bra början!

Jo, jag var ju på Stadium förra veckan och köpte upp mig på nya kläder att springa i. Jag säger som sist. Med nya träningskläder har man liksom kommit halvvägs genom tränandet.

Pratade med några kollegor idag och de höll faktiskt med! Det är roligare att sätta igång och träna med nya kläder. Dessutom bör man ju se respektabel ut när man ska springa runt i Slottskogen istället för skogen!

Vilka fynd man kan göra nu på Stadium. Vindjacka med byxa från Nike för 499:-. Dessutom tajts (det är iofs killmodell på bilden) och tröja att tsvettas i. Med en härlig bonus att lösa ut blev slutsumman angenäm!

Alla bilder lånade från stadium.seGrymt set för 499:-Tajts att springa riktigt fort i från  Nike, 349:-

Bloggpaus

Ja, här kom då bloggpausen!

Som ni vet är det ju fullt upp med packningen! Igår var egentligen det allra sista som skulle sorteras och rensas. Förrådet. Vi tömde hela förrådet och fick snabbt ihop en bil full som gick till tippen. I förrådet stod lådor med samlade saker och minnen från hela mitt liv. Jag bar in allt i huset och började sortera. Jag hade fyra lådor som var av lite bättre kvalité och som passade att samla minnen i. Jag bestämde mig för att det jag skulle spara fick endast rymmas i dessa lådor.

Jag började klockan två, åtta timmar senare hade jag skrattat, gråtit och varit allmänt känslosam. Vilken härlig stund! Det kändes också faktiskt riktigt skönt att också få göra sig av med många saker som legat länge

Alla borde gå igenom sina fina minnen ibland. Jag hade så hemskt många, nu har jag valt ut de allra finaste och gjort dem mer lättillängliga så att jag kan ta fram då och då.Här ryms mina allra finaste minnen.
Hur förvarar du dina?


Hej Nordhemsgatan, nu är det verkligen inte långt kvar!!
Antar att ni har tröttnat på mäklaren bilder? Jag med! Snart är vi där och kan inreda själva!

Glad nyhet idag! Kakelugnen fungerar! På onsdag får vi nyckeln!


Garage Sale

Det kom ett mail från Prickig Katt!

Det är Garage Sale på parkeringen på Magasinsgatan. Det brukar vara kul med mycket fynd.
Passa på ni som kan nu på lördag mellan 10-16.
RSS 2.0